אוכל

הילית111

New member
אוכל

מבולבלת מנושא האוכל ערב טוב לכולם ותודה מראש לכל העונים, בני בן 5 חודשים משקל תקין בהחלט.הכל בסדר. על כל פנים אוכל מטרנה 180 סיסי בלילה פעמים רבות ישן לילה שלם .במשך היום לא תמיד אני מצליחה לשמור על מרווחים של 3 שעות כי הוא רוצה לפני כן. אמא שלי אומרת לי שהמטרנה משמין ולא משביע אותו לכן הוא רוצה אוכל בתכיפות כזו. בטיפת חלב אמרו לי עד גיל חצי שנה רק מטרנה חד וחלק וזה על פי משקלו והיכרות עימו. אמא שלי אומרת שאפשר ורצוי לתת לו דייסת אורז ואפילו כבר מרק אמרה לי שבגיל שלושה חודשים אנחנו היינו אוכלים הכל ולא ברור לה למה ההוראות האלו בטיפת חלב מישהי אחרת אמרה לי שכדאי שאת המעבר למוצקים אני אתחיל איתו כבר עכשו כי בספטמבר הוא אמור להיכנס למשפחתון ולא כדאי שיתחיל שם מוצקים (האם נכון הדבר שלא כדאי שיתחיל מוצקים במשפחתון? הוא אמור להיות שם עד 17.00 . בקיצור אני די מבולבלת האם להשאיר אותו עם מטרנה ? או אולי להוסיף דייסה ואם כן איזו וכמה פעמים ביום ? ואם לעבור למוצקים אז איך עושים את זה ? וכשהוא יהיה במשפחתון עד 17.00 אז בערב הוא יאכל בקבוק? מבולבלת . מתי מגיעים לשלב שהילד אוכל את רוב המזונות חוץ מהמסוכנים ענבים וכו ? כי אני מחכה לרגע הזה.. אשמח לתובנות ולהפניה לקישורים בנושא המזון והנקודות שהעלתי תודה מראש

תשובה

מטרנה משביע ולא משמין, קודם כל. אפשר להתחיל עם מוצקים כגון מרק ירקות או מחית פרי מרוסקת מסוג אחד של פרי. ההתקדמות תלויה בילד. אם הוא אוהב ורוצה עוד מוסיפים סוגי פירות שונים או ירקות תלוי אם מה את מתחילה. אפשר לתת דייסה לפני השינה אם את מרגישה שבלילה הוא רעב. אם הוא אוהב אפשר לנסות דייסה גם במהלך היום , אבל לא הייתי נותנת יותר מפעם אחת במהלך היום. העיקרון הוא לגוון ולעניין אותו לפי רצונו. את תדעי איך להתקדם לפי תגובתו. אל תהיי מבולבלת, פשוט תקשיבי לילד שלך.

זהבית271

New member
שלום הילית.

אני התחלתי לתת אוכל מוצק (מחית פרי) לבני כבר מגיל 3 חודשים. מגיל חצי שנה הוספתי לו מרק ירקות ודייסה 8 דגנים. כיום הוא בן שנה וחודשיים והוא מתפתח יפה מאוד. תשמעי לי תתני לו אוכל.. אל תקשיבי לאחות בטיפת חלב אף פעם.....

למעלה