אולימפיאדה

אורה 110

New member
אולימפיאדה

יש לי שאלה שמטרידה אותי..קצת... אני מאוד אוהבת לראות בטלויזיה את ההתעמלות באולימפיאדה, האם יש מתעמלות מישראל שמשתתפות באולימפיאדה הקרובה? אני יודעת שאלכסנדר שטילוב ישתתף אבל מה עם הבנות?

cubano1

New member
עדיין לא ידוע

כמו בכל ענף, גם בהתעמלות נשים יש קריטריונים שהבנות צריכות להשיג על מנת להגיע לאולימפיאדה. הקריטריון הישראלי הוא בקרב רב - מקום 1-24 באליפות עולם או 1-12 באליפות אירופה ובמכשיר בודד מקום 1-8 באליפות עולם מקום 1-6 באליפות אירופה בישראל כיום יש שתי מתעמלות שחולמות להגיע למשחקים - ולריה מקסיוטה ורוני רבינוביץ. שתיהן ינסו להשיג את הקריטריון באליפות העולם באוקטובר או באליפות אירופה בשנה הבאה.

זהו? 2?

חשבתי שיש לנו יותר בנות בסניור.... הן לא רוצות גם להגיע לאולימפיאדה? או שרק רוני וולריה מספיק טובות?

cubano1

New member
אולי יש עוד כמה בנות בדרגת סניור

אבל על פי מה שראיתי משנה שעברה, אין להן סיכוי מכיוון שאין להן מספיק דרגת קושי להתברג במקומות האלה, גם אם הן יקבלו ציון 10 בביצוע....

יש גם קריטריון בינלאומי

יש את הקריטריון של האולימפיאדה, שרק מי שעומד בו יכול להשתתף באולימפיאדה. ויש את הקריטריון הישראלי, שרלבנטי רק למי שמייצג את ישראל, שהוא יותר מחמיר מהקריטריון הבינלאומי, שזה מה שקובנו כתב לך למעלה. רוני וואלריה הן המתעמלות הכי טובות שלנו כיום. אני חושבת שגם הדס קורן חולמת להגיע לאולימפיאדה. יכול להיות שהיא תנסה גם. שתי מתעמלות נוספות שיש לנו בסיניור הן ספיר כהן ונופר כהן, שאיתן את האמת אני לא ממש יודעת מה קורה...

Tammie

New member
למה הקריטריון הישראלי יותר מחמיר?

זה עניין של תקציב? כי במדינה קטנה כמו שלנו, אם כמות קטנה של מתעמלות,נראה לי יותר הגיוני לתת ליותר בנות להתחרות אפילו רק על מנת לצבור נסיון. גם הייתײ חושבת שמתעמלת צעירה שיודעת שיש לה סיכוי סביר להגיע לאולימפיאדה תנסה "לשרוד" בענף יותר שנים....

מדיניות הועד האולימפי בישראל

בישראל עקרונית ישלחו מישהו לאולימפיאדה, רק אם יש לו סיכוי כלשהו להגיע לגמר. לא שולחים רק בשביל ההשתתפות. זה גם עניין של תקציב, אבל גם עניין של השקפה, ושל איך נראים ספורטאים ישראליים בעולם. רוצים להיראות טוב. דוגמא נוספת, יש בהרבה אליפויות עולם ואולימפיאדות, כרטיס שנקרא wild card. יש כאלו 2 כרטיסים בכל ענף. אלה כרטיסים שמיועדים לספורטאים שלא עברו את הקריטריון לאולימפיאדה (אבל היו איכשהו קרובים אליו), בד"כ ממדינות מתפתחות (לרוב מדינות ערב, אבל לא רק) או שהספורט בהן לא מפותח, נותנים בכל זאת להיכנס לאולימפיאדה, כדי לחזק את הספורט באותה מדינה, לעודד ספורט במדינה וכו'. היו כמה פעמים שרצו לתת wild card לספורטאים ישראליים, גם בהתעמלות מכשירים, ומדינת ישראל לפי החוק לא נוסעת על wild card, כך שויתרו על הכרטיס.

cubano1

New member
ורד פינקל

ורד פינקל היא הדוגמא הכי בולטת היא קבעה את הקריטריון של הועד האולימפי הבינלאומי, אבל לא את הקריטריון הישראלי ועל כן היא לא נסעה לאולימפיאת בייג'ין.

