אולימפיאדה- מנסה שוב

אולימפיאדה- מנסה שוב

אז רגע, מכל מה שכתבתם למטה בעצם משתמע שלאף מתעמלת שלנו היום אין באמת סיכוי להגיע לאולימפיאדה. זה עצוב כשחושבים על זה. אני מתעמלת כי אני נהנית ואוהבת, אני לא מוותרת על חיים מעבר להתעמלות, יש לי המון חברות וחברים, אני יוצאת ומבלה וגם מתעמלת.... אני בהחלט יודעת שכל אלה שמתעמלות בהתעמלות התחרותית האמיתית, לא סתם בתחרויות של קב' עממיות אלא ממש תחרויות, הן משקיעות את כל החיים שלהם ומוותרות על המון דברים שהם יכולות לעשות במקום להיות באולם. למה הן בעצם עושות את זה כשהסיכוי, לא לזכות או להעפיל לגמר, אלא להגיע ולהשתתף, לצבור ניסיון בארוע ענק שכזה הוא אפסי?

ישנן סיבות רבות

ראשית הסיכוי של מתעמלת ישראלית להגיע ולהשתתף באולימפיאדה הוא אינו אפסי. הייתי אומרת שהוא די דומה לסיכוי של מתעמלת ספציפית סינית או אמריקאית לזכות במדליית זהב אולימפית, ששם זהו החלום (מה הסיכוי שדווקא היא, מתוך מיליון בנות מוכשרות תיקח את הזהב). אני חושבת שכאשר ילדה בת 6 מצטרפת לחוג התעמלות תחרותי, היא בד"כ עדין לא חולמת על אולימפיאדה בעוד 10 שנים. זהו חלום רחוק מידיי עבור ילדה קטנה. 4-5 שנים אחרי, כשהיא כבר בת 10-11 ומתחרה בדרגה ג' או ב', שהן דרגות גבוהות, היא כבר התאהבה בהתעמלות ורוצה להמשיך ולהשתפר עוד ועוד. מלבד אולימפיאדה, הבנות משתתפות בתחרויות רבות אחרות, לרבות תחרויות בינלאומיות מכובדות, שהן גם כן הישג עבורן. ישנן הרבה סיבות לעיסוק בהתעמלות תחרותית. מגוון של סיבות שמשתנה בין מתעמלת למתעמלת. למשל: צורך גבוה בהישג, מימוש עצמי, יצר תחרותיות, שאיפה לזכות באליפות ישראל, אהבת התעמלות, ייחודיות, הנאה, השתייכות למסגרת ספוטיבית רצינית ועוד. ענף האקרובטיקה למשל, הוא ענף לא אולימפי. כלומר אין בכלל תחרות אקרובטיקה באולימפיאדה, ובכל זאת בנות משקיעות את מלוא יהבן בעיסוק זה. גם אם כן היו מידי פעם ישראליות באולימפיאדה, והיו למתעמלות סיכויים להגיע לשם, עדין שאיפה להשתתפות באולימפיאדה לכשעצמה אינה גורם מספיק חזק כדי שילדה תעסוק בהתעמלות תחרותית מגיל 6 עד 20, צריך מניעים נוספים. חוץ מזה, שאף פעם אי אפשר לדעת. ילדה יכולה להאמין שבעוד כמה שנים ישתנה המצב והיא כן תגיע לאולימפיאדה. למשל יהיה קריטריון ישראלי יותר נמוך, או יותר מתקנים, או יותר תקציבים או אנשים אחרים ששולטים בפוליטיקה של הספורט ההשגי.

cubano1

New member
יש סיכוי

הוא פשוט יחסית קלוש... נדע רק באוגוסט באליפות הארץ באיזה כושר ולריה ורוני. הקריטריון ברור לכולן ואני בטוח שהן מבלות שעות באולם בשביל לנסות להשיג אותו.

למעלה