תולעי קמח
מעדיפות חום על קור וגדלות במהירות. כדאי לשים פרוסת מלפפון כמקור לנוזלים,ולהוסיף/להחליף את הסובין כשהוא נהיה אפור-חולי ("מעובד"...) את החיפושיות אני מעביר כל 3-4 שבועות לכלי עם מצע סובין חדש ומשאיר את התולעים הקטנות לגדול בשקט.כשהן בוקעות הן מיקרוסקופיות וקשה לדעת כמה יש והיכן הן בכלי. אם אתה מעוניין רק בפרטים הבוגרים בלבד (תולעים בגודל 3/4 סיגריה), אפשר לשים מצע סובין בגובה 6-7 ס"מ ואז אין צורך להפריד את החיפושיות. אחרי כמה זמן תראה תולעים גדולות מטיילות על המצע ואותם תיקח.מאותן התולעים אתה יכול לקחת גם לדור ההמשך.כל תולעת בנפרד בתוך גביע של קוטג' או כוס 330CC חד פעמית,ללא מצע במקום חשוך. הן יסתובבו כמה ימים ואז יתגלמו. אחרי כמה ימים נוספים יצאו החיפושיות.הן יוצאות לבנות ותוך 24 שעות הן משנות את צבען לחום ואז לשחור.כדאי לתת להן להשחיר ולהתקשות לפני שמצרפים אותן לשאר החיפושיות.החיפושיות טורדניות ולפעמים מפרקות אחת את השניה. אגב, אני לא יודע את מה אתה מאכיל עם תולעי הקמח אבל קראתי שבע"ח שאינם לועסים/קורעים או שמועכים את הטרף ,כגון טריטונים וסלמנדרות למיניהם, פגיעים בפני התולעים. מסתבר שהן מסוגלות לשרוד את הבליעה ולהשתמש בלסתותיהן בכדי 'לחפור' את דרכן החוצה! מומלץ למעוך את הראש לפני ההגשה או לקחת את התולעים שרק השילו את שריונם. קל לזהות אותן כי הן לבנות-חיוורות ורכות. הן ככה לזמן קצר בלבד ולכן צריך כמות גדולה (לא שזה בעיה עם תולעי קמח...) תולעים וחיפושיות שבורחות או נזרקות בטעות עלולות להפוך למפגע אמיתי! חשוב לשים מכסי רשת ולהמנע מזריקת שיירים עם ביצים ו/או תולעים. עם תיקנים ניפגשתי אבל לא יצא לי לגדל.