אוכל?

פ א ב י

New member
אוכל?

שלום בני בן הארבע וחצי לא היה אכלן במיוחד אף פעם אך לאחרונה הצתמצם התפריט שלו למעדנים גם בקושי פסטה אדומה יבשה אורז לבן ובמבה . בוקר וערב הוא שותה מבקבוק דייסה ( מטרנה ). השאלה מה אני עושה? בכח אי אפשר לתת לא לאכול ואני יודעת שאכילה לא נכונה מוסיפה לבעיה כי הוא לא מקבל את כל אבות המזון . האם יש תחליפים כמו ויטמינים ? או איזה קסם ? אודה על כל תשובה יום טוב פאבי

dan52

New member
אז הוא לא אוכל

פאבי לדעתי אין טעם להתווכח ולריב ולהעסיק את מוח עם מחשבות על אוכל. שיאכל מה שהוא רוצה (ויטמנים וכו... יש בכל המעדנים ובטח במטרנה). מנסיון עדיף להתרכז בבעיות המהותיות ואת שאר הדברים מעט ליזנוח אני בטוח שהוא בבוא היום יאכל כמו שצריך.

אוכל

יש בהחלט בעיה בתפריט שהצגת. הבעיה היא שהילדים מהקשת האוטיסטית נדבקים לתפריט מסוים וקשה להזיז אותם ממנו. לכן אני בהחלט רואה את הצורך לגוון את האכל וללמד אותם לאכול משהוא חדש. אני יודעת שזה לא קל.... התפריט של הילד שלך נראה לי תקין כי לפחות המטרנה מכילה מספיק ויטמינים ומרכיבי מזון חשובים כך שלא זאת הבעיה. לדעתי, לתת לילדים הללו ג'אנק פוד כמו במבה או מעדנים (סוכר, שוקולד) זה לא נכון וההמלצה שלי היא פשוט לא להכניס את זה הביתה! בגן ואצל חברים הם יאכלו מספיק מזה. לפחות שבבית יאכלו יותר בריא. שנה טובה עירית

lisadan

New member
בעיות אוכל

גם אצלנו יש בעיה דומה. הבן אוכל מעט מאוד, והמבחר שהוא מוכן לאכול מוגבל. אחת הדרכים "לדחוף" לו את אבות המזון, היא באמצעות הבקבוק. אנחנו מכניסים לשם עוף מבושל, פירות, ביצה קשה, מיצי ירקות ועוד (כמובן כל פעם דבר אחר, תוך הקפדה שהטעם לא חזק מדי). פשוט מכניסים את החלב/פורמולה עם התוספת לבלנדר (בלנדר מקל מאוד מתאים לכך). מומלץ לרכוש מסחטת פירות קשים ולהכין לו מיצים מירקות ופירות (אפשר להכניס גם עלים ירוקים - תרד, חסה וכד'). הצבע לא משהו (נראה כמו גרמלין בבלנדר) אבל הטעם סביר. תוכלי ליצור איתי קשר באופן פרטי ואשמח למסור פרטים נוספים ולסייע מנסיוננו.

דורי 7

New member
הבן שלי בן 8

ועד היום התזונה שלו לקויה (לא אוכל בכלל ירקות ופירות) עיקר המזון שלו מורכב מפחמימות וזה ברור לכולם שזה רע. אנחנו מתוך החלטה לא מתעסקים עם זה , נותנים ויטמינים באופן קבוע וזהו.. יש די דברים לטפל בהם גם בלי ההתעסקות באוכל. דרך אגב כשהיה קטן ושתה מטרנה היינו רגועים כי המטרנה מועשרת בויטמינים. אז זהו- נראה לי שקסמים אין.

למעלה