"אוליבר!"

Stageman

New member
"אוליבר!"

שמעתי שאוליבר טוויסט עולה בבית ליסין... עכשיו שמעתי שמנחם גולן מביים, ויש את צחי נוי, מיכל זוארץ, סמי הורי ונוספים. האם זה מיועד להיות מחזמר איכותי? או מחזמר לילדים לקיץ? זה יהיה ממש מבאס אם זה ככה, כי בנתיים נשמע שעושים מזה די שוק :-\

tommy walker

New member
קצת סדר בבלאגן

קודם כל בוא נפריד בין שני מחזות זמר שונים: יש את המחזמר "אוליבר!" שכתב והלחין ליונל בארט עפ"י ספרו של צ'רלס דיקנס. המחזמר הזה עומד לעלות בקרוב ע"י קרן אור הפקות בשיתוף בית ליסין. מביים את זה משה קפטן וששון גבאי ישחק את תפקיד פאגין ואני מניח ששאר הקאסט יפורסם בהמשך. בלי שום קשר לזה, יש את המחזמר "אוליבר טוויסט" שכתב מנחם גולן והלחין רוני וייס וגם המחזמר הזה הוא עפ"י ספרו של צ'רלס דיקנס. המחזמר הזה כבר עלה בעבר בשנת 1999 בהשתתפות שלמה בראבא, רינת גבאי ועוד, ועכשיו מעלים אותו שוב בהפקה שקשורה גם לעיריית מודיעין. מביים את זה ארי אסנר ושיחקו בו צחי נוי, ניר לוי, גיא זוארץ ועוד. הדבר היחיד שמשותף לשני מחזות הזמר הללו הוא ששניהם מבוססים על אותו ספר של צ'רלס דיקנס. אבל הטקסטים, מילות השירים והמוזיקה שונים זה מזה. לשאלתך, המחזמר "אוליבר!" מיועד להיות מחזמר איכותי. אמנם כנראה שקהל היעד שלו יהיה ילדים וכנראה שכך הוא ישווק אבל זהו מחזמר מפורסם מאוד בכל העולם ונחשב לקלאסיקה וזו אמורה להיות הפקה מאוד מושקעת. המחזמר "אוליבר טוויסט" אמור להיות מחזמר לילדים לקיץ בהפקה ביננית כזאת כמו שמקובל בהרבה מחזות זמר לילדים בדרגה השנייה. כלומר לא ההפקות הגדולות של חנוכה אלא מההפקות לילדים שרצות במהלך השנה ומשחקות בכל מיני אולמות מקומיים ביישובים נידחים ובד"כ מלהקים אליהם כמה סלבס סוג ז' או פשוט סלבס שצריכים כסף נואשות ולא יכולים להרשות לעצמם לברור הצעות. מקווה שעזרתי :)

Hippie Jeannie

New member
אוליבר טוויסט... *צמרמורת*...

פתאום שמתי לב שכשהולכים כבר על מחזמר בארץ לעיתים די קרובות יש שם איזה קטע יהודי. כנר על הגג שרץ עכשיו כמובן, המפיקים שהיה בזמנו, אוליבר עם פייגין היהודי. מעניין אם זה בכוונה או שסתם יצא ככה.

Hippie Jeannie

New member
ועוד דבר-

איך לעזאזל נשאר לקרן אור כסף להעלות הפקה? הם לא הפסידו את התחתונים שלהם או משהו בהימור של סכומי עתק על גריז?

trilliane

Well-known member
מנהל
גריז נפל בוודאות? ../images/Emo10.gif

הבנתי שהיו בעיות במכירת הכרטיסים. אני יודעת שהייתי הולכת לזה, אבל אני לא מאלה שקונים כרטיסים הרבה זמן מראש, אלא מחכה יותר למבצעים של הרגע האחרון (וגם כיוון שבעבודה שלי קל לי הרבה יותר לעשות תכנונים קצרי מועד). אולי יש עוד רבים שהיו קונים כרטיסים אבל לא הזדרזו, וחבל שבגלל זה זה נפל... קיוותי לראות את רויטל ואת שחר על הבמה, לצערי לא יצא לי לראות אותם בבית צבי (למעשה מעולם לא ראיתי הפקה בימתית של גריז).

tommy walker

New member
כן

המפיקים של גריז הם לא חדשים בתחום והם יודעים איך בד"כ מתנהלות מכירות הכרטיסים. כנראה שגם בהתחשב בעובדה הזאת אז המצב ההתחלתי היה מאוד בעייתי, כנראה זה היה קיצוני מדי. ואגב, מבצעים של הרגע האחרון מתקיימים כשיש בעיות של מכירת כרטיסים וזה בד"כ נעשה כדי להפחית את ההפסד הכספי של המפיקים. כנראה שהם רצו למנוע את זה מראש ולפחות למזער נזקים בעקבות כך שהם ביטלו את ההצגה לפני שהם הגיעו לשלב שהם צריכים לעשות הוצאות כספיות נוספות למען העלאת ההפקה.

למעלה