אני מידי פעם קונה מלאי ממה שיש בהנחה, מהאריזות הקטנות (80-100 גרם) ומשלמת בסביבות 5-6 שקל לקופסא. אם החתולים חוזרים לפני שאני הולכת לישון, הם מקבלים כשליש-חצי קופסא לחתול. אני לא אתן קופסא שלמה לחתול אחד, אבל אם אפשר, אני מעדיפה לגמור את הקופסא. אם יש שאריות בשר\עוף\דגים\גבינה, הם מקבלים את זה במקום. כל דבר חוץ מעצמות. בעבר גם הייתי נותנת להם פעם בשבוע חצי כנף עוף טרי.
כשהיתה לי גורה אחת, הייתי נותת לה שליש מנה כל ארוחה - נראה לי בעיקר כי רציתי לסיים את הקופסא,
היתה תקופה שקניתי רק הורייזון - כי זה אוכל מלא, ודי זול (אותו מחיר עבור פי 2). אבל מדובר באריזה יחסית גדולה, מה שאומר שתמיד נשאר, וזה דורש קירור. החתולים אהבו את זה, אבל זה לא עשה לי טוב משום מה. אולי מבחינת הבריאות זה עדיף, אבל העדפתי לשלם יותר על אוכל אחר.
יש יתרונות בריאותיים לאוכל רטוב, ויש חשיבות גם לגיוון. עד כמה שאפשר, אני משתדלת לגוון, גם בסוג האוכל (יבש\רטוב\טרי), וגם בחברות השונות. בנוסף, החתולים אוהבים את האוכל הטרי ואוכלים מיד, אז רואים ישר אם יש בעיות וחתול לא אוכל. במיוחד בגלל שהחתולים שלי מקבלים אוכל חופשי, וגם אוכלים בחוץ, קשה לי לעקוב אחרי מי אוכל מה וכמה.