אולטראסאונד - דחוף

אולטראסאונד - דחוף

וסת אחרונה: 28/2. בתאריך: 21.3 הבחנתי בהכתמה חומה וחשבתי לעצמי ששוב אני מקבלת מחזור אבל למה כ"כ מוקדם? בד"כ המחזור שלי הוא בן 28-30 יום וסדיר. נוטה יותר ל -28. מכיוון שאני ובעלי מנסים 6 חודשים באופן טבעי וכלום לא קורה החלטנו ללכת לבדיקה. נכון שזה אולי קצת מוקדם אבל זה מה שהחלטנו. כשהגענו לרופא הוא החליט לתת איקאקלומין (מוקדם קצת לא?) ועשה א"ס. בבדיקה הוא ראה שרירית הרחם אינה עבה דיה יחסית ליום ה -21 של המחזור (כפי שצפיתי שאני). בכל מקרה שלח אותנו ל - 9000 בדיקות ובעודי מחכה למחזור שיגיע כדי להתחיל את הכדורים, הוא לא הגיע וביצעתי ב - 29/3 בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית, פס כחול בהיר בקלירבלו. התקשרתי לרופא וסיפרתי לו שכנראה כשהייתי אצלו הייתי למעשה כבר בהריון והוא אמר שייתכן שבייצתי מאוחר. האם זה נכון?? האם רירית הרחם מתעבה עם הביוץ? לפניו? אחריו? (היא היתה 4 מ"מ). בהמשך ביצעתי בדיקת בתא והיה 713 ב - 2/4. הכל היה בסדר עד שב - 11/4 התחילו להופי הכתמות חומות שנצפו רק לאחר ניגוב בנייר טואלט. פעמיים ביום זה עוד פעם וחצי ביום שלמחרת ואז 3 ימים הפוגה, וביום שני האחרון חזר טיפה יותר, אמנם רק על הנייר אבל ממש ריר כזה בגוון חום ורוד. טסתי לרופא שעשה US ואמר שרואים שק הריון עם משהו שנראה כמו שלייה וכדאי שאני אחזור שבוע לאחר מכן לבדיקה נוספת. בבדיקה הנוספת בה הייתי בדיוק בסוף השבוע החמישי (מקסימום 6 נטו) לא נצפה קוטב עוברי ובטח לא דופק. הרופא לא זכר שדיבר איתי על ביוץ מאוחר,והתעקש שאני בשבוע ה - 6 פלוס 3. נכון שיש סטייה של ימים מועטים אבל הם עלולים להיות קריטיים... בכל מקרה אמר שההריון לא תקין וכדאי לבצע US אחרון ב - 16.4 ואם אז לא ישתנה דבר אז גרידא ב - 17/4. שבתי הביתה ומשהו הציק לי, אין ספק שההכתמה אינה תקינה ועדיף שלא היתה, יש לי מיחושים עדינים שבאים והולכים,אינני יודעת האם לבצע הפלה או לא ביום שני הקרוב, נכנסתי לכמה פורומים בארץ ובחו"ל ושם ראיתי שלפני שבוע 7-8 לא מומלץ לעשות דבר. מצד שני זה נראה כמו BLIGHTED OVUM שאז למעשה באמת אין עובר כלל. האם יש מצב בו לא נראה קוטב עוברי בשבוע ה - 6 ?? ממתינה לתשובה..בעצב...אני...

קוטב עוברי

בדיקת הריון של 713 זה בערך שבוע 4+ להריון. אם שבועיים וחמי לאחר בדיקה זו אין עדיין דופק עוברי - ניתן להגיד בסבירות גבוהה שההריון אינו תקין.

ד"ר הרטוב בבקשה עוד שאלה

שאלתי אותך לגבי קוטב עוברי וענית לי לגבי דופק...בכל מקרה היום עברתי US ואני אמורה להיות בשבוע 6+ כרגע. לא נצפה קוטב עוברי אלא רק שק הריון. הרופא שוקל לבצע גרידא ביום ראשון. מה אתה מציע?

מה לגבי אקטרופיון???

ככל הנראה אני צריכה לעבור גרידא ביום ראשון הקרוב לאור ה - BLIGHTED OVUM שאובחן כמעט ב - 100%. האם כדאי לבצע בדיקה גנטית לאיזו טריזומיה שלא נדע? או להמשיך כרגיל? מתי ניתן לנסות שוב? חלק אומרים שמספיק מחזור אחד נורמלי ויש כאלה שטוענים שלושה מחזורים טבעיים.... דבר נוסף, האם חוסר בנחושת או במרכיב אחר מגביר את הסיכוי לפתולוגיה הזו? בנוסף יש לי אקטרופיון שאובחן לפני כ - 5 שנים. מעולם לא דימם לאחר יחסי מין ולא היה סימפטומטי בשום מצב. עכשיו, לאחר העלייה בהורמונים גם זה גדל וזה ,ככל הנראה, מה שגרם להפרשות החומות הדלילות שהיו לי. האם כדאי לבצע הסרה של הרקמה במהלך הגרידא? האם כדאי לעזוב את זה כמו שזה? כיצד זה עלול להפריע בהריון הבא? אמרו שזה גדל לאור ההורמונים, ובכן, כרגע ההורמונים כנראה כבר לא עולים ואולי אפילו יורדים אז לא הגעתי למצב שזה ממש ממש ממש גדל...מה לעשות?? אשמח לתשובתך.

למעלה