אוכל רטוב

Noyka0

New member
איך אתם משלבים אוכל רטוב בתזונה של החתול שלכם? באיזו תדירות? והאם יש לכם המלצה לאוכל רטוב בכמות ובאיכות שמגיע יותר בזול כי קניתי קופסא ב15 שח וזה נראה לי עסק יקר לשלב בתזונה יומיומית אם זה מה שדרוש! מה שכן החתלתול הצעיר אוהב את זה. תודה מראש לעונים :)

Yukita

Active member
מנהל
איך אתם משלבים אוכל רטוב בתזונה של החתול שלכם? באיזו תדירות? והאם יש לכם המלצה לאוכל רטוב בכמות ובאיכות שמגיע יותר בזול כי קניתי קופסא ב15 שח וזה נראה לי עסק יקר לשלב בתזונה יומיומית אם זה מה שדרוש! מה שכן החתלתול הצעיר אוהב את זה. תודה מראש לעונים :)
אגב, איך הולך עם החתולה?

voyager2005

New member
אני מידי פעם קונה מלאי ממה שיש בהנחה, מהאריזות הקטנות (80-100 גרם) ומשלמת בסביבות 5-6 שקל לקופסא. אם החתולים חוזרים לפני שאני הולכת לישון, הם מקבלים כשליש-חצי קופסא לחתול. אני לא אתן קופסא שלמה לחתול אחד, אבל אם אפשר, אני מעדיפה לגמור את הקופסא. אם יש שאריות בשר\עוף\דגים\גבינה, הם מקבלים את זה במקום. כל דבר חוץ מעצמות. בעבר גם הייתי נותנת להם פעם בשבוע חצי כנף עוף טרי.

כשהיתה לי גורה אחת, הייתי נותת לה שליש מנה כל ארוחה - נראה לי בעיקר כי רציתי לסיים את הקופסא,

היתה תקופה שקניתי רק הורייזון - כי זה אוכל מלא, ודי זול (אותו מחיר עבור פי 2). אבל מדובר באריזה יחסית גדולה, מה שאומר שתמיד נשאר, וזה דורש קירור. החתולים אהבו את זה, אבל זה לא עשה לי טוב משום מה. אולי מבחינת הבריאות זה עדיף, אבל העדפתי לשלם יותר על אוכל אחר.

יש יתרונות בריאותיים לאוכל רטוב, ויש חשיבות גם לגיוון. עד כמה שאפשר, אני משתדלת לגוון, גם בסוג האוכל (יבש\רטוב\טרי), וגם בחברות השונות. בנוסף, החתולים אוהבים את האוכל הטרי ואוכלים מיד, אז רואים ישר אם יש בעיות וחתול לא אוכל. במיוחד בגלל שהחתולים שלי מקבלים אוכל חופשי, וגם אוכלים בחוץ, קשה לי לעקוב אחרי מי אוכל מה וכמה.

*אחת

Member

אני נותנת לחתולון שלי בערך כף ביממה של אוכל רטוב - חצי כף בבוקר וחצי כף בלילה כהוספה ובונוס לאוכל היבש. הוא מאד בררן ולא אוהב הרבה טעמים. אני בודקת היכן יש מבצעים ומשתדלת לרכוש משם. דווקא בסופרים הרגילים יש לעתים מבצעים על שימורי חתולים. בדרך כלל אני קונה לו פנסי פיסט ולה-קט (בפחיות הקטנות) בטעמים שהוא כן אוהב וזה יוצא לי בין 4.5 ל-5 ש"ח לקופסה. בנוסף, כשאני עושה הזמנות בסכום גבוה של חול ואוכל יבש, אני תמיד מבקשת פחיות שימורים כבונוס או במחיר זול יותר ובד"כ באים לקראתי.
אני מאד משתדלת לקנות לו לא את מעדני הפאטה אלא יותר מסוג של נתחים שונים ברוטב. הפאטה מכיל אחוז שומן גבוה יותר, נוטה לגרות את הקיבה והמעיים (גורם לגיהוקים ולשלשולים) ומתקלקל מהר יותר, בייחוד בימים חמים אלו.
בנוסף, אני קונה לו שימורי טונה במים משלנו שיהיו לימים שהוא לא מרגיש טוב ומתאושש מהקאות. אני תמיד טועמת לפני כי יש יצרנים שמוסיפים יותר מדי מלח, ובמקרה כזה אני שוטפת לו במים ומדללת קצת לפני ההגשה.
ברכות על האימוץ ושיהיה בהצלחה.

Yukita

Active member
מנהל
אצלנו מנה של אוכל רטוב, פעם אחת ביום. המנה לא גדולה (ממש לא קופסאות שלמות) כי זה בעיקר תוספת אהובה לאוכל היבש.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני נותן כל יום כמות קטנה. אני קונה שימורי הורייזון 200 ג' ב-6 ש"ח.
החתולים שלי אוהבים רק חלק מהטעמים.
יש גם שימורי נואבו באותם הכמות והמחיר.

למעלה