אוכל שבושל עם בשר... לאכול?

sleeping sun

New member
אוכל שבושל עם בשר... לאכול?

אוקיי, אז אני לא אוכלת בשר בכלל. גם תבשילים שבושלו עם בשר ולכאורה הבשר הוצא מהם. חברה שלי, גם כן טבעונית, דווקא כן אוכלת את זה. אותי זה תקף בהפתעה כי חשבתי שכווולם נוהגים כמוני, כי משום מה לאכול משהו שבושל עם בשר לא נראה לי פחות טוב מלאכול בשר. רק רציתי לדעת האם זה ככה גם אצל כל השאר, כלומר האם גם אתם אוכלים אוכל שבושל עם בשר אבל עקרונית אין בו בשר? לדוגמא - אורז עם בשר... מרק עם עוף...

Weird Eyal

New member
אוקי תביני...

כשאני עושה על האש עם חברים..... אני מביא מנגל משלי שבחיים לא נגע בשר ברשת שלו...... אפילו שהאש שורפת הכל ואפשר לנקות אני לא מסכים.... אז התשובה שלי היא לא

גם אני לא

במרק עוף, ואורז עם בשר יכולות להשאר חתיכות בשר גם אם את מוציאה את רובו. וחוץ מזה הטעם של הבשר משפיע על המאכל גם אם הוא הוצא ממנו, ולכן את כן מנצלת את החיה כדי ללתת טעם למאכל.

דורון ק

New member
מסכים עם מה שכתבו פה

נראה לי שהרוב המוחלט של הצמחונים שותפים לדעתך.

lilithmm

New member
לי יש דעה אחרת

אני לא מגדירה את עצמי בפני עצמי כצמחונית. אני מגדירה את עצמי כנמנעת מאכילת בשר, ונמנעת מאכילת ביצים. קשה להגדיר את זה באופן מדוייק. למשל, אם אני מבשלת שאריות בשר לכלב ולחתולה שלי ונשאר קצת, אני לא רואה סיבה למה לא לאכול את זה, כי זה שאריות לכלב ולא משהו שאדם היה קונה למאכל לעצמו. לגופו של עניין אני לא אוכלת בשר בכלל, כי לא נראה לי נכון, מבחינתי, לאכול משהו שהיה פעם תרנגולת. לא מושך אותי לאכול בשר. מצד שני אני ממש לא נגעלת מהבשר. אני רק חושבת כל הזמן מכמה תרנגולות מסכנות (לעזזל) באו כל השאריות האלה, ומה עבר עליהן. ולעצם העניין, ע"מ להקשות על החיים של הסובבים אותי אני לא אוכלת אוכל שבושל עם בשר, לא בגלל שיש לי בעייה לאכול בשר, אלא כמין סוג של מחאה, שיחשבו קצת, שיעשו חשבון נפש לפני שקונים בשר, וזה גם מה שאני אומרת כל פעם כששואלים אותי. מבחינתי אם הייתי רוצה לאכול אוכל מבושל בבשר הייתי יכולה לבשל בשר לבע"ח שלי עם דברים אחרים ואח"כ להוציא את הבשר ולאכול בעצמי מה שנשאר בסיר. מבחינתי העניין העיקרי הוא המחאה, והנסיון להעביר את המסר. אני גם מנסה לקלקל כל שמחה שמגישים בה בשר. תמיד שואלים למה אני לא אוכלת מהבשר ואני תמיד עונה בצורה מאוד מפורטת שגורמת לאנשים לאבד את התאבון. אני אף פעם לא אומרת משפט כגון "אני צמחונית". אני אומרת שצריכת בשר גורמת ליסורים מעבר לדמיון לבעלי חיים, שלא לצורך.

aradori

New member
התשובה האולטימטיבית../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo26.gif

