אוכל

• פותח הנושא shary
  • פורסם בתאריך

shary

New member
אוכל

יש לי שאלה שבוע הבא אני אטוס לחו"ל לשבועיים מה אני עושה עם הדגים?

Ph0enix

New member
תעשי מה שאני הייתי עושה

הדגים יתעבדו בלי אוכל לשבעים אז תלכי לשכנה שאת סומכת אלה ותבקשי מימנה טוב ממש לא הייתי מימלץ על משהו אחר

אורי-

New member
מנסיון (כואב) - טיפול בדגים בחופש :

הלך לי אקוואריום שלם בעבר , בגלל ששבוע לא הייתי איתו. סיפור ארוך ומזעזע , שילוב של עודף אוכל + ניתוק תאורה (אק' צמחיה ללא תוספת אוויר משמעותית) גרם לקריסת האיזון ורקבון מלא של הכל , למעט הצמחים החזקים , דגי קורידורס ודגיגי גורמי בוגרים (נולדו אצלי). כל שאר האק' הפך לתמיסה מצחינה וחומה... אז מה עושים : מוצאים מישהו בעל בגרות בסיסית (התכונה הנפשית , לא הציונים בבית הספר). משביעים אותו לא לעשות שום דבר שלא נאמר לו. האכלה : להכין בקופסאות כמו של פילים (סרטי צילום , לא החיה האפריקאית האפורה) אוכל , בכל קופסה אוכל ליום. רצוי לשים בחלק מהקופסאות טיפה פחות מזון (האכלת יתר מסוכנת יותר מהמצב ההפוך). טיפול ביום האחרון - שאיבת רפש טובה + החלפת מים בכמות קצת יותר גדולה מהרגיל , וידוא שכל הצינורות מחוברים טוב , כל המכשירים תקינים. וזהו - הולכים בלב שקט.

נובס

New member
גם לנו הייתה את אותה הבעייה

יש אוכל לנסיעות הוא לא ממש יקר. האוכל הזה מגיע בצורת גוש שמתמוסס לאט יחסית ומאפשר לדגים לאכול ממנו מספר ימים גדול. אצלנו זה עבד מצויין. הבעייה הייתה עם התאורה - השארנו אותה דולקת והכל התמלא אצות. יש אופציה לקנות בחנות חשמל שעון שבת שניתן לכוון על פיו מספר שעות תאורה מוגבלות ביום והוא מתכבה לבד. לנסיעה הבאה אנחנו נקנה כזה..

גלעד cool7

New member
אני לא הייתי רוצה להיות במקום הדגים

כל יום בערב ובבוקר לקבל פלאש מהתאורה... גם דגים מסתנוורים. אני יודע שאניפותח תיבת פנדורה אבל אני לא ממליץ על שימוש בשיטה זו. מי שבאמת רוצה להשקיע יכול לקחת זוג מפסקי שעון, A ידלק עשר דקות לפני B, ויכבה כעשר דקות אחריו. A ידליק מנורת לילה\שולחן אשר מכוונת לאקוריום. B ידליק את תאורת האקוריות עצמו. או שמי שמפריע לו האצות וזה הכל (אני מכבה כדי להשאיר את נוסטלגית הטבע ולתת לדגים "מנוחת לילה-ש גם הפילטרים מכובים והכל כבוי על מנת שהדגים יתאוששו מן שחייה מתישה בזרמי פילטרים), יכול פשוט לקנות ע5 שועלים מעופפים ולהיות רגוע.

wiz

New member
אסור לכבות את הפילטרים.

צריך לדאוג שמלכתחילה לא יווצרו באקווריום זרמים מתישים (להשתמש בראשי כוח/פילטרים שקצב השאיבה שלהם מתאים לאקווריום ולא גדול מדי). כאשר מכבים את הפילטרים מסתכנים במותן של מושבות הבקטריות שבעצם "מחזיקות" את כל האקווריום, ובהיווצרותן של מושבות בקטריות אנארוביות שעלולות להרעיל את כל האקווריום.

