אולי אחת ולתמיד

הכחושה

New member
אולי אחת ולתמיד

הגיע הזמן שהצמחונים/יות יחולקו/תחולקנה לשתי קבוצות,שיקלו על חברותיהן והצופות האחרות את ההבנה. אחת תיהייה זו הגורסת כי הצמחונות נובעת מהבריאות שבאי-אכילת בשר (ואז תצטרכנה להסביר למה לעזאזל להאריך את החיים?,מה שיש לך תהני ממנו,כל עוד את יכולה כי כולן מתות בסוף,בריאות או חולות) ,והשנייה תיהייה זו שדוגלת באי הריגת חיות לשם מאכל אדם(ותאלץ לענות לשאלה מטרידה,מותר האדם מן הבהמה או לא-אם כן,למה הוא לא יכול להיות המחליט האם להורגה או לאו,ואם הוא לא,מדוע לו לא להיות ככל הטורפים?=האם הטכנולוגיה שלו היא זו שצובעת את הרג החיי בצבעים כהים?) תודה על ההאזנה.

לא ממש הבנתי את השאלה אבל....

אני יכולה להגיד לך שאם לא היו מתייחסים אל חיות בצורה כזאת ופוגעים בהם הייתי אוכלת בשר כי האדם נוער לאכול בשר אפילו יש לנו ניבים (אני לא בטוחה איך קוראים לשינים האלה) אבל בגלל איך שמיחסים אני פשוט לא יכולה לאכול בשר ולא בגלל שזאת חיה מתה כי עם זה אין לי בעיה אלה בגלל הסבל שהיא עברה לפני ששחטו אותה. אבל כשחושבים על זה יותר לעמוק זה באמת נכון שהאדם הוא השולט בעולם אבל זה לא נותן לו את הזכות להתייחס אל החיות ככה!!!!!!!!!.

Eclipsed 0

New member
אין לנו ניבים.

תציצי בפה של חתול או כלב, אלה ניבים. השיניים הכי חדות שלנו קהות יותר מהשיניים הכי קהות של הטורפים. אלה לא ניבים שמותאמים לאכילת בשר. בכל מקרה, אני צמחונית וטבעונית (דרך אגב, יש טבעונים שאוכלים בשר) מתוך אידאל, אני מאמינה שהאדם אינו עליון ולכן אין לו הזכות להשתמש ביצורים אחרים כאילו היו החפצים שלו... אף אחד לא צריך להתענות ולמות בשבילי.

הקשיבו הקשיבו - חובבי השפה העברית!

טבעונים יקרים וחובבי עברית... אני מציע לפנות לאקדמיה בבקשה לפתרון הבעיה המטרידה של מציאת מילה עברית, שתהווה תרגום ישיר למילה Vegan, כמובן ששורש המילה יצטרך להיות מוטה בכל מיני משקלים אחרים כדי להוות תרגום ישיר למילים אחרות כמו Veganism. בינתיים, אני מייחס לטבעוני את המשמעות הבאה: טבעוני - תרגום ישיר למילה Vegan באנגלית, אדם המאמין באידאולוגיה הטבעונית, המתנגדת לכל פגיעה או ניצול של בע"ח, המאפיין הישיר הבולט לעין בטבעוניים הוא התזונה שלהם. טבעוני ימנע מלאכול כל מוצר הלקוח מעולם החי, או שהינו מוצר לוואי של מוצר הלקוח מעולם החי. כלומר, הטבעוני ימנע מאכילת בשר, דגים, ביצים, חלב, דבש וכו´. כל עוד האקדמיה לא תתן תחלופה מספקת לשימוש במילה טבעוני, זה מבחינתי הפירוש של המילה. אדם הדואג לאכול רק דברים ממקורות אורגניים, הוא מבחינתי אדם שתזונתו אורגנית - ולא טבעוני. לכן לפי הסמנטיקה שלי, אין דבר כזה טבעוני אוכל בשר. ואני באמת מציע לפנות לאקדמיה בפתרון לבעייה הלשונית... אולי נחשוב אנחנו על ביטויים???

mitzy miaoo

New member
טבעונים שאוכלים בשר?!?!?!?

למיטב ידיעתי ההגדרה הבסיסית של "טבעונות" היא המנעות ממוצרים מהחי (ונדמה לי שזה כולל גם את החי עצמו, כלומר בשר! וחוץ מזה גם חלב, ביצים, דבש, עור, משי, נוצות, פרווה וכו´)

Eclipsed 0

New member
כן.

יש הרבה הגדרות ל"טבעוני". יש כאלה שהם "טבעונים" - ולא משתמשים במוצרים תעשייתיים. הם אוכלים בשר חי לא מבושל...

אני לא ממש הבנתי את השאלה אבל....

אם היו מתיחסים כמו שצריך אל חיות לא פוגעים בהם ונותנים להם לחיות בתנאים נורמלים ולא היו הורגים אותם בהמונים אלה כמו שאכלו פעם בשר רק פעם בשבוע שבועיים אז הייתי אוכלת אבל זה ממש לא המצב יש התעללויות ופגיעות ואין ממש אין לי כוח לפרט עכשיו הכל. חוצמזה אנחנו נועדנו לאכול בשר פעם ב... בגלל זה יש לנו ניבים או שאיך שקוראים לשינים האלה אבל זה גם מראה שאנחנו לא טורפים, לכן אנחנו אמורים לאכול רק פעם בשבוע שבועיים בשר. אבל הסיבה הכי הכי גדולה שלי היא היחס פשוט אני לא מסוגלת לאכול חיה אחרי התעללויות כה רבות כי אין לי בעיה לאכול חיה מתה!!!!!!!!!!

Neta558

New member
הממ, ובעצם למה?

מדוע אני צריכה לסווג עצמי בין שתי הקטגוריות שנתת? האם את מסווגת את עצמך כשוללת צמחונות בשל הדבקות בחיים קצרים, או שמא את משתייכת לשוללי הצמחונות בשל זכותו המוסרית של האדם להיות טורף? נדמה לי כי הודעתך רק מנסה להתעמת עם הצמחונות בדרך עקיפה, ואני לא ממש מבינה למה אי אפשר לשאול את השאלות באופן ישיר. צמחונים רבים אינם אוכלים בשר הן מכיוון שאינם מסכימים מוסרית עם הרג בע"ח, והן משום שהדבר מהווה אורח חיים בריא יותר. אני לא רואה איך חלוקה כמו שאת מציעה תתרום להגדרות..

למעלה