אין כזו. נראה שכל אחד צריך לעשות מה שהוא מרגיש. אני מניח שאין הרבה טבעונים שיסרבו לאכול מצלחת שפעם הגישו עליה בשר. אני מניח גם שאין הרבה טבעונים שאם איזה דודה תגיש להם מרק ש"שמתי רק ממש מעט עוף בפנים" - הם יסכימו לאכול. רוב הטבעונים מצאו להם איזה מקום טוב באמצע - בהתאם לתחושות אישיות. לשאלתך - אני (בדומה לך) לא אוכל את הנ"ל, מצד שני אני אחשוב פעמים לפני שאני אטיף למישהו שכן. תמיד יהיה מישהו שיבוא אלי ויגיד: "מה?? אתה אוכל עם מזלג שאכלו בו פעם בשר??? בלי להשרות אותו בטרמפנטין יומיים ואז להכניס אותו לכבשן לאיזה 10 שעות????"

ashmash

New member
לא!

מהסיבה הפשוטה שלומדים בביולוגיה, כי בעת חימום קרום התא נהרס ותוכן התא נשפך, לפיכך תבשיל שבושל עם בשר (ומרק עוף הוא דוגמא מצויינת) מכיל בשר הלכה למעשה...

Veggie John

New member
בהחלט לא.

בשל כל הסיבות שהועלו כאן. גם רונאל כאן לצידי, והוא שותף לדיעה הרווחת. מבחינתנו זה כמו לתת לגיטימציה לבישול עם מוצרים מן החי - אם את לא מביעה את מחאתך כצמחונית, מה הטעם (תרתי משמע)? באותה רוח, אני בטוחה שגם רובנו ככולנו לא נקנה מוצרים במקדונלדס, למשל.

xenocide

New member
אני אישית...

...בחיים לא אוכל משהו שאני יודעת או מרגישה שבושל עם בשר. מעבר לזה שאני צמחונית מאידיאולגיה אני פיתחתי הגעלות מלראות בשר בצלחת שלי. אז לדעת שמה שאני אוכלת נגע או יותר מזה-בושל עם בשר, אני מוותרת. אני מקבילה את זה להגעלות של אמא שלי מעגבניות-היא לא מסוגלת לדעת שעגבניות (חתוכות) נגעו באוכל שלה...

HaMsTeR

New member
אני צמחונית יחסית חדשה-

מלפני ארבעה חודשים בערך, (למרות שהייתי צמחונית גם לפני ארבע שנים בערך), ועד לפני שבועיים הסכמתי לאכול דברים שהתבשלו עם בשר, כי לא חשבתי שיהיו חתיכות של בשר במרק עוף, שאמא שלי הוציאה ממנו בשבילי את העוף... אז אכלתי דברים שהתבשלו עם בשר, אבל לפני שבועיים הלכתי לחברה שלי אחרי בית ספר, ואמא שלה הכינה לנו מרק עוף, שהתבשל עם עוף, אבל היא הוציאה את החתיכות עוף, ואז התחלתי לאכול, ושנייה לפני שהכנסתי את הכף הראשונה לפה, פתאום גיליתי חתיכת בשר עליה.... אז שמתי את זה על הדפנות של הקערה, והמשכתי לאכול, כי האמא של החברה הזאת הייתה די נעלבת אם לא הייתי אוכלת את המרק שלה... אבל כל כף הסתכלתי והוצאתי את חתיכות הבשר. והיו שם הרבה. ויכול להיות שאכלתי אחת מהם בטעות!!!!
ומאז אני חושבת על המרק הזה... ולא אוכלת יותר דברים שהתבשלו בבשר.

אגב, משהו מעצבן

בקפיטריה בעבודה שלי אני כל פעם שואלת את הבחור שם, נראה לי המשגיח כשרות, אם בישלו את האוכל עם בשר, ואם הוא אומר לי לא אז אני לוקחת. ואז, איזה יופי, אני מגלה פתאום חתיכת בשר באורז שלי. אבל אמרת שאין!!!!!!!! אררררררררררררררררררר יותר לא אוכלת שם דברים חשודים. רק סלט. וכשממש ממש רעבה אז חוקרת אותו ומקווה שזה האמת. מממ עכשיו חשבתי על רעיון. הוא משגיח כשרות, אז אני אגיד לו שפשוט אכלתי יוגורט לפני חצי שעה (טבעונית אבל לא משנה, ככה יקבל את התשובה הכי אמיתית).

