קלופס../images/Emo124.gif
500 גר' בשר טחון. למהדרין: בקר או עגל. לנסיינים: כבש, או חזה עוף. לחם לבן - שתי פרוסות (אפשר גם חלה אך לא טריה טריה). להרטיב היטב במים. 2 ביצים. בצל אחד מגורר על מגררת. 2 גזרים מגוררים. שתי שיני שום כתושות. 2 כפות מים. כפית מחוקה של סוכר כף קטשופ..... סבתא שלי נוהגת לטחון את הבשר בעצמה ואליו היא טוחנת את הלחם ומערבבת. מוסיפים את השום והביצים עד שנוצרת תערובת קטיפתית. כמות הלחם צריכה להוות רבע מהתערובת. צרים מהעיסה גלילה ארוכה. מחממים מחבת עם שמן. מכניסים את הגלילה למחבת ומטגנים משני הצדדים עד שנוצר קרום אטום. מוציאים את הקלופס. על אותה מחבת מטגנים את הבצל והגזר, עד שהבצל משחים. מוסיפים 2 כפות מים ואת הקטשופ, ושמים על זה את הקלופס. מכסים את המחבת ונותנים לזה לרתוח עוד 15 דקות מכל צד. סבתא שלי לא נוהגת להמליח כי הבשר כבר ממולח (מוכשר), אולם בפולין היא היתה מוסיפה מעט מלח לבשר). ניתן לפלפל לפי הטעם בצלחת. חותכים את הקלופס לרוחב לפרוסות, על כל צלחת מניחים שתי פרוסות זו על זו באלכסון, וזולפים מעליהן את הרוטב שהצטבר במחבת. מקשטים בענף קטן של פטרוזיליה טריה בקתה. סבתי נוהגת להגיש את זה לרוב עם פרוסות תפ"א מטוגנות במחבת עם טבעות בצל, שאף הן מונחות בצלחת זו על גבי זו באלכסון ועליהן היא בוזקת כף שמנת חמוצה, ומקשטת בזלזל שמיר. מאחר ויש במנה גזר, היא נוהגת להוסיף בצד אפונה מתוקה.