גלעד cool7

New member
בנוגע לזה...

מה הנימוק שלך למה כיבוי יגרום למות מושבת הבקטריות? בדקתי עם מד חמצן מומס ואצלי האחוז חמצן אינו צנח במהלך הלילה. האם אתה מתכוון לסיבה אחרת במקום חמצן?

אורי-

New member
לא משנה מה עם ריכוז חמצן במים -

המדיה הביולוגית לא יכולה להתאוורר כמו שצריך , כי היא סגורה בפילטר (גם אם זה בסאמפ שנחשב פתוח יחסית - אין אפשרות לאוורור ותחלופת מים) וממש בפנים (בתוך הפרלון , באמצע מצע קרמיקה / טוף) יווצרו כיסים אנארוביים שנחשבים ללא רצויים - בגלל התוצרים הרעילים שלהם (יש מקומות שבהם מראש מתכננים גם מושבות אנארוביות , אבל בטח לא בפילטר רגיל , אלא בתוך סלעים חיים וכו') , בנוסף - חוסר אוורור עלול לגרום למות הבקטריות מחוסר חמצן. שים לב שזה נחלק לשנים - מוות של הבקטריות , הווצרות מושבות של בקטריות אנארוביות. שני המקרים האלו לא קשורים לרמת החמצן בגוף המים. ניתוק פילטרים איננו מומלץ , למעט טיפולים באקוואריום.

גלעד cool7

New member
שמחתי לשמוע (אני בטוח שהדגים

לא ישמחו בלילה
), אפנים זאת. תודה.

אורי-

New member
לא שמתי לב לחלק של הזרם...

אם הזרם לא מאפשר לדגים "לעמוד" במקום בנוחיות - התכנון לא כל כך טוב. לא צריך ממש להיות פנאט לגבי עוצמת הפילטר מספיק 3 פעמים נפח המים בשעה. שים לב שמדובר על נפח המים , וזה אומר לוודא כמה מים יש - לחשב גובה מילוי אפקטיבי + להוריד דקורציות + חצץ + להוסיף את המים בפילטר חיצוני אם קיים (עדיף יותר נפח של מדיות מאשר עוצמת פילטר). תנסה לכוון קצת את הזרם למעלה / הצידה / למטה , אם יש לך דקורציות , סביר להניח שקיימת פינה שקטה אחת לפחות באק'. בכל מקרה , אני מזכיר - ניתוק פילטר רק מזיק.

OZEEVI

New member
אם מישהוא נשאר בבית או

שאת סומכת על השכנה, אז תכיני להם 14 שקיות עם כמות אוכל שאת נותנת כל יום (הכמות לכל שקית היא הכמות שאת נותנת ביום אחד)

OZEEVI

New member
לגבי התאורה...

אם מישהוא נשאר בבית אז אין בעיה אם לא יש חנויות שמוכרים טיימר לשעונים ואז תכווני את זה, כל רעיון אחר של אוכל לחופשות לא הייתי ממליץ כי זה לא אוכל ממש טוב

סימסית

New member
אז ככה,יש לי עצה טובה!

יש טבליות אוכל כאלה,שנועדו למצב שתסעי,זה עולה 10 ש"ח לחבילה קטנה ו12 ש"ח לגדולה,בקטנה יש 5 טבליות כל אחת מספיקה ל-3-4 ימים,בגדולה יש טבלית אחת ענקית(זה בצבע לבן)וזה מספיק ל-10-12 ימים,תקני את זה ושימי להם,אך קראי את ההוראות טוב טוב!כי זה חשוב!צריך שהאקווריום יהיה בטמפ' קרה כדי שהאוכל לא יתקלקל... בהצלחה!!

adiemus

New member
תשובה

ברור לך שאת לא יכולה להשאיר את הדגים שבועיים בלי אוכל אז מה שאני מציע כמו שכבר נאמר לתת למישהו שאת מכירה שיאכיל אותפ פעם ביומיים עד שתחזרי מה את אומרת?

למעלה