אוכל, שינה וכו'...

rivibi

New member
אוכל, שינה וכו'...

השלומות והברכות לכולן/כולם!
אני אמא לצמד עלמות חן בנות 3 חודשים (ועוד בן שנתיים וחצי אך לא בנסיך החלומות שלי עסקינן כרגע

מס' שאלות לי למנוסות ומקצועיות שביניכן-
1. אל תהרגו אותי על השאלה אך הקטנות כבר ישנות לילה שלם, לפחות 6-7 שעות ולפעמים גם 10-12 שעות...

האם מדובר בדבר נורמלי?
חייבת לציין שגם הנסיך שלי היה חורפן לא קטן בגיל כזה.
אם כן, האם להעיר להאכלה? קראתי בכמה מקומות שאם ישנים ועולים במשקל אז להניח להם, אך מדובר פה לפעמים בשינה ממש ארוכה...
2. אני מניקה את שתיהן, כל אחת עם ציץ משלה

לפעמים מקבלות תמ"ל, אולי 3-4 ארוחות בשבוע, השאר הנקה.
לאחרונה הבחנתי, בעיקר בשעות הערב שהן מייללות אחרי ההנקה, כאילו זה לא מספיק להן.
אתמול עשיתי ניסוי- אחרי שכביכול סיימתי עם ההנקה חיברתי את המשאבה. הכמות שיצאה משניהם לא הגיעה ל-30 מ"ל.
אז נתתי להן עוד 120 מ"ל תמ"ל והן סיימו אותו, לא בשקיקה, די באיטיות אך סיימו.
יש לציין כי במהלך היום הן לא "מתלוננות".
היתכן שלקראת הערב כמות החלב יורדת? ולכן הן בוכות כי לא יוצא יותר?
תודה מראש על התגובות
והמשיכו בעבודה הטובה פה בפורום

לא מומחית גדולה, עונה מהנסיון הקצר שלי

גם אצלי ישנים טוב, גדולים משלך ב3 שבועות
בעקרון לא צריך להעיר להאכלה אבל אותי מטריד שהם עם אותו חיתול כל הלילה..
אם את דואגת אז את יכולה לשלוף אותן מתוך שינה להניק ולהחזיר, הן לא יתעוררו מזה וגם תגבירי את כמות החלב
לגבי היללות לפני השינה
יש איזה ענין שנקרא הנקת צבר, שהם פשוט יונקים כמה שתתני להם לפני השינה ועם זה הם סוחבים את הלילה
כנראה בגלל זה הן גם ישנות לך כל כך טוב אז תני להן כמה שיבקשו כי הבנתי שבגיל 4 חודשים זה עומד להשתנות
בכל מקרה השאיבה אחרי ההנקה לא ממש מספרת לך מה קורה
אם תנסי לחבר משהי במקום המשאבה תשמעי שהיא גומעת יופי ושלא חסר לך כלום
החלב כל זמן מתחדש תוך כדי היניקה ובכמות הרבה יותר גדולה מאשר עם המשאבה
בשורות טובות:)

אוכל שינה וכו' - תשובות

הי ונעים להכיר אותך,כל הכבוד לך על הנקה כמעט מלאה!! ותודה לעזות דקדושה על התשובה המעולה.

כמה טוב לך שאת יכולה לישון רצף של שעות, רבות כאן בטח מקנאות בך נורא... שינה של כל כך הרבה שעות זה לא דבר רגיל, אך אם את מכירה את הדפוס גם מילד קודם ואין שוב בעיות אחרות רקע, נשמע לי בסדר. האם השינה הארוכה הזאת היא אחרי בקבוק תמ"ל?
אני מניחה שאם הן ישנות רצוף מספר שעות בלילה, הן עירניות במשך היום ויונקות הרבה, וכפי שאת מספרת הן בעצם צוברות הנקות וחלב במשך שעות אחהצ ואז בלילה פשוט ישנו, כפי שהסבירה עזות דקדושה על הנקת צבר.
עוד דבר שיכול להיות זה שיש להן קפיצת גדילה והתחושה של "לא מספיק להן" או "השד שלי מרוקן" לקראת הערב במיוחד היא תחושה שנוצרת מתוך ההנקות הרבות, חלב האם מיוצר כל הזמן, גם תוך כדי הנקה וגם אחרי. ככל שהן מרוקנות אותך, הן בעצם גורמות לשד להתרוקן ואז לייצר יותר!!!

כעקרון אם העליה במשקל טובה, יש מספיק חיתולים של קקי ופיפי לאורך היום, את מניקה אותן הרבה לאורך שעות היום בגיל כזה לא צריך להעיר אותן.

