ברוכה הבאה
המכשיר של אולטראסאונד זקיקים הוא מעוגל, ושמים עליו קרם סיכה שגורם לו להחליק בקלות לתוך הנרתיק. לא כואב בכלל. מרתק לראות על המסך את הזקיקים. לפעמים קורה שהשחלה זזה בגוף וצריך "לחפש אותה" עם המכשיר. זה יכול להרגיש כמו לחץ מסוים, אבל לא משהו מאוד כואב. כשאת מגיעה תגידי לטכנאית שזו הפעם הראשונה שלך, ותבקשי שתראה לך את המכשיר. היא בודאי תרגיע אותך ותהיה עדינה במיוחד.

בהזרעות הרופא מכניס לנרתיק את אותו מכשיר שרופא נשים מכניס בבדיקות תקופתיות. ספקולום נדמה לי. לפני שאת נכנסת לרופא כשאת מחכה בתור את יכולה לבקש מהאחות שנמצאת שם להראות לך את המכשיר. לא צריך להיות כואב בכלל. בפעמים הראשונות שעשיתי הזרעות זה כאב לי, אבל אחרי שאחת האחיות הראתה לי את המכשיר מקרוב, הבנתי שאין סיבה שיכאב, ואכן מאותו זמן הייתי יותר רגועה ולא כאב לי. אחרי שהמכשיר בתוך הנרתיק הרופא מפשק אותו מעט ומכניס בפתח שנוצר את הצינור הדקיק שמכניס את הזרע אל הרחם. זה צינור בעובי מילימטר. את קצה הצינור הזה רופא מכניס לתוך הרחם. יכול להיות בחלק מהמקרים שהצינור הזה יפגע בצוואר הרחם ויהיו טיפה או שתיים של דם. לא מדובר בדימום מסיבי כמו של וסת אלא בטיפה בודדת או שתיים. זה לא קורה בכל המקרים אבל יכול לקרות לפעמים. אין לזה שום השפעה על הסיכוי לכניסה להריון.

אם את לחוצה את יכולה לקחת כדר נגד כאבים לפני, אבל אני מניחה שאחרי הפעם הראשונה תראי שאין בכך שום צורך. כמובן בתקווה שלא תצטרכי יותר מפעם אחת.