אולימפיאדה ושאר ירקות

אל דופא

New member
אולימפיאדה ושאר ירקות

מדוע אין הקיק בוקס נחשב כ"ספורט אולימפי"? מישהו אמר לי פעם בתשובה לשאלה הזו, כי הסיבה היא מפני שזה "ספורט אלים מדי ולא מתאים לתחרויות אולימפיות". משום מה, לא נשמע לי נכון.

eladי

New member
האמת - יכול להיות שהוא צודק

שים לב שבאגרוף האולימפי הם מתאגרפים עם Headgear. הסיבה היא די ברורה: הספורט האולימפי צריך להיות "טהור" וחף מדם ואפים שבורים ככל הנראה קיק בוקס אינו תואם את הסטריליות האולימפית... (ועם זאת, צחוק הגורל, זאבי נחתך קשה בקרב באולימפיאדה). מצד שני: אגרוף ג'ודו וטאוונדו יש (אפילו שאני לא אוהב לראות אותם באולימפיאדה) - אז למה אין קיקבוקס ? למה אין תחרות קאטות בקונג פו ? סברה אחרת הגיונית: יש גם פוליטיקה בועד האולימפי, ואולי קיקבוקס לא נהנה ממספיק חשיפה בפני הועד... ?

בשנים האחרונות,

ישנם "דיבורים" על כך שהקיק-בוקס עומד להיכנס לאולימפיאדה,ובשבוע שעבר במגזין ערוץ הספורט "חמש טבעות" הזכירו את הנושא.אני תקווה כי הענף ייכנס באמת למשחקים האולימפיים,אך בינתיים צריך להתאזר בסבלנות ולהכין מתחרים ברמה לאולימפיאדה. שלך בפורום, אורי צבי,

muaythai7

New member
אם וכאשר הקיק בוקס ייכנס לאוליפאדה

האם יהיהו לנו מתחרים ברמה אולימפית??? אני מאמין שאם ייקחו את הצעירים ויאמנו אותם כראוי הם יביאו תוצאות טובות כי יש לנו מתחרים צעירים וטובים בארץ ( ראיתי בתכנית הזירה את הקרב של רז מדמון מול טל צור היה קרב ממש טוב של מדמון והם שני חברה לדעתי טובים מאוד היה כתוב שהם בני 18-17 ) ושאלה אחרונה .... מהם באמת הסיכויים שענף הקיק בוקס או האיגרוף תאילנדי ייכנס לאולימפיאדה ?? ליאור

אני הבנתי מאורי צבי ש.....

הסיכויים של הקיק בוקס להכנס לאולימפידה הם הרבה יותר גבוהים משל התאילנדי.... ואם הקיק בוקס יכנס לאולימפידה אז האיגוד הישראלי לקיק בוקס יהיה על המפה! יניב

muaythai7

New member
בעזרת השם זה ייכנס !!! אבל

השאלה שלי היא מהם האחוזים שאחד מהענפים האלו ייכנסו לאולימפיאדה ולא למי יש סיכוי יותר טוב .

אי אפשר להעריך באחוזים,

אם הענפים הללו יכנסו לאולימפיאדה,אנחנו מקווים ומצפים וכשיגיע הזמן ב"ה,נדע,עד אז יש לנו מספיק עבודה לעשות בכדי להיות מוכנים למשחקים האולימפיים. שלך בפורום, אורי צבי,

eladי

New member
ומה לגבי הרמה באולימפיאדה ?

האם "רמה אולימפית" בהכרח תהיה טובה ? אני למשל לא מת על האגרוף האולימפי... אבל אוהב לראות אגרוף בליגות אחרות. וגם הטאקוונדו די מאכזב באולימפיאדה. מה יהיה דינו של ה קיקבוקס ?

