אוכף אולטימטיבי......

yoramiko

New member
אוכף אולטימטיבי......

אני רוכב כביש חדש,שלושה שבועות בלבד. הנסיון שלי הינו באופניי שטח.ברכיבת שטח הרוכב מניעה את גופו על פי תואיי הדרך,כך שבדקות ארוכות ,עומד הרוכב על הפדלים בכדי ליצור גמישות ברכיבה,ובנוסף משמשות הרגליים בעת שעומדים על הפדלים כקפיצים. גם ברכיבת כביש מגוון הרוכב ,נעמד בעליות על הפדלים,או במהלך רכיבה ארוכה ,גוון של עמידה על הפדלים משחרר את האגן התחתון ומפחית מהלחץ המצטבר. הייתי מבקש את המלצתכם לאוכף אולטימטיבי,שנחשב לנוח ביותר לרכיבת כביש,אני יודע שהתאמת אוכף לרוכב הינה אינדבדואלית,אך בכל אופן המלצתכם. תודה יורם

yoramiko

New member
תוספת לנ"ל....

כמובן שברכיבת כביש,העצירות כפי שמקובל בשטח ,אינן תכופות,כך שרוכב כביש עשוי לשבת על אוכף במשך שעות.....לכן הצורך שלי באוכף כביש ברמה הגבוהה ביותר.... תודה יורם

נקודה מעניינת

הנטייה לאחרונה היא ללכת על אוכפים קטנים ככל האפשר, כאשר הפיזיק הוא הדבר החם. אבל כהסתכלתי על האופניים של לאמפרה, גיליתי שדווקא הרוכבים המקצוענים, כאלו שרוכבים כמות ענקית של ק"מ, לא רוכבים על אוכפים כל כך קטנים. האוכף של איגור אסטרלואה (אלוף העולם ב-2003), הוא אוכף מאוד מרשים של סלה איטליה, אבל הוא לא אוכף צר עם תעלות (וכל שאר הדברים). אם זכרוני אינו מטעה אותי חוץ מזוג אופניים אחד (אני חושב שזה הזוג של ארז), כל אף אחד מזוגות האופניים לא היה עם אוכף קטנטן (ברור לי שסלה איטליה הם הספונסר של לאמפרה) בסגנון של הפיזיק. אולי הרוכבים המנוסים יותר יוכלו לתרום מידע יעיל יותר בנושא האוכפים.

פשששששש כדאי שאני אקרא

לפני שאני שולח, אני לא יודע באיזה שפה כתבתי את ההודעה, אבל כנראה שזה לא היה בעברית.

mf

New member
אני רוכב עם selle italia cube

מרוצה מאד, אבל אני מאמין שזה עניין של טעם וישבן.... בועז, תן לי כמה שבועות ואני מצטרף אליך ליבנה-נתיבות- יבנה. שייגמרו כבר המבחנים!!

עזוב אותך ממבחנים

ברגע שאני מסיים את הפרוייקט גמר (אני מאוד מקווה שזה יהיה מחר), אני חייב לעצמי איזה רכיבת שחרור טובה.

ברמת העיקרון,אוכף צר עם חריץ

אוכף טוב אינו מתבטא רק בנוחיות של התחת עליו, אלא באי הווצרות של לחצים ושפשפות כתוצאה מישיבה ופעילות ממושכת לאורך שעות רבות. את זה תדע מן הסתם רק אחרי רכיבות ארוכות.... קח בחשבון שברכיבות ארוכות,לפחות בראשונות עד שהגוף יסתגל למאמצים מתמשכים יש מקום לצפות לתופעות לואי גופניות הנגזרות ממיקום האוכף והגובה שלו. כללי המדידות הם לטעמי,בגדר המלצה בלבד,משם והלאה רק אתה תחליט מה נכון לגביך,כך יוצא שהתאמת מיקום וגובה יהיו כנראה השלבים הראשונים אתם תצטרך להתמודד בהחלטות ורק אח"כ עם האוכף עצמו. אני רוכב עם סלה איטליה.

טיראן מ

New member
Selle Italia .....

איפה קונים אוכף שלהם במחיר שפוי ? אל תשלחו אותי ליבואן ה"רשמי" בבקשה (הסיבות שמורות במערכת). אני מבקש לשים מתחת לישבנים איזה ARAMI כבר לא מעט זמן ...

SLR...

SLR זו סידרה של כיסאות. לי יש SLR GEL FLOW שזהו בעצם אוכף SLR עם חריץ ועם ריפוד ג'ל דק. אם אתה לא רוצה ללכת ליבואן אז יש בהרבה חנויות. תמצא גם אצל צח ברשפון. דווקא כדאי לך אצל היבואן, כי שם הכי זול יחסית... בהצלחה בכל מקרה.

