אולטרסאונד מדאיג....

kelly2011

New member
אולטרסאונד מדאיג....

שלום,
הייתי היום באולטרסאונד למעקב והרופא לא היה מרוצה יותר מידי... אשמח אם תגידו לי אם גם לכן זה קרה כי אני מאוד מודאגת !!!!! הוא אמר שאני ב"הפלה מאיימת" :(
הנה תוצאות הבדיקה:

רקמה עוברית: הודגמה
דופק עוברי : הודגם
CRL 7 מ"מ

מתאים לשבוע: 6+4 תחום הנורמה 6.6-6.5
סיכום:
הודגם שק הריון תוך רחמי ונצפה שק חלמון לידו עובר עם דופק וליד העובר ממצא עגול אקוגני שאינו קשור לעובר. בשק ההריון מ"ס צללים אקוגניים ( ייתכן דימום )

תודה.

הפלה מאיימת

שלום רב
אל תיבהלי מהמושג. כל מקרה שבו יש דימום בהריון צעיר אבל רואים עובר תקין עם דופק נקרא בשפה מקצועית הפלה מאיימת.
יש סיכוי טוב שהעובר יתפתח וההריון ימשיך תקין.
בברכה
דר׳ יוסי הר-טוב

kelly2011

New member
תשובה

תודה רבה !
הבנתי שזה נכון לגבי דימומים חיצוניים . אצלי היה דימום חיצוני שפסק לפני שבועיים ובאמת ראו דופק ונרגעתי .
אבל אתמול באולטרסאוד הוא ראה צללים ( כתמים לבנים זה נראה מהצילום ) בתוך שק ההריון והוא אמר שיש סיכוי שזה דימום בשק ההריון . האם כמ זה שכיח ? האם יש סיכוי שגם במקרה הזה ההריון ימשיך ?
אני עכשיו מחזיקה אצבעות מקווה לטוב ונאחזת בכך שלעובר שלי יש דופק

תודה .

יערה799

New member
איך

התפתח העניין?
גם אצלי נמצא ממצא אקוגני עגול בתוך שק ההריון ולא ברור מהו. הודגם קוטב עוברי עם דופק בגודל 7 מ"מ ושק חלמון, אבל על הממצא הזה לא ידעו מה לומר לי. טוענים שזה מאד נדיר וביקשו לחכות עוד שבוע לראות מה קורה. אני בלחץ נוראי מזה, אשמח לדעת מה בסוף קרה אצלך....

תודה רבה מראש.

kelly2011

New member
תשובה ליערה

היי יערה ,
אצלי בסוף הסתבר שהממצא האקוגני היה בעצם שק הריון נוסף שלא התפתח ( בלי דופק ובלי שק חלמון ) זה בעצם היה הריון של תאומים זהים ואחד לא התפתח.
הרופא שלי אמר שסביר להניח שנשק יספג . הייתי במעקב מידי שבוע עד שבוע 8 ובשבוע 8 ראו שהכל נראה תקין , הדימומים בתוך שק ההריון פסקו והתחלתי מעקב הריון רגיל . בשבוע 10 השק הנוסף נעלם , כלומר נספג כמו שהרופא צפה .

עכשיו אני בשבוע 14+5 והכל תקין :)
מקווה שגם אצלך הכל תקין !!!! מחזיקה לך אצבעות ומחכה לעידכונים.

יערה799

New member
תודה על התשובה....

ממש תודה על התשובה המהירה, זה בהחלט מעודד!

רציתי לשאול אותך האם הההריון היה כרוך בטיפולים כלשהם (IVF או IUI)?
לא יודעת למה, אבל נראה לי משום מה שהסיכוי להריון תיאומים אצלי נמוך מאד, בעיקר בגלל שההריון נקלט ללא הורמונים וביוץ טבעי.
בעוד יומיים אני מסיימת את שבוע 8 ועלו על זה רק לפני שבוע, כלומר בסוף שבוע 7. כולי תקווה שהממצא יספג. לציין שלי אין דימומים וגם לא היו לי....

kelly2011

New member
ליערה

דבר ראשון זה שאין לך דימומים זה כבר מעודד, אצלי כל השק היה עם דימום לשמחתי הרבה גם כן נספג .
נכנסתי להריון טבעי ולא מתוכנן כשאני לוקחת גלולות ככה שגם אצלי הסיכוי לתאומים לא היה גבוה אבל בכל זאת קרה .

יערה799

New member
יופי:)

ממש תודה על ההתיחסות, הצלחת להרגיע אותי , ואת בוודאי מבינה עד כמה המצב מלחיץ.
צפויה לי בדיקה בעוד יומיים, מקווה לטוב.

אעדכן:)
ושוב, תודה והריון משעמם וקל לשתינו !!!!!!

יערה799

New member
עדכון!

הבטחתי לעדכן.

הייתי אמורה לעשות אולטרסאונד היום ולא הספקתי להגיע לזה.
לפנות בוקר התחילו דימומים מאסיביים שהובילו אותי למיון. משם הדרך להפלה הייתה קצרה מאד. לא נצפה דופק והעובר לא גדל בשבוע האחרון.
נתנו לי ציטוטק ושלחו אותי הביתה להפיל.

מאחלת לך הריון קל טוב בריא ומוצלח!!!!
תודה רבה על העזרה.

יערה

למעלה