אוכל קדימה אוכל......

ויוי 25

Well-known member
תאמינו לי ,כל הדיאטות לא שוות את המאמץ ,ולא כדאי להתייסר בדייאטות,כמו 2 החחברות שלי ,
שכבר שנים עולות ויורדות עשרות ק"ג- ובסוף כול חורף נשארות עגלגלות .
מנסיוני,הדבר היחיד שעוזר באמת להישאר באותו המשקל למשך שנים , זו ההחלטה לוותר על מוצרים מתוקים ועל מזונות בצקיים העשויים מקמח לבן ומזיקים לבריאותינו,(או במלים אחרות: לוותר על רוב הפחמימות,ואז לא עולים במשקל)
דבר שני שמאוד מועיל: להרבות ללכת ברגל,לפחות חצי שעה ביום, זה עושה פלאים לשרירים,לצוואר, לחגורת הכתפיים, לעמוד השידרה לרגליים ולחיזוק כל עצמות השלד,וגם לזרימת דם טובה יותר בגוף, שמביאה למצב-רוח מרומם.
לשים לב לשתיית מים: בכל חצי שעה -חצי כוס מים ,השתייה יעילה מאוד בפרט בימים חמים אלה , ומומלץ ללכת מוקדם בבוקר או לפנות ערב כ-שעה לפני השקיעה,ולהצטייד בבקבוק מים לשתיה.

ולסיום : טיפ קטן שמתאים לטבעונים ולכול מי שאוהבים משהו צונן בקיץ:
מעדן קוקוס צונן וטעים שמכינים אותו בדקה אחת בלבד:
במעבד- מזון עם מנוע חזק, או בכותש קרח, מערבלים כוס אחת קרם-קוקוס קפוא ,(לאחר ששהה כמה שעות בפריזר והפך לגוש קפוא)
להוסיף מעבד המזון 2 כפות מייפל טבעי+ כפית -קינמון טחון+כפית תמצית -וניל טבעי, ובכמה שניות של עירבול מקבלים מעדן -קרמי צונן טעים ומרענן.
ובגלל שזה מאוד קפוא אפילו לא מצליחים להבחין בטעם הקרם שעשוי מקוקוס .
ולמי שאוהב יותר מתוק, לאחר שיטעם יוסיף 4 -5 טיפות סוכרלוז.

(למעבד המזון שכותש -קרח אפשר להוסיף כמה קוביות של קרח לריסוק - ביחד עם חלב הקוקוס,)

אני הקפאתי מראש את קרם הקוקוס בתבנית מסיליקון , כך היה קל לשחררו מהתבנית לאחר שקפא לילה בפריזר.

אגב,
הקוקוס עצמו מכיל הרבה אשלגן שיעיל מאוד נגד התכווצויות שרירים,לכן כדאי להשתמש בו לעיתים קרובות.

תכינו ותהנו ביחד עם הנכדים בקיץ הזה.

ויוי 25

Well-known member
ממרח שוקולד טבעי ונפלא בטעמו ב-5 דקות הכנה:
עיסוק מהנה עם הנכדים. (גיל 4 ומעלה.)

מערבבים בקערה:
1/2 כוס ממרח -שקדים טבעי (יש להשיג בבתי הטבע, או בפינת הטבע שברשתות -המזון.)
3 כפות שטוחות אבקת-קקאו .
3 כפות מייפל טבעי.
2 כפות חלב ,(למתכון פרווה אפשר להשתמש בחלב- שקדים, או חלב -סויה. )

ההכנה:
נותנים לנכד כף והוא יערבב היטב את המצרכים שבקערה,
כ-2 דקות עירבוב ,עד לקבלת מרקם חלק ונוח למריחה.
לאחר העירבוב טועמים ואם יש צורך אפשר להוסיף עוד כף אחת מייפל-טבעי ולערבב.
מורחים בלחמניה או על פרוסת חלה.(רצוי חלה מקמח -מלא,שהיא מאוד טעימה)
הנכדים יהיו מאושרים מטעם ממרח השוקולד הנפלא שהם בעצמם הכינו.

למעלה