אוכל

עמיקםרז

New member
תזונאי/ת

שלום דורית, ניסית להתייעץ עם תזונאי/ת? יתכן שאפשר לרכז את הדברים החשובים מבחינה תזונתית יותר בבוקר ולהפוך את ארוחות הצהריים והערב לקלות יותר, ואולי כך להקל עלייך ועליהם? עמיקם

ברהיפה

New member
אוכל

אני אם לילד בן 9 שמוגדל פיגור שכלי קל האם נתקלתם שלילדים האלו יש תיאבון מוגבר ואם כן מה עושים

L o o K At Me

New member
ברוכה הבאה

אממ אחי התאום יש לו פיגור שכלי קשה והתאבון שלו זה פשוט משו לא מהעולם הזה הוא כל הזמן אוכל!!! בהתחלה הוא היה רזה אבל עכשיו הוא התחיל לפתח כרס שאנחנו יושבים לאכול הוא גם בא לבקש אוכל זה לא משנה אם הוא אכל את הארוחה הכי משביעה בעולם והכי מלאה הוא ימשיך לבוא ולבקש ההורי ם שלי לא עושים כלום בד"כ אם הו אמבקש אז הם נותנים לו או שלוקחים אותו למיטה כדי שנאכל בשקט או שפשוט לא נותנים לו לא נראה לי שאפשר לעשות משהו לגבי זה

factor

New member
תאבון מוגבר וסתם ד"ש לאורית ../images/Emo13.gif

מהנסיון שלנו, עדיף לנסות ולתת לו לאכול כמה שיותר ירקות כמו מלפפון, גזר, עגבניות וכו' שהם דלים בקלוריות ועשירים במרכיבים תזונתיים מסויימים (שכמובן דרושים לאדם). אין כ"כ מה לעשות, קשה לשלוט על הפיקוח בכמות המזון (מה לעשות שאין הם מכירים את המושג "קלוריה"). מצד אחד, יש צורך פיזיולוגי במזון לקיום חיים ומצד שני, יש הבדל בין 2500 קלוריות דרושות לבין 5000 קלוריות שלא כ"כ הכרחיות. כמו כן, יש לנסות להביא לשריפת קלוריות מוגברת (בין אם לקנות הליכון או אופני כושר לבית או סתם ללכת איתו ברחוב בקצב מהיר). נ.ב - אורית, מאוד שמחתי (וגם ההורים) לראות אותך בטלויזיה! אמיר החל עכשיו להשתלב במסגרת של "אתגרים" ברכיבה באופניים כתחליף לצופים (הם קצת קטנים עליו
). שבת שלום ושבוע טוב! שחר.

שחר חמוד

מקבלת את הד"ש באהבה תמסור ד"ש חמה להורים ונשיקות לאמירו'ש שמחה לשמוע שיצא כבר מהצופים. גם אני חשבתי שזה קטן עליו כבר
איפה הוא עושה את הפעילות של אתגרים? נשמע אחלה בשבילו שבוע נפלא גם לך אורית

factor

New member
וואלה, החיים אצלנו סוערים

רק תהפוכות ותהפוכות. מינימום צ'צ'ניה פה. אמיר מתעקש להישאר בצופים - אז ככה שאמא תנסה לשלב בין כל האתגרים (שנמצא בפארק הירקון למיטב ידיעתי - רק אמא, אבא ואייל היו שם עד עתה) והצופים (למרות שלדעתי צריך להפסיק עם זה, אבל אף אחד לא באמת מקשיב לשחר. זנות
). שמעתי משהו על ללכת לאתגרים דרך ההסעה מאחיקם, יותר מזה אני לא יודע. נקווה לטוב (וכמו תמיד, נקבל את הזבנג לפנים מתישהו
). שבוע טוב, שחר.

factor

New member
שיט, שכחתי עוד משהו

(כבר מתחיל לפתח אלצהיימר, קצת מוקדם מדי) משהו זז בקשר לערב זכויות בקשר להוסטל? ויש לך איזו פעילות עם כלבים באזור המגורים שלנו לסבר את אוזניי בה?
כמו תמיד, שלך, שחר.

היי שחר

ערב הזכויות מתוכנן להתקיים בסביבות חודש ינואר. אני עוד אעדכן לגבי זה. בנוגע לכלבים- לאיזו פעילות אתה מתכוון, עבור אמירי או עבורך? עכשיו תורך לסבר את אזניי
גם אני כמו תמיד שלך, אורית

factor

New member
כמובן שלאמיר ../images/Emo13.gif

אני ומשפחת הקאניניים (הכלביים) לא הולכים טוב אחד עם השני

אהלן שחר

אין לי מושג לגבי פעילות עם כלבים באיזור שאתם גרים, אבל יש לנו במועדון חוג מקסים לאילוף כלבים. אמירי לא משתתף בו? הוא בכלל ממשיך להגיע למועדון? תשאלו את שלומי אם משתפים אותו בחוג הזה. זה אחד החוגים הכי אהובים על החניכים. תעדכן אותי אוקיי? ד"ש
אורית

עמיקםרז

New member
תופעה מוכרת מאוד

שלום רב, אכן התופעה של תיאבון מוגבר (או ליתר דיוק בלתי מוגבל) אצל אנשים, ובפרט ילדים, עם פיגור שכלי היא מוכרת מאוד. אנחנו מכירים את התופעה גם אצל בננו. לא ידוע לי שיש דרך להתגבר על כך, ולכן, על מנת למנוע עודף משקל שעלול להזיק, צריך להשתדל למנוע מהילד גירוי, כלומר להשתדל לא לאכול בנוכחותו מעבר לארוחות הסדירות. ב ב ר כ ה , עמיקם

למעלה