guruyaya

New member
משגיח כשרות, שלא יודע

אם יש או אין בשר בתבשיל? מה אני אגיד, שמעתי על מקצועיים ממנו.

aradori

New member
טכניקה ידועה -

כבר סיפרתי את זה כאן: במסעדות - כששואלים: "יש בזה ביצים?" ועונים לך "מה פתאום ביצים?? אין!". תמיד טוב להגיב ב: "אה! מזל! אני אלרגי". ברוב המקרים המשך השתלשלות הארועים: מלצרית: "בעצם... חכה שניה אני אבדוק במטבח" (כעבור דקה) מלצרית: "אה... יש בזה רק ממש מעט ביצים... וקצת סוס. וקמצוץ מוח קוף. אבל זהו. בטוחה."

Neta558

New member
התשובה הקיצונית שלי

חברי ידעו להגיד, שאני שומרת כשרות טבעונית...
אני לא אוכלת דברים שבושלו עם בשר, וגם לא ממש נלהבת מדברים שנגעו בבשר. ישנם אנשים שלא ממש מבינים למה אני צריכה כפית חדשה, ולא יכולה לערבב את השוקו-סויה הטעים שלי עם הכפית בה הם ערבבו את השוקו-סבל שלהם, למשל, אבל ככה אני. הגבול שאני שמה לעצמי הוא הכי מחמיר שאני יכולה לעמוד בו, ומבחינתי זה גם עוזר לי לשמור עליו. נכון שאין כאן הגדלת צריכה, וזה לא באמת מגעיל אותי עד כדי כך, אבל זה מונע טישטוש גבולות, שלדעתי הוא בעייתי. גם אכילת שאריות של משהו שגם ככה יזרקו לפח, זו לא הגדלת צריכה, אבל זה טישטוש הגבול מבחינתי, ואני לא מעונינת בכך.

אני עם נטע, ../images/Emo68.gif

לפני מספר שבועות נזכרתי בדיון שהיה בפורום צמחונות הישן (ב"דיבורים"... אח, הנוסטלגיה...) והגעתי למסקנה שהואיל ואני שואף להסתכלות רצינית של אנשים על דרך חיי, אני חייב להציב גבולות ברורים למעשיי ולהצהיר עליהם. וכן, גם אותי בשר מגעיל, וזה התפתח אצלי עם הזמן (אני צמחוני שנה ותשעה חודשים, טבעוני חודש וחצי פחות). זו סיבה נוספת להימנע ממאכלים שישנו להם קשר ולו הזעום ביותר לגופה שרופה (סליחה על האסוציאציות השואתיות, זה ממש כיף!). ואם כבר שואה, אספר לכם בדיחה נפלאה ששמעתי לאחרונה: מה ההיפך משואה? חומוס. למה חומוס? כי שואה זה לא אחלה.
אני ממש ממש אהבתי, אני מקווה שלא פגעתי באף אחד. בברכת חיי מוסר ללא בשר, מאור

sidharta

New member
(../images/Emo21.gifצמחוני )חבר´ה, זו לא דת :)

כלומר, אני לא אוכל שום דבר שבושל עם בשר, מתוך מטרה שהאוכל יהנה מטעם הבשר, מכיוון שזה בדיוק כמו לאכול בשר..... אני גם אשתדל לא לקנות מזון ברשתות בשר מובהקות, כמו בורגריות ואל גאוצ´יות וכולי.... אבל...:) אני מניחה שכעקרון אני אוכל לאכול נקניקיות טופו מגריל שהיה עליו לפני זה בשר (למרות שזה די יבאס אם יחליפו בינהם בטעות...לא שאני אפתח בתענית אם זה יקרה אבל, סתם איכסה) גם אין לי בעייה לאכול אורז מכלי שהונח עליו בשר, בתנאי שהם לא בושלו יחד וניתן להפריד בינהם :) ובכל אופן, לא צריך להכנס להיסטריה אם אוכלים בטעות בשר....

למעלה