אולימפיאדת 2012

Vic Mackey

New member
אולימפיאדת 2012

היי לכולם ! מה ידוע לכם על אולימפיאדת 2012 ? כן כן ! 2012 ! איפה היא תתקים? ואם עדין לא בחרו מקום אז מה האופציות ?

תמיר1991

New member
לונדון וניו יורק הן המועמדות

העיקריות לארחה. יותר מזה אני לא ממש יודע.... תמיר.

kipod2

New member
המועמדות לאירוח:

לונדון(הממלכה המאוחדת, בריטניה), פריס(צרפת) , ניו-יורק (ארה"ב) , מדריד (ספרד) ומוסקבה (רוסיה). כרגע הפייבוריטית היא פריס, ובעלת הסיכויים הנמוכים היא מוסקבה (בגלל מתקנית באיכות ירודה). נפסלו על הסף ע"י הועד האולימפי: ריו דה-ז'אנרו (ברזיל), איסטנבול (תורכיה), לייפציג (גרמניה) והוואנה (קובה).

nitsansh

New member
מי קבע שפריז פייבוריטית??

הבחירה תהיה בעוד שנה (תמיד 7 שנים לפני האולימפיאדה)

kipod2

New member
שנה היא הרבה זמן....

פריס פייבוריטית כרגע משום שבעיר זו הוקמו מתקנים רבים הדרושים לאירוח האולימפיאדה לרגל אירוח גביע העולם ב-1998 . לפי הערכות, הסיכויים שאולימפיאדת 2012 תתקיים באירופה גבוהים יותר מאחר שוונקובר,קנדה תארח את משחקי החורף שנתיים קודם לכן. כמו כן, פריס הפסידה את אירוח אולימפיאדת 2008 שכאומר תתקים בייג'ין. אבל הרבה מים עוד יזרמו בסיין ובתמזה עד ה-6 ביוני 2005, הרבה יכול להשתנות.

nitsansh

New member
וגם בהדסון...

אני מניח שה-3 המובילות הן פריז, לונדון וניו-יורק... מה שיקבע הוא ההצבעה השניה (או השלישית) של אלה שיתמכו בנושרות כשישארו 2 מועמדות...

kipod2

New member
../images/Emo45.gifאני מניח שמוסקבה לא תזכה..

המתקנים מאוד ישנים ושאר האלטרנטיבות נראות פשוט טוב יותר. גם מדריד יכולה להפתיע, אירוח אולימפיאדת ברצלונה הייתה מוצלחת ביותר וגם הטיבה עם העיר (שזכתה לשיפוץ ולמבנים חדשים). אני חושב שמדריד יכולה להיות אפשרות מעניינת. דווקא האולימפידאות המענייניות נערכו בערים הפחות מוכרות (בלי לפגוע בשום ספרדי) במונטריאול ובמכסיקו סיטי נערכו אולימפיאדות למופת. פריס ולונדון אולי מרשימות יותר, אך הן אירחו כבר שני פעמים את האולימפיאדות, אני חושב שצריך לתת את הזכות גם לערים שלא זכו בכבוד.

nitsansh

New member
זה היה מזמן...

פריז אירחה את האולימפיאדות ב-1900 ו-1924, ואף אחד מחברי הועד האולימפי עוד לא נולד אז... לונדון ארחה את האולימפיאדות של 1908 ו-1948... יש בטח כמה ותיקים שזוכרים את 1948 (אולי אפילו התחרו שם) אבל גם זה שייך לעידן אחר... את ברצלונה כולם עוד זוכרים לטובה, אבל השאלה היא אם זה יועיל למדריד או דווקא להפך, כי יגידו שלא "מגיע" לספרד לארח אחרי 20 שנה כשבריטניה וצרפת מחכות הרבה יותר זמן... לגבי ניו-יורק, אטלנטה לא זכורה במיוחד לטובה, ואחרי זה היתה גם סולט-לייק-סיטי ב-2002... 3 אולימפיאדות ב-16 שנה זה יותר מדי... אני לא יודע עד כמה ונקובר תזיק למועמדות של ניו-יורק... זה לא הפריע לטורינו לזכות ב-2006 שנתיים אחרי אתונה... מבחינה אגואיסטית, אני אעדיף כל עיר אירופית כדי ששעות השידור יהיו אופטימליות...

mishat

New member
מי קבע שבמוסקבה איכות מתקנים ירודה?

ראש עיריית מוסקווה הצהיר (זה היה בערך לפני שנה) שהעיר שלו 9 שנים לפני האולימפיאדה, מוכנה יותר מאשר אתונה שנה לפני האולימפיאדה שלה... אז נכון שמדובר בהצהרה "פוליטית", אבל בכל זאת, לא זורקים מילים כאלה לאוויר אם אין להן שום אחיזה במציאות. אגב יש להם אתר: http://www.moscow2012.com ו. אם ועד אולימפי היה חושב כמוך, אז היו זורקים אותם עוד בהצבעה הראשונה כמו את שאר הערים שזרקו. אך מה ? לא עשו זאת. למה ? כי הבחירה היא לא לפי איך שהעיר ניראת 7 שנים לפני האולימפיאדה אלא לפי: האם בעוד 7 שנים היא תהיה מוכנה לחלוטין לאירוח המשחקים. לא לפי איכות מתקנים עכשיו אלא לפי: האם בעוד 7 שנים המתקנים יהיו טובים...

nitsansh

New member
לא עושים השוואה עם אתונה...

אלא עם היריבות במאבק על 2012: ניו-יורק, פריז, לונדון ומדריד... אני מניח שבתוכניות שהגישה מוסקבה יש את כל המתקנים הנדרשים, והמקורות הכספיים שדרושים למימון ההכנות האולימפיות... אבל תוכניות על הנייר זה פחות משכנע ממבנים שקיימים בשטח...

nitsansh

New member
לא עושים השוואה עם אתונה...

אלא עם היריבות במאבק על 2012: ניו-יורק, פריז, לונדון ומדריד... אני מניח שבתוכניות שהגישה מוסקבה יש את כל המתקנים הנדרשים, והמקורות הכספיים שדרושים למימון ההכנות האולימפיות... אבל תוכניות על הנייר זה פחות משכנע ממבנים שקיימים בשטח...

למעלה