אולי אמצא לי בית איתכם?

פזגורית

New member
אולי אמצא לי בית איתכם?

שלום לכולכם אנשים יקרים, כבר 4 חודשים וקצת אני מחפשת לי בית. ולא מוצאת. האובדן שלי כנראה כלכך נדיר שאין לו פורום.. בהרגשתי, אני שייכת אליכם. אני מקווה שתהיו מוכנים לקבל אותי לזרועותיכם. הנה הסיפור שלי, בקצרה מאד. אקבל את דעתכם האם יש לי מקום פה, אם לאו. בדיוק לפני שנה אחת פחות שבוע, אחותו של אישי התקשרה מארה"ב ומסרה לנו כי החליטה להביא את בנה בן ה- 4 חודשים לישראל: היא היתה חולה בסרטן, במצב קשה מאד ותחת טיפולים איומים, והם לא היו מסוגלים לטפל גם באמא וגם בתינוק, שנולד פג בלידה מוקדמת יזומה בתחילת שמיני. בתוך יומיים החליט אישי כי אנחנו ניקח את התינוק אלינו, ואני חיזקתי אותו בהחלטתו. קיבלנו את עדן ביום הראשון לשנה החדשה. עדן היה איתנו בדיוק 9 חודשים. באמצע ספטמבר נפטרה אימו, פה בארץ, לאחר שהספיקה לראותו פעם אחת. שבועיים אח"כ חזר עדן עם אביו לארה"ב, להיצטרף אל אחותו בת ה-7 וחצי, שחיכתה להם שם. ואנחנו, אישי ואני ושלושת ילדינו, איבדנו בן ואח. עברנו, ועודנו, תקופת אבל נוראית. על פניו נראה כי רובם ככולם התאוששו והמשיכו בחייהם. על פניו, כי ממש לא כך. כל אחד כואב בדרכו. רק אתמול שאלה אותי הקטנה, בת ה- 5, "אמא, את יודעת על מה אני חושבת כל הזמן?" "?" "על עדן". גם אני, אמרתי לה. אני בכאב נוראי. מעולם לא הייתי במצב קשה כלכך. גם לא כשאמי נפטרה לפני 8 שנים ממחלת הסרטן. ומכיוון שלא מצאתי הורה עם סיפור דומה, אבל מצאתי אותכם, אני שואלת את רשותכם להיצטרף למקום הזו כאחת מכם. תודה על ההקשבה, יסמין

דליה ח

New member
אמנם הפורום קיבל שם חדש, אבל...

הסיפור שלך מאוד נוגע פה להרבה מהכותבים. נכון שהוא נדיר אבל כל משפחה שאיבדה ילד/הורה ממחלת הסרטן תבין בדיוק על מה את מדברת. את איבדת גיסה, ובחודשי חייה האחרונים עשית למענה את המעשה הנעלה ביותר. גם טיפלת בתינוק שלה בחודשי חייו הראשונים והכי משמעותיים, וגם איפשרת לבני המשפחה שם ב ארה"ב לטפל בה בידיעה שהתינוק בידיים טובות. אין אח ורע למה שעשית......יישר כוח ! אני רק מקווה שהאבא יהיה מספיק הוגן לשמור על קשר איתכם. זו קריעה לגדל תינוק תשעה חודשים , לראות אותו מתפתח, עם לילות בלי שינה, עם כל המשתמע מכך, ולמסור אותו חזרה למשפחתו, צודק הדבר ככל שיהיה. הרגשות שלך ושל הילדה שלך מובנים ביותר. אנחנו כאן להקשיב, דיברת על בית ? זה באמת סוג של בית, אבל זה בית שלא מברכים את המצטרפים אליו.

eaz1514

New member
../images/Emo201.gif סיפור מאוד עצוב ונוגע ללב

גם אובדן של אחות/גיסה/דודה גן תינוק שגידלתם נלקח מכם. אני מצטרפת לדליה, אני תקוה כי אב התינוק יהיה טוב לב ורחום מספיק להשיב לכם על כל מה שעשיתם למען אישתו ובנו כשהוא היה זקוק לכם. נשמח שמתשיכי לספר לנו מה קורה איתכם, איך את מרגישה ואיך אתם מתמודדים. אילנה, אמא של רונן

שרון123

New member
סיפור עצוב../images/Emo10.gif

לגדל תינוק 9 חודשים, זה אומר ממש ללוות אותו בשלבי ההתפתחות המשמעותיים ביותר. אין פלא שאת חווה תחושת אובדן קשה
את מוזמנת כמובן להצטרף אלינו
אולי אפשר לנסות להסביר לאבא של עדן עד כמה אתם מתגעגעים וחסרים אותו, תנסו לשמור איתו על קשר רציף דרך הסקייפ, ואולי תסעו יחד עם בתך לבקר אותו בקרוב?

פזגורית

New member
תודה. מעומק הלב.

אני חייבת לומר, בכנות ועם כל הקושי, שהאבל שלנו הוא על לכתו של עדן מאיתנו, והרבה פחות על אימו. ההרגשה היא של אובדן. איבדנו את הילד שלנו. קיבלנו תינוק בן 4 חודשים, במצב רגשי ולכן גם גופני, מאד לא טוב. שיקמנו אותו במאמץ, בהשקעה, בהתמדה. למדנו לאהוב אותו - הילדים תוך יום. לנו לקח קצת יותר. כעבור כמה חודשים הוא כבר היה לגמרי הילד שלנו. אהבנו אותו כלכך. בכל מקום שבו הייתי צריכה להגיד כמה ילדים יש לי, הייתי אומרת ארבעה. לא ידענו כמה זמן הוא יהיה איתנו. בהתחלה דיברנו עם ההורים על שנתיים. פיטנזנו ארוכות על כך שהוא יהיה איתנו לתמיד. ראינו את עצמנו כמשפחה עם ארבעה ילדים. כמעט התחלנו לשפץ את הקומה השנייה בביתנו, כי בקומה הראשונה לא היה לנו מקום לעוד ילד (הוא ישן איתנו בחדר השינה עד שעזב). נפרדנו ממנו בתוך שבועיים. שבועיים שמתוכם שבוע של שבעה על אימו. שבועיים שבתחילתם נפלה ההחלטה לתת לעדן ללכת עם אביו, ולא להילחם בכך. ואחר כך - האם לגיטימי להתאבל, כמו על ילד שאיבדתי? מחד, קיבלתי חיזוקים לכך שאני עוברת אבל של ממש. מאידך, זה כנראה לא היה כלכך מובנה בתוך ההבנה של הסובבים. אפילו אחותי, אחות-לבי, שהיתה הדמות התומכת ביותר בכל התקופה הזו, שאלה אותי לפני כמה ימים מה שלומי, ואמרתי שיהיו ימים טובים יותר, והיא שאלה - מה עכשיו?! חוסר הבנה כזה מפיל אותי לעוד ימים של כאב ובדידות. המצב הלא- ברור הזה, שבו אני מרגישה שאיבדתי ילד. תינוק, אבל לסביבה זה לא עד כדי כך ברור, הוא קשה מאד. תודה לכך על המקום הזה. אני מקווה שאוכל לתת מתבונתי ולבי לכל אחת ואחד מכם. יסמין

למעלה