עדיין מוקדם,

לקבוע מה מהיה רמת בקיק-בוקס במשחקים האולימפים,אין ספק שזו תהיה רמה נמוכה בהרבה מליגת ה-K1 לדוגמא,או כל ליגה מקצוענית אחרת,אך בשביל החובבנים זו תהיה תחרות מועילה וכשאני אומר חובבנים,אני מתכוון לחובבנים בעלי רמה שהתחרו כבר במספר רב של תחרויות וביכולם להציג רמה ניאותה של קרב.השאלה היא כיצד אתה מסתכל על הנושא האולימפי,או למעשה מה הציפיות שלך מהמשחקים האולימפיים.בכל מקרה לדון על רמת הקיק-בוקס באולימפיאדה בשלב זה לא רלוונטי. שלך בפורום, אורי צבי,

לגבי שגיאות הכתיב,

שישנם לצערי במסרים שלי,הכל יסודר לראת תחילת השבוע הקרוב,כאשר אחליף את המקלדת אשר ברשותי,עימכם הסליחה, אורי צבי,

dascalu jacob

New member
הרמה האולימפית גבוהה מרוב המקצוענים

יש להבדיל בין קרב אגרוף אולימפי לקרב אגרוף מקצועני. הסיבובים באורך שונה, מספרם שונה, שיטת הניקוד שונה והייעוד של הקרב שונה. במקצוענות הכסף הוא לב העניין ולכן בריאות המתחרים יורדת לדרגה שניה. באולימפיאדה רוצים קודם כל שתשאר בריא ולכן החוקים מגינים עליך יותר. לדוגמא: באגרוף חובבני מכה שגרמה לנוקדאון או לספירת חובה על ידי השופט נספרת כנקודה יחידה ובדיוק כמו כל מכה אחרת שנכנסת למטרה. באגרוף מקצועני זה הורג את הסיבוב, אלה אם היה נוקדאון הפוך. הכפפות בחובבים בנויות אחרת ויש בהן חומר סופג אנרגיה באזור המכה, במקצוענים הכפפות אחרות לגמרי ולכן עוצמת החבטה הנספגת גדולה יותר. קצב הקרב שונה בשל אורכו ואורך הסיבובים. ההקפדה על החוקים בחובבני הרבה יותר רבה. האגרוף החובבני הרבה יותר "נקי" האגרוף המקצועני הרבה יותר אגרסיבי וכוחני. אני אישית כאב לילדים לא הייתי שש לראות אותם כמתאגרפים מקצועניים. כאולימפיים בוודאי וגם זה מאוד מאוד קשה. חשוב לזכור שבסופו של יום כשהחצוצרות שותקות וזרי הדפנה נובלים הבחור צריך להמשיך את חייו כאדם בריא ולא כשק חבטות עם עבר של "פיטבול" . הספורט אמור להועיל לך ולבריאותך ולא לגרום לך לנזקים שתגרור כל חייך. באגרוף החובבני מבינים את זה טוב מאוד ולכן מקפידים על הכללים הללו. האמינו לי, הרמה הטכנית של המתאגרפים באולימפיאדה גבוהה מרוב המקצוענים. יש מקצוענים שהם מעולים אבל זה רק הטופ של הטופ. רובם פשוט לוחמים בשכר. רוב החובבנים שהיו אלופים אולימפיים והחליטו לעשות הסבה למקצוענים היו הטובים ביותר. עלי, פרייז'ר, הוליפילד, פורמן, רוי ג'ונס ג'וניור ועוד.

דווקא בנושא הקונג פו

הסינים לוחצים להכניס את הוושו המודרני לאולימפיאדה. אין לי מושג אם הם מכוונים רק לקאטות או גם לסאן דה.

eladי

New member
גם אני שמעתי משהו כזה

על קאטות. יהיה מגניב אם יתקיים כזה דבר.

dascalu jacob

New member
הסיבות הן קבוצות לחץ בעיקר

אם תהיה קבוצת לחץ מספיק חזקה כמו שעשתה הממשלה הקוראנית - יהיה אגרוף תאילנדי באולימפיאדה. בכל אופן אני מקווה שיהיה כי אז הענף יהיה מסודר וינוהל בכל העולם עפ"י חוקה אחידה. בנוסף יחייבו קרבות עם מיגון ובחוקים שונים מאלה הנהוגים היום וזאת במטרה לשמור על בריאות המתחרים. הלוואי וזה יקרה כי אז יהיה סדר בבלאגן ומי שלא יהיה שם לא יהיה קיים.

zoti

New member
התאילנדים מאד לוחצים בכדי שהמואי

תאי במתכונתו החובבנית יכנס לאולימפיאדה.

למעלה