צריך להסתכל על המרכיבים של המזון עצמו...
לשאלתך,
1. Hill's Prescription Diet Metabolic Feline.
מהסתכלות על רשימת המרכיבים באתר היצרן יש שם תוצרי לוואי של עוף, אורז, גלוטן תירס, צלולוז כאבקה, ועוד כל מיני דברים לא ברורים כמו טעם של כבד עוף (מה זה טעם? ממה עשוי הטעם?)... מזון לא משהו.
די מזכיר את ה- Hill's Science Plan Cat Light וכנראה שלא שונה ממנו בהרבה.
.3381 kcal/kg
2. Royal canin obesity management.
מהסתכלות על רשימת המרכיבים באתר היצרן יש שם חלבון עוף מיובש, חיטה וגלוטן חיטה, סיבים מירקות, גלוטן תירס, חלבוני בע"ח שעברו הידרוליזה (איזה בע"ח?)... מזון לא משהו.
די מזכיר את ה- Royal canine pure feline N°2 Slimness וכנראה שלא שונה ממנו בהרבה.
.3296.5 kcal/kg
הדעה שלי? בגלל שמהסתכלות על רשימת המרכיבים, הרבה שם זה "זבל", כלומר שלל חלבונים מעובדים, שלל חלבונים צמחיים, בעיקר דגנים זולים למיניהם שמשמשים כ"ממלאי נפח" (Fillers) ומה לא... אז בפשטות הייתי הולך על
היותר זול מביניהם (לא חיפשתי קישורים למטאבוליק של היל'ס ולאוביסיטי של רויאל קנין, אז תבדוק מחירים).
המזונות של רויאל קנין והיל'ס בהכללה לא גסה בכלל הם
בינוניים ומטה. אבל, וזה אבל גדול, הם
מספיק טובים לצרכיך ויכולים לעשות את העבודה שהיא
לגרום לחתול/ה להוריד ממשקלו וזה מה שחשוב לכרגע.
אני הייתי
נמנע מהאכלה חופשית ומאכיל פעמיים ביום בלבד, כמות X מסויימת קצת מעל מה שרשום בטבלת האכלה (כדי שהחתול/ה לא ירגיש רעב) ואז יורד ממנה כל שבוע בכמה גרמים שתחליט למשך חודשיים-שלושה עד גבול מסויים שבו תראה שהחתול/ה לא מתלונן מדי... מציע לך לא להתעצל, ולקנות משקל אלקטרוני של מטבח (עולה כמה עשרות שקלים, ממש גרושים) ולהאכיל
לפי גרמים מדודים וספורים ולא לפי כוס/חצי כוס וכו'.
הרזיה היא תהליך הדרגתי וממושך, לא דיאטת כסאח, ואולי שק אחד של מזון לא יספיק (תלוי איזה גודל של שק תקנה ותלוי בכמה החתול צורך ממנו).
בכל אופן, חוץ ממה שהזכרת יש לך את האופציות הנוספות הללו:
1) Hill's Science Plan Cat Light.
10 ק"ג ב- 349 ש"ח או 5 ק"ג ב- 198 ש"ח, לדוגמא.
מהסתכלות על רשימת המרכיבים באתר היצרן יש שם עוף במקום ראשון שזה מעולה, אבל הרבה חיטה, תירס, אורז, צלולוז (תאית, מקור לסיבים), גלוטן חיטה (סה"כ חלבון צמחי) וטעם כבד עוף מה שזה לא אומר... נראה לי מזון לא משהו.
.3176 kcal/kg
2) Royal Canin Light.
10 ק"ג ב- 279 ש"ח, פה ופה, לדוגמא.
מהסתכלות על רשימת המרכיבים באתר היצרן יש שם שלל חלבונים מעובדים למינהם והמון תירס, וגם חיטה, עוד כמה דברים מסביב... הייתי אומר גם מזון לא משהו.
.3293 kcal/kg
3) Royal canine pure feline N°2 Slimness.
3 ק"ג ב- 125 ש"ח, לדוגמא.
מהסתכלות על רשימת המרכיבים באתר היצרן יש שם עוף במקום ראשון, חיטה וגלוטן חיטה, תירס וגלוטן תירס, שעורה וחלבונים של בע"ח (איזה בע"ח?) שעברו הידורליזה (תהליך שאמור להפוך אותם לנגישים יותר לעיכול)... שוב, מזון לא משהו.
.3473.5 kcal/kg