אמא לה3

New member
אפשר הסבר הגיוני

למה דבר כזה קורה? למה יש מצב שמתעמלות משיגות את הקריטריון האולימפי ולא נוסעות... מה כל כך חשוב בקריטריון ישראלי גבוה וככל הנראה גם לא רציונלי עבור הבנות שלנו? לדעתי, אם היו נוסעות מתעמלות לאולימפיאדה זו או אחרת, גם אם לא ינצחו הדבר יעשה רק טוב לענף, תראו מה קרה לענף ההתעמלות האמנותית, עדיין אין לנו מדליה אבל הענף מאוד מפותח בארץ וכן זוכה לחשיפה (מעטה מדי, אם תשאלו אותי) . נסיעה של מתעמלות לאולימפיאדה בהחלט תזכה בחשיפה ובקידום משמעותיים. וביננו, האם בכל הענפים שאנו כן שולחים יש סיכוי למדליה..נדיר אולי רק בענף או שניים.

cubano1

New member
כפי שכבר נאמר...

הועד האולימפי עשה סוויטש בשנות ה90 בהחלטתו להעביר את הדגש מהשתתפות להישגים. אם פעם העיקר היה ההשתתפות, היום העיקר הוא הישגים - לאולימפיאדה ישלחו רק ספורטאים בעלי סיכוי ריאלי לגמר, או כאלה שצעירים ובונים עליהם לאולימפיאדה הבאה. אני לא יודע מה היו הקריטריונים אז, אבל העובדה נותרת שבשנתיים שלפני אולימפיאדת בייג'ין ורד פינקל לא העפילה לאף גמר - לא באליפות אירופה ולא באליפות עולם. זה עצוב מאד בהתחשב שספורטאי מקדיש את כל חייו לספורט בשביל להגיע לאולימפיאדה וזה לא הולך, אבל זאת ההחלטה של הועד ואני יכול להבין אותה. זה קורה בכל העולם - תחשבו על עשרות אם לא מאות ספורטאים סינים ורוסים ואמריקאים שמתאמנים, מצליחים, קובעים קריטריונים, אבל לא מגיעים לאולימפיאדה בגלל שהם לא עומדים בקריטריון המקומי.... ב1984 לימור פרידמן נשלחה לאולימפיאדה, וב1988 רויטל שרון. אני מאמין שאם היתה איזושהי תנופה בענף היו ממשיכים לפרגן - אבל בגלל שאין קבעו קריטריונים נוקשים. ולגבי ההתעמלות האומנותית - המתעמלות לא נשלחות בזכות, אלא בחסד. הן עומדות בקריטריונים, כך שהעניין הוא בוודאי לא קיפוח של ענף התעמלות המכשירים.

Tammie

New member
אני חושבת שזה ממש לא החלטה נכונה

ולמען האמת, עדיין לא הצלחתי להשתכנע שלא מדובר בענייני תקציב. בכל תחרות מאולימפיאדה שמשודרת בארץ מדברים על הספורטאים שלנו בתחום. את הקהל זה מאוד מאכזב לשמוע כל הזמן אין לנו משתתפים בספורט זה. ואני בטוחה שזה מוריד את החשק מלראות. חלק מהסיף בספורט הוא לעודד את הקבוצה שלך ולרצות שהיא תזכה, כשאין לך קבוצה כמעט פשוט אין את מי לעודד. אני מאמינה שאם ההתחרות והתמיכה מהציבור היו מגיעים גם ההישגים ולא להפך. ובקשר להשוואה לארה"ב- אני חושבת שקשה לעשות את ההשוואה כי להם יש המון מתחרים שמשוגלים לעבור את הקריטריון ופשוט אין מקום לכולם, אצלנו יש מספיק מקום..... אני לא מדברת על לתת לכל מתעמל באשר הוא לנסוע לאולימפיאדה, אבל אם המתעמל עמד בקרטריונים שהועד האולימפי העולמי בכבודו ובעצמו קבע, למה שאנחנו לא ניתן לו לנסוע?

Tammie

New member
ועוד משהו ששכחתי-

סיכוי זה דבר מאוד משתנה. באליפות העולם האחרונה אף אחד לא חשב שיש לדמנטייבה סיכוי לקחת זהב, אבל קרה מה שקרה והיא לקחה. סיכוי לפעמים צריך לקחת לא רק לחשב....