שאלה היא מה את עושה? האם את מרגישה גודש כשהן מושכות הרבה שעות? במקרה כזה הייתי אומרת שתשחררי מעט חלב החוצה כדי שלא יווצרו כאבים וסיבוכים. אם זה קורה באופן מזדמן, אולי את יכולה לשאוב במקום אותה הנקה שהן מדלגות עליה לפעמים כדי שהגוף שלך יייצר יותר חלב. כי כשמפסיקים להניק/ לשאוב בלילה, כמות החלב עלולה לרדת...

בקשר לבקבוקי התמל שאת נותנת מס' פעמים בשבוע, האם זה על בסיס קבוע והאם במקום אותם בקבוקים את שואבת? כלומר האם הבקבוקים האלה מהווים עבורך "דילוג" על הנקה?

הייתי ממליצה לך להחליף בין הצדדים בכל יום, כלומר, כל אחת בצד שני וביום הבא, מתחלפים. זה מאוזן יותר.
שאיבה באופן כללי היא לא תמיד אינדיקציה למצב משק החלב.
תינוקות אוכלים מאוד בקלות מבקבוק, הבקבוק ניתן בזרימה קלה הרבה יותר מהעבודה הקשה של ההנקה, הנוזל זורם לתוכם והם יאכלו אותו. תוספת של 120 מל בגיל הזה היא מאוד גדולה. ולא בטוח שאת צריכה לתת תוספת כזו.

מחכה לתשובות שלך כדי להמשיך לעזור...

נכון, שכחתי קפיצת גדילה - בגיל 3 חדשים אומרים

שיש אחת כזו
אבל אצלי הם באמת צוברים לקראת הלילה אז לא הצלחתי לזהות

rivibi

New member
משיבה...

שלום בנות ותודות על התמיכה!
אז ככה, לשאלותייך-
השינה הארוכה היא בד"כ אחרי הנקה, אולי פעם או פעמיים נתתי תמ"ל לפני השינה והן ישנו כרגיל, רצוף והרבה.
אך לפני השינה הן בוכות די הרבה יחסית למשך היום , לפעמים לא רגועות במשך 3-4 שעות והן נרגעות עם ציצי.
בנוסף "ניענועים בשמיניות" באיזשהוא שלב מרדים אותן.
זמן קצר אחרי ארוחת הבוקר הן שוב נרדמות ושוב לשעתיים/שלוש.
העירנות מתחילה בשעות אחה"צ ועד חצות בערך, עם שינה של שעה נטו במצטבר.
כלומר, הן לא ממש "יושבות לי על השד" במשך כל היום.
יוצא שאני מאכילה אותן בממוצע 4-5 פעמים ביום, בערך 15-25 דקות כל אחת ולפעמים בין לבין אם הן "בקריזה".
אתמול ביקרתי בטיפת לחב ואמרו שהן עולות יפה במשקל.
לגבי הקקי/פיפי- אחת עושה קקי 3-4 פעמים בשבוע אך גם טיטולים מלאים בפיפי והשנייה לפחות פעם ביום קקי וגם הרבה פיפי.
בבוקר אני מרגישה שהשדיים מלאים מאוד, זה אחרי שינה של 6-7 שעות .
לא תמיד הן מתעוררות יחד כך שאני מניקה אחת והשנייה לפעמים מושכת עוד שעה/שעתיים.
השאלה אם כדאי לי לשאוב ישר אחרי ההנקה הראשונה להגברת ייצור החלב או לחכות שהשנייה תתעורר ואז להניק אותה?
הבקבוקים שאני נותנת זה בד"כ אם לא נוח לי להניק-אם אנחנו בפיקניק/מפגש עם חברים שלא תמיד בא לשלוף ולהתנתק מה"כיף" אז אני שולפת 2 בקבוקים ותמיד עטים עליי 2 שמוכנים להאכיל- זה בד"כ 120-150 מ"ל מטרנה.
מקרה שני זה אם אני צריכה לצאת לסידורים ומשאירה סבתא לשמור- אז אני משאירה מטרנה/חלב שאוב.
כך שבשני המקרים אני לא ממש יכולה לשאוב במקום אז פשוט "מדלגת".
מקווה שלא "חפרתי" יתר על המידה.
ותודה מראש!!!

