אוכף צד...ה-דיון...חחח

טוי בוי

New member
אוכף צד...ה-דיון...חחח ../images/Emo60.gif

בטח רק אבישג תענה אבל לא נורא....חח היתי בספרד והיתי במופע רכיבה כזה של "בלט עם סוסים" וזה היה מהמם זה היה מופע של דרסאג'... בקיצור בתוך המופעה היה קטע של רכיבת אוכף צד של איזו בחורה שכניראה יצאתי איתה שם לטיול בחווה הזו מתוך שיעור שעשיתי שם בחופש והיא רכבה על סטליון מהמם לבן כזה ועשתה ממש הרבה תרגילים כאלו בדרסאג' {סליחה אבל אני לא מכירה שמות של התרגילים אז תעזרו לי ואל תקניטו אותי..} היא עשתה הרבה הליכות קאנטרים וטרוטים הצידה ולא רק ליגלד גם שולדר אין וכל מיני כאלו וטרוט וקאנטר במקום ופירואטים ופלינגצינג' והרחבות צעד וטרוט ממש מכונס ועוד מלא כאלו מסובכים וגם שהסוס ירים את הרגלים בהליכה וימתך אותן ובסוףהיא גרמה לסוס לעמוד על 2... מה אתם חושבים על רכיבת אוכף הצד?! קשה יותר מאוכף רגיל? או קל יותר?! יפה יותר מרכיבה על אוכף רגיל?! או מכוער יותר?! מסוכן? ראיתם פעם קפיצות עם אוכף צד!? מה אתם אומרים על זה?! מסוכן יותר? קשה יותר? קל יותר?

../images/Emo3.gif

ובכן, אני אישית לא אוהבת את הקטע של האוכף צד, הוא מערער את שיווי המשקל שלנו, הוא גורם לסוס לקבל על צד אחד שלו יותר מישקל מהצד השני.

מושגים:

"הליכה הצידה"- או לגילד, או שולדר אין, או טראבר, או רנאבר או האף פאס או פירואט. "טרוט במקום"-פיאף. "קנטר במקום"- סליחה, אבל אני בחיי לא שמעתי על קנטר במקום... אולי התכוונת קנטר מכונס\אסוף(איך שבא לכם לקרוא לזה)? כי אין כזה דבר קנטר במקום... "הרחבות צעד"-
אולי התכוונת להארכות צעד? "שהסוס ימתך את הרגליים בהליכה"- אני לא ממש הבנתי למה התכוונת אבל אולי התכוונת להארכות בהליכה? תתארי קצת יותר ואז אולי אני אוכל להבין למה התכוונת...

TauraMan

New member
אני זכיתי בכבוד לרכב ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אני זכיתי בכבוד לרכב על אוכף צד. זה קשה מוות! צד אחד רגל אחת מדרבנת וצריך לחשוב פי עשר יותר כדילא לדרבן גם עם הרגל השניה שמונחת על מין קרן כזאת. בצד השני משתמשים בשוט, בעדינות, ליד המקום שהרגל אמורה לדרבן. אני רכבתי פעם אחת על איזה סוס שחור ע-נ-ק לפחות 190 ס"מ שהרגל שלי לא כל כך הזיזה לו אבל עשינו רק הליכה וטרוט אז זה לא היה משנה... בפעם השניה היתי על פיינט בשם סייג' (מצורפת תמונה שלו...) ועשינו גם קנטר וזה היה כ-ל-כ-ך קשה!!! וכל כך לא נוח.. חחחחחחחחח אז לפי דעתי אוכף הצד הוא קשה יותר לרכיבה מאוכף רגיל, אבל בהחלט יותר יפה ומרשים, וכל ספורט הרכיבה מסוכן, זה לא יותר מסוכן מאשר רכיבה עם אוכף רגיל. אני קראתי איזה 6-7 דפים במגזינים באנגליה על קפיצות עם אוכף צד, נראה לי הרבה יורת קשה, וגם אין אפשרות להתרומם, את נשארת על הסוס בזמן הקפיצה אז אני לא בטוחה שהסוס נהנה...

טוי בוי

New member
לדעתי זה אחד הדברים היפים שיש

ברכיבה! וזה קשה כפול ומכופל מאוכף רגיל זה בטוח!!! וזה יפה!! קפיצות זה הדבר הכי מוזר שיש לדעתי למרות שראיתי בטלויזה כזו תחרות והגובה היה 90 והרוכבת אמרה שבגלל שאוכף הצד גם מכביד על הסוס זה מוסיף 30 או קילו או סנטימטר על כל מושכה בקפיצה ושזה הרבה יותר מסוכן מאוכף רגיל! לא רכבתי עם כזה אוכף אבל אני ישמח לנסות...

MusTanG GT

New member
אווה אוסטר הייתה רוכבת על אוכף צד..

אולי תזמינו אותה לפורום כדי שתסביר לכם עליו ועל הרכיבה איתו.

כמה שאלות על רעיון אירוח אווה אוסטר

היא חיה?
היא בארץ- או שאנחנו שוב צריכים לסדר לאנשים טיסות מחו"ל?
היא יודעת עיברית?

MusTanG GT

New member
תשובות לפיצפיצון...........

1-כן היא חיה , היא שופטת בתחרויות של קפיצות... 2-היא בארץ. 3-כן היא יודעת עברית (אני פגשתי אותה בתחרות בספרד(חרז)והיא דברה איתי עברית)

../images/Emo45.gif

בעצם תוסיפו אותה לרשימה.. יש לי רעיון היות ויש מלאאא אנשים שאפשר ורצוי להזמין לפורום מנהלות-תכינו רשימה של כל האנשים שאפשר להזמין לפורום... וכל חודש חודשייםתזמינו מישהו אחר.. ולא משנה הסדר.. לפי הנוחות.. מי שיותר קל להזמין ויותר נוח לו לבוא שיהיה ראשן מי שפחות שיבוא אחר כך... ככה כולם יהיו מרוצים והרבה יותר אנשים יבואו.. במקום שנתחיל לריב ובזמן שאנחנו רבים כבר יכולנו לארח איזה 2 אנשים....

טוי בוי

New member
יש לנו מדריך בחווה

שלמד בחול והדריך בפוני קלאב שם שנה והוא נורא נחמד שקוראים לו אביעד והוא אולי יסכים לבוא....

TauraMan

New member
אביעד?!?../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

הוא במקרה רכב פעם בחוות רעננה?

TauraMan

New member
יא!!!../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אני מכירה אותו!!!! הוא קיבל תעודת מדריך בדיוק בשבוע שאני הייתי בסאמר סקול בוולינגטון!!! חחחחחחחחחחחחחח ישבנו איתו בשולחן(אני ואח שלי) ודיברנו איתו עיברית, הוא בלונדיני גבוה כזה?

למעלה