אוכל של טיסות....

d a p h n a

New member
אוכל של טיסות....

מחר אני יוצאת בדרכי לטוס לישראל (עם עצירה במקום אחר בדרך). כרגיל, אני צריכה להתמודד עם אוכל של טיסות, וכפי שנעשה אופנתי לאחרונה, חברת התעופה שלי מציעה רק אופציה של ארוחה טבעונית (אבל לא צמחונית), מה שלפעמים טיפה מתסכל (בתור צמחונית שאינה טבעונית). מצד שני, לפחות יש אופציה טבעונית, אז זה טוב. בכל מקרה, לרגל הנסיעה, חשבתי לשאול אם יש לכם חוויות טובות או רעות במיוחד מאוכל צמחוני בטיסה. עד כה, החוויה הכי טובה שלי מבחינת אוכל (טוב, מלבד הפעם האחת שבה שידרגו אותי לביזנס), היתה בסוויס. למה? כי הם החליטו (לפחות בקו שבו אני טסתי) שבמקום שאנשים יצטרכו להזמין ארוחות צמחוניות, הם יציעו כחלק מהארוחה הרגילה שלהם מנה אחת בשרית ואחת צמחונית (בדרך כלל פסטה). כך במקום לקבל את האוכל שלי לפני כולם ואז להתקע איתו שעות עד שמפנים לכולם, יכולתי פשוט לקבל יחד עם כולם את המנה הצמחונית שלי. עוד חוויה נחמדה היתה בלופטהנזה, שם אפשר להזמין מה שנקרא eastern vegetarian, שזה בעצם אוכל הודי. חוויות רעות היו כל מיני, אבל דוגמאות ספציפיות פרחו מזכרוני.

הבעי העם האוכל במטוסים

היא התנאים המיוחדים של הטיסה המאלצים אותם להוסיף שמן, כדי שהמזון לא יבש. אבל בבריטיש יש מספר סוגים של מנות צמחיות. עם או בלי מוצרי חלב. והם מוגשים לפני הבשריים.

d a p h n a

New member
אני תמיד לוקחת משהו יבש

למקרה שהאוכל יהיה מגעיל. פירות זו בעיה כי אז צריך לזכור לזרוק אותם כשמגיעים ליעד, מאחר ואסור להכניס פירות למדינה אחרת. לפעמים אני מצטיידת במשהו בשדה התעופה. למשל, כשאני טסה מאנגליה, אני קונה משהו שווה ב-pret a manger שבשדה, ואז יש לי ארוחה טעימה במטוס. באופן מצער ברוב השדות מהם אני טסה אין אוכל טעים כזה.

היי...

לא ציינת באיזו חברה את טסה...אבל בכל מקרה לאחרונה טסתי עם מאלב [הונגריה] והמנה הצמחונית היתה אחלה לגמריי [ואני מאוד בררנית מבחינת אוכל], היה בלינצ'ס ממולא בירקות בטיסה חזור ובטיסה הלוך היתה פשטידה נחמדה [אכלתי טובות יותר..אבל בכ"ז]. תמיד אפשר להסתדר עם לחמניה שתמיד נותנים בטיסות..זה אמנם לא אידיאלי-אבל עדי מכלום [ולחמניה תמיד משביעה
] כמובן שמומלץ להצטייד באוכל מהבית, ואם זו טיסה ארוכה אז תמיד מומלץ לאכול "כפי יכולתך" טרם הטיסה. [אלא אם כן את סובלת בטיסות מבחילות או כלמני כאלו]. וכן,בהחלט מעצבן שמקבלים את הצמחונית המון זמן לפני שכולם מקבלים את המנות ה"רגילות" ואז כשכולם אוכלים אז אני אפעם לא יודעת מה לעשות עם עצמי

d a p h n a

New member
טסנו בדלתא

המנה הצמחונית היתה בינונית מינוס בארוחת הערב, אבל ניחא. בארוחת הצהריים שהיתה לפני הנחיתה היה קטע ממש משונה. אני הזמנתי לי ארוחה צמחונית. לבן זוגי הזמנתי ארוחה נטולת גלוטן. הדיילת מגיעה אלינו ונותנת לי מגשית שעליה כתוב מספר המושב של בן זוגי ומכילה מים ופריכיות אורז, ועוד סנדוויץ' ואומרת על הכל "זו המנה הצמחונית". הנחתי שהמגשית נועדה לבן זוגי, אם כי זה היה קצת מוזר שהיא הכילה רק פריכיות ומים. אבל פתחתי את הסנדוויץ' (שנראה כמו סנדוויץ' רגיל לגמרי, כמעט בודאות לא מלחם נטול גלוטן) והוא הכיל עוף! החזרתי אותו לדיילת וקיבלתי פיצה צמחונית, שזה ממילא מה שכולם קיבלו לארוחת הצהריים, אבל עד עכשיו לא ברור לנו מה היה התפקיד של הסנדוויץ' בכוח. ברור שהוא לא היה צמחוני, אבל גם די ברור שהוא לא היה נטול גלוטן.

TheFinalCut

New member
תצחקו תצחקו

אבל לפי הרצאה ששמעתי לפני שבוע בערך מעו"ד מומחה לחוקי הגנה על בע"ח, יש מדינה בארה"ב (לא זוכר איזו), שהחוק המקומי בה אשכרה מבדיל בין "בעלי-חיים" לבין "ציפורים", ומאפשר מאותה הסיבה לבצע בתרנגולות פרקטיקות חקלאיות שאסורות בבע"ח אחרים.

למעלה