cubano1

New member
סיכוי

ההשוואה עם ארה"ב לא התיימרה לשקף מצב מקביל - אלא את הטרגדיה האישית ואת העוול שאין לי ספק שנגרם למאיה שני, ורד פינקל ומי שזה לא יהיה. לגבי ההשוואה עם דמנטייבה - אף אחד לא מדבר על סיכוי לזהב - מדברים פה על משהו הרבה יותר כללי - סיכוי להתברג בגמר. ואני בטוח שזה קשור לתקציבים - במקום לשלוח כאלה שאין להם סיכוי להתברג בגמרים, מעדיפים את הכסף הזה להשקיע בכשרונות צעירים ולתגמל ספורטאים בעלי הישגים. אין לי ספק שאם לועד האולימפי היה תקציב מטורף היו שולחים כל ספורטאי שעמד בקריטריון הבינ"ל של הועד האולימפי. ואחרון - לגבי הפוש שזה נותן או לא נותן לספורט - עובדתית, היו לנו מתעמלים ומתעמלות ב 1984 וגם ב1988 ואני לא חושב שזה יצר איזה גל התלהבות... גם אם היו שולחים את מאיה שני ואת ורד פינקל זה לא היה יותר סחף. לדעתי - הקהל מגיב להישגים - מתעמל בגמר אולימפי מביא לאין ערוך יותר ילדים לחוגים מאשר מתעמל שמשתתף במוקדמות ולא מעפיל. היובש האולימפי בענף התעמלות מכשירים נשים אמור לגרום למנהלי הענף לשפר אותו משמעותית, ולא להמשיך לשלוח מתעמלים ללא סיכוי ממשי להרשים. זה שזה לא קורה פה זה כבר סיכוי אחר לגמרי.

Tammie

New member
אני אגיד לך את האמת- בתגובה שלי לא התייחסתי

רק להתעמלות מכשירים, התייחסתי בכלליות על מצב הספורט בארץ. אני חושבת שהמצב בארץ הוא לא טוב, ויש לזה הרבה סיבות. ואני כמוך מאמינה שבסופו של דבר זה עניין של תקציב, אין מספיק תקציב לספורט ואז צריך לחתוך בדרך כלשהי. מצד שני, אני חושבת שלא נותנים בארץ מספיק דגש על ספורט בבתי הספר (אצלנו זה תמיד היה שיעור שנתפס פחות חשוב...) ולא נותנים מספיק עידוד לקבוצות קהילתיות, ואין מספיק תחרות ספורטיבית. יש לי קרובי משפחה בכמה מדינות בעולם ואני תמיד מסתכלת על המצב אצלם ומשווה- בכל המדינות יש הרבה דגש על ספורט בבתי הספר כבר מגיל צעיר (אם כי שיטת הלימוד היא מאוד שונה.... לפחות בקנדה), בנוסף, יש המון המון המון (ועוד 10 פעמים המון) ליגות מקומיות. מדובר על תחרויות בין המרכזים השונים והקהילות השונות באזור, בני דודים שלי שמשחקים כדורגל בקבוצה מקומית מתאמנים פעם בשבוע ויש להם משחקים פעמיים בשבוע. אני פשוט חושבת שאצלנו הספורט לא נתפס ככל כך חשוב ומשמעותי (בעיני המדינה, העם, מי שתרצה....) ולכן הרבה מהענפים התחרותיים שלנו נראים כמו שהם נראים.

אמא לה3

New member
מסכימה לגמרי

למרות שאני בשנים האחרונות כן רואה יותר ויותר תחרויות התעמלות דוקא "במגזר" העממי, ופעם אפילו (ואולי עד היום) התקיימו אליפויות בית ספר בתל אביב בהתעמלות כשהתנאי להשתתפות בנבחרת בית ספר הוא לקיחת חלק פעיל בחוגים או נבחרות התעמלות. זה כן חינוך נכון לפעילות ספורטיבית ואני גם זוכרת שבתקופה שלקחתי חלק בפרוייקט הזה השתתפו בו גם מתעמלות תחרותיות מהקב' המובילות באזור המרכז, אגב, נושא ההתעמלות בבתי ספר הוא ידוע ומקובל בארה"ב ואני מניחה שבעוד הרבה מדינות בעולם.

