אוכל

מונאמור

New member
אוכל

היי אני אמא לילדה בת 3וילד בן 1 וחצי הילדה שלי לא אוכלת כלום לא מעונינת לטעום שום דבר חדש מעולם לא טעמה פירות וירקות בשום צורה שהיא וכן לגבי הרבה דברים הנקתי אותה עד לגיל 9 חודשים וכבר בגיל חצי שנה שהתחלנו עם הפירות והירקות זה היה במלחמה רק שנכנסה לגן קצת מאוחר יותר המטפלת האכילה אותה יפה וגם היום טוענים בגן שמה שהיא אוהבת היא אוכלת ומעולם לא ניסתה לגוון....אנחנו ממש מחפשים דרכים לגרום לילדה לאכול לטעום להתנסות ולהבין שאוכל זו הנאה ולא רק חובה ...נוצר מין מצב לאחרונה שרק אחרי דיבורים איומים והבטחות היא אוכלת וגם זה שתי ביסים כאילו היא עושה טובה וכשהיא מסיימת הכל כולם שמחים והיא מספרת שהיא סיימה הכל בשמחה וכו' נוצר מין משחק מתיש סביב האוכל שמייאש קצת את כל הסובבים, מה עושים? מתייחסים- היא עושה טובה אוכלת בקושי לא מתייחסים -היא לא אוכלת כלום רק עוגיות ושטויות הא וביצים בכל הצורות HELP

האם ראית הערב את התוכנית סופר נני?

שלום רב אימא, האם ראית הערב את התוכנית סופר נני? עינת גבע, מכון אדלר.

מונאמור

New member
בעיות אכילה

כן ראיתי הבנתי שלא צריך לשכנע את הילדה לאכול אבל אם אני לא ילחץ היא פשוט לא תאכל אני חושבת שזה משפיע לה על הצמיחה התיעצתי עם רופא זו לא הפרעת אכילה אני פשוט צירכה למצוא דרכים אחרות שכן יגרמו לה לנסות דברים חדשים אשמח לעצות הילה

ילדים רעבים אוכלים. ...

שלום רב הילה, ילדים רעבים אוכלים. תפקידך להגיש לשולחן אוכל. זה ישמע לך אולי מוזר אך ילדים מוכנים לוותר אפילו על אוכל (מקור צמיחה) כדי לקבל התיחסות. חשוב שבתך תקבל התייחסות רבה ונדיבה במהלך היום ולוא דווקא בנוגע לאוכל. אני מציעה לך לספק לילדה תשומת לב ביוזמתך ובמקביל לצמצם לאפס את העיסוק סביב האוכל. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

ravitgu

New member
מנסיוני האישי- אני לגמרי מחזקת את דבריה של

עינת. ילדים רעבים אוכלים. כשהם מרגישים שהם מוצאים מכרה זהב שאומר- הנה, כך אני מגייס את אמא, אז למה לוותר עליו? למה להחליף מתכון מנצח? את עצתה של עינת יישמתי בביתי ואני יכולה לומר לך, הילה, כי זה פשוט עובד. בהצלחה רוית

מונאמור

New member
אכילה

היי עינת הכל נכון הילדה מקבלת צומת לב מעל ומעבר אבל זה גם ניהיה מי משחק או לא יודעת איך להגדיר אצל ההורים שלי הי אלא אוכלת כלום חוץ מביצים ושטויות וכמ השהם "מתרגשים" מזה ,לעומת זו אצל ההורים של בעלי היא אוכלת רגל של עוף אחת ובלי כלום מסביב היא פשוט לא אוכלת את כל המסביב לא אורז ולא תפו"א רק ציפס לא גבינות לא כריך בשום צורה ועם שום ממרח שהוא היא היתה אוכלת חביתה עכשיו רק ביצים קשות ועם אני יגיש חביתה היא לא תאכל ארוחת בוקר במעון כלום אף פעם לא ,צהריים היא אוכלת יפה ככה טוענים אבל שוב רק מה שהיא אוהבת מה עושים?זה יוכל להשפיע לה על הצמיחה ?!

המלצה, ראשית לפנות לתזונאית

שלום רב, אני מציעה לך לבקש מרופא הילדים הפנייה לתזונאית. פני אליה עם הילדה. התזונאית תשאל אתכם מספר שאלות, אולי תפנה לבדיקות דם ובסופו של תהליך תכין יחד עם הילדה תפריט שמתאים לה ולכם. אחרי שתפריכי את חששותייך (ונראה לי שזה מה שיקרה) לאחר הביקור אצל תזונאית בקשר להשפעת התזונה על בריאותה וצמיחתה עדכני אותי ונמשיך.... מה דעתך? עינת גבע, מכון

למעלה