אוכפי אינגליש ווסטרן...

GrEeNwOmAn

New member
אוכפי אינגליש ווסטרן...../images/Emo179.gif../images/Emo175.gif

מה לדעתכם ההבדל בין אוכף אינגליש לאוכף ווסטרן? ומה ההבדל בין אוכף דראסז' לאוכף קפיצות ולאוכף רב תכליתי?

תשובות....

מי שיסתכל על אוכף אינגליש ועל אוכף ווסטרן יראה מלאאא הבדלים.. כמו למשל: - באוכף ווסטרן יש קרן לאחיזה ולקשירת בקר.. ובאינגליש אין.. - אוכף הווסטרן הרבה יותר כבר מהאינגליש והוא לא מעוצב.. - אוכף ווסטרן הרבה יותר נוח לישיבה ויותר קל לשבת בו עמוק מאשר באוכף אינגליש... אוכף ווסטרן זה כמו מיני ספפה.. חח - בווסטרן חיבור החגורת בטן שונה מהאינגליש, גם הארכובות שונות ובכלל הכל שונה לגמרי.. עכשיו אוכפי אינגליש!! יש 3 סוגים... קפיצות, דרסא'ז ורכב תכליתי.. הקפיצות הוא פחות עמוק מאוכף הדרסא'ז.. מכייון שבדרסא'ז צריכים ישיבה עמוקה באוכף... הבדל נוסף הוא שאוכף הקפיצות מחזיק יותר את הרגל בזמן הקפיצה שהרגליים לא יברחו אחורה... ולכן רוב האוכפים יש כרית בוטלת ועוד כרית פחות בולטת ששומרת שהרגל לא תברח... וכמובן שהכתף של אוכף הקפיצות יותר קצר מכתף של אוכף דרסא'ז... באוכפי דרסא'ז.. יש רק כרית אחת שהיא לכל אורך הכתף.. והכתפיים של האוכף דרסא'ז ארוכות.. והמושב של האוכף עמוק... כמו כן גם הרצועות של האוכף שאליהן מחוברת החגורת בטן יותר ארוכות משל האוכף קפיצות.. אוכף רב תכליתי הוא בעצם מיקס של 2 האוכפים הנ"ל... הוא בא לאפשר רכיבת דרסא'ז וקפיצות יחד... הכנפיים של האוכף הרב תכליתי הן לא ארוכות ולא קצרות.. הן באמצע והן משלבות את 2 הצורות... המושב קצת יותר עמוק משל קפיצות.. והרב תכליתי משלב יותר דרסא'ז בפנים.. ולכן יותר קל לשבת בתוך האוכף מאשר באוכף קפיצות רגיל.. ויש כרית לאחיזת הברך ועוד כרית קטנה שלפעמים לא באה מאחור והיא נמצאת מתחת הכנף הראשונה.. כלומר בשנייה... רצועות חגורת הבטן הן באורך של האוכף קפיצות...

zohark

New member
אמממממממ

לי זה ממש לא נוח אוכף ווסטרן אז עניין הנוחות הוא אישי... לדעתי זה לא נכון לפרט על אופף רב תכליתי מכיוון שכל אוכף מעוצב אחרת. ישנן המשלבים מספר רב יותר של אלמנטים הלקוחים מאוכף דרסז' וישנם המשלבים יותר אלמנטים מאוכפי קפיצות. שלי למשל הוא אוכף רב תכליתי המשלב יותר אלמנטים של קפיצות ולוא דווקא כמו שרשמת, יותר אלמנטים של דרסז'. אוד מאפיין זהו מושב האוכף, שבקפיצות הוא קטוע, ובדרסז' גבוה, בעל קצה עגול וגבוה, מה שמאפשר ישיבה עמוקה יותר. מה שקראת לו ה"כתף" של האוכף, למעשה נהוג לקרוא לחלק זה "כנף", ואם אני לא טועה לרצועות אליהן מחברים את חגורת הבטן קוראים בילטים, תקנו אותי אם אני טועה. שוב, מה שאת אומרת "קל יותר לשבת בתוך האוכף" זה מאוד אישי... מאפיינים עיקריים של אוכף דרסז': בילטים ארוכים, כנף ארכה ומושב עמוק. מאפיינים עיקריים של אוכף קפיצות: מרופד יותר, כנף קצרה, קצה קטוע (שצורת הקצה של האוכף הוא מן מרובע כזה...) מושב המאפשר ישיבה קלה ואינו מושיב את הרוכב עמוק באוכף.

zohark

New member
חחחחחחחחחחחח אוד=עוד

ובאוכף קפיצות ישנו עוד מאפיין ששכחתי- בילטים ארוכים.

למעלה