אוכל שעשיתי בסופ"ש

אביטל +

New member
אוכל שעשיתי בסופ"ש

אני מצרפת מתכונים זה לאו דווקא על כוונת דיאטטי אבל בהחלט טעים ובריא ויכול להחשב אצל כולכם כחלק מהארוחה
 

אביטל +

New member
תפוחי אדמה בתנור

מרכיבים: תפוחי אדמה שמן זית פלפלת גרוסה אבקת שום מלח אופן ההכנה: לשטוף את תפוחי האדמה ולחתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ (או בכל צורה שבא לכם) להכניס את הפרוסות לקערה וללערבב עם מעט שמן זית. לסדר את הפרוסות בתבנית (בטור כשאחת מונחת על קצה השניה). לפזר מעל מעט פלפלת גרוסה + אבקת שום + מלח. לשפוך מעל עוד מעט שמן זית. להכנס לגריל (שני גופי חימום פועלים) ל כ 40 דקות. או לכסות את התבנית בנייר כסף, ובתום האפייה לשים בגריל לכמה דקות מקור - פורום מתכונים, Lord_of_Code
 

אביטל +

New member
כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק (של סו

מרכיבים: לכדורי העוף: 1 ק"ג חזה עוף 1 תפוח אדמה בינוני 1 בצל בינוני 1 ביצה 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל 1 כפית אבקת מרק עוף 6 כפות קמח מצות (או יותר) פלפל שחור גרוס מלח לרוטב: 1 בצל קצוץ דק 1/2 1 כפות אבקת מרק עוף קופסה קטנה - רסק עגבניות 2 כפות פפריקה אדומה כפית שטוחה כמון מעט מלח סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול) פלפל שחור גרוס מים 2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב) אופן ההכנה: לכדורי העוף: לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה. להוסיף תבלינים + ביצה + קמח מצות. לרוטב: לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח). כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי). לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב. לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים.
 

עגולה2

New member
אביטל../images/Emo51.gifאיזו השקעה../images/Emo70.gif

עשית לי חשק לבשל... אגב, את מתכון תפוחי האדמה אני מכינה פעם בשבוע כתוספת לעוף לאיש שלי היקר. לילה טוב!
עגולה
 
למעלה