שוב, לא מומחית בכלל

נראה לי מהסדר יום שאת מתארת שהן בוכות בגלל שהן עיפות
כדאי לך לזהות מחזורי שינה ועירות במהלך היום כמו בבוקר כך שהן יסגרו שלושה מחזורים כאלה לפני שנת הלילה
יש בפורום תאומים ושלישיות פינת יעוץ שינה שכדאי לך לשאול שם
בגדול חצות זו שעה ממש מאוחרת להתחיל את שנת הלילה אני אתאר לך מה קורה אצלי ותנסי לבדוק מה מסתדר לך
אצלי יש מחזורים של בין שלוש לארבע שעות, חצי עירות חצי שינה ככה
כמו אצלך נרדמים בערך שעה אחרי שמתעוררים וישנים בערך שעתיים
ערים לשעה וחצי וישנים עוד שעה וחצי
ערים לשעתיים וישנים שעה
הכל בערך פלוס מינוס עם שינויים כאלה ואחרים מן הסתם
בסביבות חמש אני משחקת איתם קצת עושה אמבטיות ומניקה
יוצא שהם הולכים לישון בסביבות שש וחצי עד שבע בערב
בין אחת עשרה לחצות הלילה אני שולפת אותם להנקת חלום כמו שתארתי לך (ומחליפה חיתול)
הם מתלוננים בערך בחמש בבוקר ואני מניקה אותם במיטה שלי והם נשארים איתי עד הבוקר
זהו
בקשר לשאיבות
בהחלט כדאי לך לשאוב כשאת מניקה רק אחת כדי לשחרר.. גם אם השניה תתעורר מיד אחר כך לא יהיה חסר לה
לי אין משאבה אבל אם אני צריכה לצאת למחרת ומכינה בקבוקים אני סוחטת בלילה, בדרך כלל לפני הנקת החלום

מצאתי פתרון - אולי זה יעזור גם למישהי אחרת

הצדיק הפולט מורחק כמובן מהצד עם הזרימה החזקה, אלא אם כן רוקנתי אותו לפני היניקה
הצדיק שבוכה, הבנתי- גם בעקבות השרשור הנוכחי- שהבכי נובע מעיפות בשילוב עם הזרימה
והפתרון שמצאתי הוא לנענע אותו קלות תוך כדי הנקה ואז הוא לא בוכה
אולי יעזור גם לפותחת השרשור

שאיבה בבוקר

הי נשמע שהערב אצלכם קצת מאתגר והם מאוד לא רגועות אך זה אפייני עם תינוקות באופן כללי בגיל זה. נשמע שבסופו של יום הן זקוקות לשינה הזאת, וטוב שכך.
אני מצעה שאם את כמה עם מלאות בשד בבוקר ורק אחת יונקת ויש ביניהן הבדל משמעותי בשעות, אז תשאבי, אחרי שעה השד שלך כבר יכין חלב לתינוקת שעדיין לא ינקה ויהיה לה מספיק.
נשמע שלפי העליה במשקל והחיתולים אתם בסדר.
אני מבינה מכל זה שהתמ"ל ניתן על בסיס מזדמן וכל הכבוד על הנקה כמעט מלאה!!
השתדלי לא לדלג על הנקות, דילוג כזה יכול לעשות לך "צרות" כמו סתימות וירידה באספקה.

rivibi

New member
תודה רבה

בנות יקרות!!
תודה על תמיכה מקצועית (יעל) ועל תמיכה מזדהה (עזות דקדושה)

העצות שלכן וההסברים עוזרים לי מאוד ואולי בזכות זה אני מרגישה יותר טוב עם כמות החלב ובכלל.
החלטתי לאחר הביקור בטיפת חלב ובדיקת המשקל התקינה אצל שתיהן
שלא אעיר אותן על מנת לאכול.
לגבי הבכי בערב, נמשיך לנסות לקבל את האתגר הזה באהבה... (חוץ מהפעמים שהן מעירות את האפרוחון שלי ואז אני נושכת את שפתיי על מנת לא להוציא את השד האיום מתוכי
למרות שבלי עין הרע הוא חוזר ישר למיטה כאילו רק בא לבדוק על מה כל המהומה)
מה שכן אצטרך להתחיל לסדר אותן מבחינת שעות, בכל זאת עוד מעט חוזרים לעבודה...

מקווה להמשך קל יותר, נראה לי שאנחנו בדרך הנכונה...
מאחלת גם לך עזות דקדושה המשך קל וכייפי בגידול הקטנטנים וכמו שאומרות הסבתות - העיקר שיהיו בריאים!!

ושוב תודה לכן חמודות, איזה כיף שיש לנו "מקום" כזה

ביי בינתיים

למעלה