אולי אתם יודעים איך לצלם מסך מחשב?

Nonamco

New member
אולי אתם יודעים איך לצלם מסך מחשב?

אני רוצה לצלם מסך מחשב אך הבעיה היא שרואים את המסך (לאחר ההקלטה) שהוא מהבהב ומרצד. זה ממש מעצבן. אולי יש שיטה לצילום חלק ויפה של מסך המחשב? תודה רבה.

תשובה מתוך www.cut2cut.co.il

כיצד לצלם טלווזיה ללא ריצוד לכל בעלי הפאנאסוניק 200 ולמען האמת לכולם... במידה ומצלמים סרט תדמית או סרט הדרכה ויש צורך לצלם מסך מחשב או טלוויזיה על מנת שהתמונה לא תרצד צריך לקבוע תדר בהרצים לכל מסך. אופן הביצוע פשוט ביותר: בפאנאסוניק ישנו כפתור ליד הוויאט באלאנס הוא נקרא שאטר מרימים את מכסה הפלסטיק ומורידים אותו למטה. נקבל מהירות של 52.7 (רק במצב זה ניתן לשנות תדרים) אם נמשיך ללחוץ על הכפתור למטה נקבל מהירויות קבועות כמו: 1\60 , 1\500 , 1\2500 מגיעים למצב של 1\52.7 ,מציבים את המצלמה מול המסך ומסתכלים בוויופיינדר הולכים לכפתור הגלגלת הקטן של התפריט ומתחילים לסובב אותו עד שרואים בעין שנעלמו הריצודים , פשוט אה?! לא לשכוח להחזיר את השאטר למקום-למעלה תודה רבה למנשה מלכין על הטיפ! מתוך: www.cut2cut.co.il

ֳאורליל

New member
עוד פתרון

יש נייר מיוחד שקוף (scrim). שאפשר לשים על מסך המחשב ואז הוא לא מרצד

GGOODD

New member
אני אשמח לתשובה יותר מפורטת../images/Emo70.gif

אולי ממומחי הצילום שנמצאים כאן בפורום... זו שאלה שמעניינת גם אותי, אם מישהו יכול לרשום תשובה ממש מפורטת, אני אוסיף אותה למאמרים (עם קרדיט כמובן) וגם לשאלות נפוצות... אז אני אשמח ליוזמה של מומחי הצילום פה! תודה מראש

videokid

New member
צילום מסך

קודם כל אם מדובר בתמונת סטילס. 1. חושך מוחלט 2. רצוי להתשמש בעדשת TELE (מקרבת) 3. חובה להשתמש בזמני חשיפה ארוכים (כ 1 שניה). בוידאו זה קצת יותר מסובך, קודם כל אתם צריכים להגיע למצב שבו תדר הרענון של המסך שלכם (נמדד ב MHZ) יהיה אותו תדר כמו תדר הרענון של המצלמה (מהירות סגר SHUTTER SPEED) כך שאתם חייבים, או מצלמת וידאו שיודעת לעשות זאת (ולא כל ביתית טובה) או כרטיס מסך קצת יותר משוכלל שמאפשר שליטה מדוייקת של תדר הרענון. ברמת העקרון מהירות הסגר של מצלמה היא 50, ובדרך כלל תדר רענון המסך הוא כ-60. (ניתן לראות זאת במאפיינים של כרטיס המסך שלכם. בכל מקרה אתם צריכים להגיע למצב שבו התדר של המסך יהיה אותו תדר בדיוק של המצלמה(או חצי שלו ). כמה שהתדר יהיה קרוב יותר כך תראו פחות פסים שחורים עולים ויורדים וגם הוא יזוזו לאט יותר. ב 2 מילים, תקראו את הספר של המצלמה/כרטיס מסך אם יש בכלל אופציה לכיוון עדין שכזה. זו השיטה המקצועית, אין שיטה אמינה יותר.

SCaToPHaG

New member
תיקון רפרש רייט >>

כמעט ואף מסך היום לא עובד על ריפרש רייט של 60. המינימום הוא 75 - מתחת לזה זה הורס את העיניים. בכל כרטיס מסך נורמלי אפשר לשנות את התדר מ-60 ועד ל-120, תלוי ברזולוציה. למסכים נורמלים אמורה להיות קונפיגורציה אופטימלית, בד"כ מצויינת בדוקומנטציה (ברוב המקרים הקצב המומלץ הוא 85. ב100 רואים יותר יציב וחלק, אבל הוא זולל יותר חשמל ונחשב לפחות "בטוח".) כמו שקודמי אמר: "התדר של המסך יהיה אותו תדר בדיוק של המצלמה(או חצי שלו) - לכן רצוי לעבור ל-100, אם אין אופציה מקצועית יותר.

videokid

New member
תגובה לגבי ריפרש 100.

לא טוב אחי, במקרה כזה חצי מסך יראה לך שחור המצלמה יכולה להיות 100 והמסך 50 אבל לא ההפך... אתה מוזמן לבדוק... :)

SCaToPHaG

New member
בדקתי.

המסך שלי צולם לא מזמן במצלמת מינידיוי פשוטה, והכל היה חלק.

Brother L

New member
LCD

אחשלי, הדבר הטוב ביותר הוא פשוט לצלם מסך LCD ולא CRT (שפופרת) ובכך חסכת מעצמך כאבי ראש וצרות. אם אי אפשר, אין מה לעשות אלא להתאים את תדרי הדגימה (SHUTTER) לתדרי כרטיס המסך. אם אתה מצלם חדר עם מוניטורים רצוי לעבור קודם על המוניטורים ולכייל את כולם לאותו תדר (קינפוג של כרטיס מסך - קליק ימני על הדסקטופ ואז "עזרים" - SETTINGS ןשם למצא ב ADVANCED את האדפטר לכוון) בכל מצלמה מקצועית (לשידור - 3CCD) יש אפשרויות כוון ה SHUTTER אבל אני לא יודע איך זה במצלמות ביתיות. מישהו כתב כאן על מצלמה ביתית עם האופציה הזאת אז כנראה שזה קיים איכשהו גם בכאלה. יאלללה, לעבודה.

videokid

New member
צודק אבל...

אבל מכיוון ששואלו על CRT לא חשבתי לייעץ לקנות LCD... כבר יותר זול לקנות כרטיס שמוציא TV OUT נ.ב מסך LCD עובד בכל התדרים מכיוון שכל הפיקסלים שלו דולקים כל הזמן. לעמות מסך CRT שמבצע סריקה של המסך בעזרת קרן אחת... ז"א שרק נקודה אחת מוארת בכל רגע נתון

videokid

New member
צודק, אבל...

אבל מכיוון ששואלו על CRT לא חשבתי לייעץ לקנות LCD... כבר יותר זול לקנות כרטיס שמוציא TV OUT נ.ב מסך LCD עובד בכל התדרים מכיוון שכל הפיקסלים שלו דולקים כל הזמן. לעמות מסך CRT שמבצע סריקה של המסך בעזרת קרן אחת... ז"א שרק נקודה אחת מוארת בכל רגע נתון

למעלה