תגובה לקובנו, תמי ואמא לה ביחד- לא רק כסף

כסף הוא כנראה אחד השיקולים העיקריים כאן, אך לא הבלעדי. בואו נגיד שגם אם מתעמלת תהיה מוכנה לנסוע לאולימפיאדה על חשבונה הפרטי, או על חשבון האגודה, או על חשבון איגוד ההתעמלות, או על חשבון ספונסרים או תרומות או כל מקור אחר- היא עדין לא תוכל לסוע. וזה ככה לא רק באולימפיאדה, גם בתחרויות אחרות, ואפילו במחנות אימונים. לאחרונה הבחנתי שכנראה שלוועד האולימפי יש כסף עודף. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4099453,00.html הוועד יעניק פרס של מיליון שקלים על זכיה במדליה. בעוד גל פרידמן, קיבל רבע מיליון על זכייה בזהב. כנראה שגמרו כבר להשקיע בכל הענפים, בכל האולמות, בחינוך לספורט ובהכל- שמצאו לנכון לצ'פר דווקא את המדליסטים בסכום כל כך גבוה. מכל זה אני מסיקה כי מאחורי הקריטריון הישאלי הגבוה עומדים שיקולים תפיסתיים, מלבד כסף. ללימור פרידמן ולרויטל שרון לא זכור לי שמישהו פירגן על ההשתתפות ועל הזכייה במקומות 65 ו-88 (מתוך 92) בהתאמה. כל זה לא אומר מבחינתי שלא צריך לשלוח ספורטאים שלא מתברגים בגמר. וכאילו שכל אלה שנשלחו לאולימפיאדה אחרי שעברו את הקריטריון הישראלי, נתנו הופעה מכובדת. לא. היו ספורטאים שנסעו ועשו פאדיחות (ורד מהשחייה שעפה לה המשקפת ועוד רבים וטובים). לתמי- כשאת אומרת לא לשלוח כל אחד, אלא רק את אלה שעברו את הקריטריון הבינ"ל, אז זה ברור מאליו, כיוון שמי שלא עבר את הקריטריון האולימפי בכל מקרה לא יכול להשתתף באולימפיאדה גם הוא רוצה וגם אם המדינה שלו רוצה (חוץ משני כרטיסי wild card). הקריטריון הישראלי הוא גבוה באופן שאינו הולם את המציאות של הספורט בארץ, לרבות המיכשור והמתקנים המוצעים, הפרנסה, האפשרויות שהמדינה נותנת ועוד. הבעייה קיימת בכל ענפי הספורט, לא רק בהתעמלות. קובנו- ההתעמלות האומנותית הגיעו לאן שהגיעו בזכות ולא בחסד. הן התברגו בגמרים רבים ומכובדים ועברו את הקריטריון הישראלי המחמיר. שם הבעיה היא אחרת, אבל זה לא שייך לנושא.

אמא לה3

New member
הערה קטנה

לגבי התגמול הכספי שהועד האולימפי יתן למדליסטים. לדעתי זה פשוט שטות גדולה. לא שאני לא חושבת שמגיע, מגיע בהחלט אבל לדעתי טוב יעשה הועד הנכבד אם יתגמל את הספורטאים יותר במהלך הקריירה מאשר רק לאחר זכייה, לא יעלה על הדעת שספורטאים יאלצו למצוא לעצמם עבודות מהיד לפה על מנת "לגמור" חודש, שלספורטאי בספורט התחרותי יהיה על הראש דאגה לפרנסה ודיור מאשר רק הדאגה למשטר האימונים הקשה.

לא רק זאת,

אלא שגם בישראל, בנוסף לקריטריון הישראלי, נותנים עוד שני כרטיסים לבני נוער, שעברו את הקריטריון האולימפי אבל לא את הישראלי (ועוד כל מיני קריטריונים- אליפות ישראל, מס' תחרויות ומיקום/דירוג בעולם). כרטיסים אלה מיועדים לתת הזדמנות לספורטאים בני נוער לסוע לאולימפיאדה, בתקווה שיחזרו מנוסים ובעלי שם כדי שימשיכו להתחרות בשנים הבאות. ורד עמדה בכל הקריטריונים של כרטיס נוער, אבל למרבה הצער גם אותו היא לא קיבלה.

אמא לה3

New member
טמטום מוחלט

אני מניחה שעברו איזה 20 שנים מאז ואני עדיין בדיעה שהיו לנו מתעמלות מספיק מוכשרות בארץ שהיו יכולות לייצג אותנו כל כך בכבוד באולימפיאדה. וכן, אני אתן שוב ושוב את הדוגמא של מיה שני המדהימה, 20 שנה (אולי קצת יותר) ואני עדיין מתלהבת ממנה כמו מכל מתעמלת בינלאומית אחרת ברמה אולימפית. מבחינת המראה שלה (ואני לא מדברת על כמה היא יפה), התנועתיות המדהימה, הביטחון בתרגילים... היא עד היום לוקחת בהליכה הרבה מתעמלות אחרות. מי שעוד יכולה לנסוע (אם מותר לי להציע
)זה מיכל מורלי שעד היום לדעתי ברמה יותר גבוהה מבחינת אלמנטים מהרבה מתעמלות מובילות (אולי לא מרוני) אבל מהרבה אחרות.... רואים שאני זקנה, לא???

למעלה