טיראן מ

New member
אופס ... ../images/Emo67.gif סליחה, תיקון ...

כוונתי הייתה ל- Selle San Marco. התנצלותי הכנה אם יבואן Selle Italia או כל אדם אחר נפגע מהודעתי. חשקה נפשי (וישבני) ב- San Marco ARAMI gelaroud שמחירו בחו"ל 70 דולר = 308 ש"ח ובתוספת מע"מ = 360 ש"ח.... מחירו בארץ לפי שער יבואני אופניים (שעומד כנראה על 7 ש"ח לדולר) ... 550 ש"ח. נמאס לי מהמחירים האלו. נשבר לי ממתח רווחים מטורף (שיהיה ברור, החנות שמוכרת ב-70 דולר מרוויחה יפה מאוד). תספרו לי עד מחר על שוק קטן. לא מקבל. לא ניתקלתי בחנות שמחזיקה מלאי בהיקפים שמצדיקים הפרשים כאלו. יש יבואנים שמחירי המוצרים שלהם דומים לאלו שבחו"ל. אצלם אני קונה. ומהיכרותי עם עוד מעט לקוחות למוצרי אופניים היקף הרכישות של רוכבים בחו"ל הוא עצום (יחסית) והיבואנים בארץ (חלק מהם) פשוט לא מבינים שהם מבריחים אותנו לזרועות חנויות ברשת ויבוא אישי.

odedbc

New member
SelleItalia Trans-Am Max Flite

מלאן ק"מ, מלאן שנים. רכיבות ארוכות, לעיתים ארוכות מאוד. היות ואני יושב בתנוחה רגועה, הכיסא תומך נפלא. לא בטוח שמתאים למי שתופש רוב הזמן בדרופים בתנוחה קרבית

אסיף3

New member
פיזיק אליאנטה

אחרי הרבה קלומטרים כואבים ובדיקות ארוכות של הרבה אוכפים תוך הוצאות כלכליות לא מבוטלות היגעתי למנוחה והנחלה. לדעתי האוכף הוא החלק החשוב באופניים פשטו לא שווה להעביר שעות רכיבה ארוכות בכאבים. בהצלחה בחיפוש שלך אחרי האוכף האולימטיבי לי זה לקח "רק" ארבע שנים.

avitzurel

New member
אני דווקא על אריאונה

אריאונה הוא הגרסה ה"זולה" של האליאנטה. למיטב זכרוני האליאנטה לא מוארך ב3 ס"מ כמו האריאונה. (יכול להיות שאני טועה... קורה לי הרבה
) בכל מקרה כבר הרבה זמן על האוכף, היותו מוארך ב3ס"מ מאפשר לך לנוע עליו תו"כ רכיבה ולשנות את איזורי הלחץ על הטוחעס. שווה לראות לפני. לדעתי הוא לא מהשערוריתיים במשקל אבל שווה כל אגורה. האליאנטה אגב הוא אוכף שהמסילות שלו מעורבות טיטניום וקרבון וגם בסיס האוכף עשוי קרבון (גרסה קלה יותר).

Mr Hunt

New member
מצטרף להמלצה

הSLR לאמרות שנראה מושב רצחני מתגלה כנוח מאוד הוא רחב יותר, צריך לדעת לשבת עליו. אני מבלה עליו כמה שעות כל שבוע בלי שום בעיה.

levinerez

New member
אוכף זה "סיפור מהתחת" אי אפשר

להמליץ על אוכף מתאים! לכל חברה יש מבחר עשיר של אוכפים במבנים שונים להתאמה לכל רוכב! הסיבה שלרוכבים מקצועניים "של פעם" יש אוכפים ישנים ורחבים היא כי הם התרגלו למה שהיה פעם ואין באפשרותם להתרגל לחדש אני אישית מחזיק אוכף במבנה שונה לכל דיספלינה של רכיבה לפי הצורך שלי טריאתלון-קירטריום-עליות (טוב לי זה עולה פחות
) אבל אני מורח משחה שמנמלת את האיזור וכבר פיתחתי עור פיל גם בתחת
ככה שאני לא מרגיש כאב (רק אחרי הרכיבה) באמת בהצלחה במציאת אוכף
תחשוב קודם על תנוחת ישיבה (כיוון נכון) זה מאפשר גם לכיסא הכי מנחוס להרגיש כמו כורסא
ארז

Infin1ty

New member
ועוד משהו

לא לרכב עם תחתונים
אךךךךךך איזה כאבים אחרי רכיבה של 4 שעות, ברכיבה עצמה לא מרגישים, אבל שיורדים מהאופניים הכאבים בלתי נסבלים..

למעלה