אוכל!!!

1צחי

New member
אוכל!!!

היום הוספתי כמה לטאות לאוסף שלי ואני פתחתי גרעיני ריבוי של תיקנים אמריקאים ותולעי קמח. הייתי רוצה קצת אינפומציה-המלצות לטיפול וריבוי נכון. אני יודע שלתולעים צריך מצע של סובין ולחם יבש ולתיקנים תפו"א,אבל חוץ מזה מה עוד?

gaichuk

New member
תולעי קמח

מעדיפות חום על קור וגדלות במהירות. כדאי לשים פרוסת מלפפון כמקור לנוזלים,ולהוסיף/להחליף את הסובין כשהוא נהיה אפור-חולי ("מעובד"...) את החיפושיות אני מעביר כל 3-4 שבועות לכלי עם מצע סובין חדש ומשאיר את התולעים הקטנות לגדול בשקט.כשהן בוקעות הן מיקרוסקופיות וקשה לדעת כמה יש והיכן הן בכלי. אם אתה מעוניין רק בפרטים הבוגרים בלבד (תולעים בגודל 3/4 סיגריה), אפשר לשים מצע סובין בגובה 6-7 ס"מ ואז אין צורך להפריד את החיפושיות. אחרי כמה זמן תראה תולעים גדולות מטיילות על המצע ואותם תיקח.מאותן התולעים אתה יכול לקחת גם לדור ההמשך.כל תולעת בנפרד בתוך גביע של קוטג' או כוס 330CC חד פעמית,ללא מצע במקום חשוך. הן יסתובבו כמה ימים ואז יתגלמו. אחרי כמה ימים נוספים יצאו החיפושיות.הן יוצאות לבנות ותוך 24 שעות הן משנות את צבען לחום ואז לשחור.כדאי לתת להן להשחיר ולהתקשות לפני שמצרפים אותן לשאר החיפושיות.החיפושיות טורדניות ולפעמים מפרקות אחת את השניה. אגב, אני לא יודע את מה אתה מאכיל עם תולעי הקמח אבל קראתי שבע"ח שאינם לועסים/קורעים או שמועכים את הטרף ,כגון טריטונים וסלמנדרות למיניהם, פגיעים בפני התולעים. מסתבר שהן מסוגלות לשרוד את הבליעה ולהשתמש בלסתותיהן בכדי 'לחפור' את דרכן החוצה! מומלץ למעוך את הראש לפני ההגשה או לקחת את התולעים שרק השילו את שריונם. קל לזהות אותן כי הן לבנות-חיוורות ורכות. הן ככה לזמן קצר בלבד ולכן צריך כמות גדולה (לא שזה בעיה עם תולעי קמח...) תולעים וחיפושיות שבורחות או נזרקות בטעות עלולות להפוך למפגע אמיתי! חשוב לשים מכסי רשת ולהמנע מזריקת שיירים עם ביצים ו/או תולעים. עם תיקנים ניפגשתי אבל לא יצא לי לגדל.

גיא אני חייב לציין שההסבר שלך

הוא טוב אבל מתייחס למין הענק שאורך הבוגר בו הוא כ4 ס"מ ולא למין הקטן שבו אורך הבוגר לא עולה על 3 ס"מ והוא דק יותר ואינו זקוק להפרדת הזחלים על מנת להתגלם. מזון אפשר לתת תפוחי אדמה בטטות גזר ועוד... אני דווקא לא הכי אוהב להשתמש בירקות כמו מלפפון בגלל שהוא מרטיב מאוד את הסובין ותופס עובש מאוד מהר. אם אני זוכר נכון לרביה רצוי שתהיה טמ"פ בחדר של כ28 מעלות צלזיוס. אני אשתדל לבדוק את הנושא ולחזור בהקדם.

זה קל

פח אשפה גדול עם חתיכות קרטונים של ביצים ולתת אוכל יבש לכלבים וקצת ירקות ופירות. הם יעשו את העבודה לבד כמו ליתר החרקים גם לתיקנים צריך טמ"פ גבוהה יחסית.

למעלה