אולי אתם יודעים במקרה?

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
אולי אתם יודעים במקרה?

בנווה תירצה יש גם אסירות מתחת לגיל 18? sky

sky*

New member
ממש מוזר ../images/Emo4.gif

אחת הנערות פה סיפרה לי אתמול שישבה בעבר בנווה תירצה ועכשיו היא בת 18 וחצי. יכול להיות שהיא סתם מנסה לזעזע אותי... ממש מוזר... sky

joyjoy

New member
מצטערת

אני גם לא יודעת , את יכולה להתקשר לשאול שם אבל לדעתי זהו לא מוקד העניין אלא למה היא מספרת לך את זה אני חושבת שבין אם היא דוברת אמת ובין אם יתברר שהיא משקרת יכול להיות שהיא באמת מנסה לזעזע אותך ומה שחשוב פה הוא לא אם זה נכון או לא, אלא איך תגיבי לזה. לדעתי האישית חשוב שתמשיכי להתייחס אליה כרגיל לגמרי ותמשיכי להקשיב לסיפוריה גם אם את חושבת שהם לא נכונים. עבדתי בעבר עם ילדים שהמציאו סיפורים על העבר שלהם ויש כאלו שעושים זאת עד היום רק בשביל לראות שיש מישהו שיישאר שם בכל תנאי ולא יתרחק או יתנתק או יאהב אותם פחות אם הם עשו או היו או קרה להם כך וכך... בעיקר כשהם מרגישים חוסר ביטחון והרבה פעמים כשהם ראו שאני לא משתנה ולא משנה את היחס אליהם הם בעצמם חיפשו דרך לצאת מהשקר ולהסביר לי שזה לא בדיוק מה שקרה..והרבה פעמים זה פשוט נשאר בעבר והם הרשו לעצמם לספר לי יותר דברים אמיתיים ופחות המצאות וחידושים.... זאת הרגשתי האישית כמובן שאת יכולה לבחור לעמת אותה עם האמת אם כך את מרגישה שיש צורך לעשות במקרה שלך...

sky*

New member
זה בדיוק מה שאני עושה

גם לי נראה שהיא מנסה לזעזע אותי, היא חדשה בדירה, הגיעה רק לפני שבוע והיא מנסה לבסס את המעמד שלה פה. יש לה עבר פלילי עשיר (פריצות, גנבות, סמים וכו'...), אתמול היא הראתה לי את הצלקות שיש לה מדקירות בעקבות מריבות של חבר'ה בשכונה. היא הסתובבה ברחוב ועברה ממוסד למוסד מגיל 9. היא רואה את כל זה ככוח ולכן היא מתרברבת בעבר הזה שלה. נראה לי שאחת הסיבות לכך היא גם להרתיע את שאר הבנות שידעו "עם מי יש להן עסק". אני ממשיכה להתייחס רגיל ולהקשיב לה, אבל האמת, לי אישית מאוד קשה להתמודד עם שקרים והמצאות כאלה. אני יודעת שזה קושי שלי כי אני מאוד מעריכה כנות ויושר, לא מעמדה נחותה של אדם שלא יודע לשקר אלא דווקא ממעמד של כוח, של היכולת לראות את האמת כפי שהיא ולהתמודד איתה מה שהיא לא תהיה. קצת קשה לי להסביר, בכל מקרה כנראה שזה משהו שאני צריכה ללמוד להתמודד איתו... שאלתי לגבי נווה תירצה יותר כדי להבין אם היא באמת ממציאה סיפורים ושעליי לדעת לקחת כל דבר שהיא אומרת בערבון מוגבל או שאולי היא צודקת ורק לי זה נשמע מוזר כי אני לא בקיאה בזה. תודה על העצות sky

זה לא משנה אם היא ממציאה או לא

בכל מקרה, זה מה שיש בעולם שלה כרגע, ובעולם שלכן - שלה ושלך כרגע. אם היא תדע שאת מנסה לברר אם זה שקר או אמת, זה יפגע בה ובקשר ביניכן. מבחינתה היא מספרת לך דברים על עצמה, ואם את לא מאמינה לה - את פוגעת באמון שלה בך, ובדמות שלך כמדריכה. מבחינתך זה לא צריך לשנות אם זה אמת או שקר, את צריכה לקבל אותה כמו שהיא. היא לא חברה שלך, לכן אין כאן עניין של "אני מעריכה כנות ואמת". את המדריכה שלה - ואת צריכה לקבל אותה ולהעריך אותה גם אם היא שקרנית פתולוגית, רוצחת וסוחרת סמים... זה התפקיד שלך. תחשבי על זה שכנראה מעולם אף אחד לא העריך אותה פשוט בגלל שהיא היא, אף אחד לא קיבל אותה כמו שהיא, כולם ניסו לשנות אותה. את מתארת ילדה שמעולם לא חוותה אהבה מהוריה, כיוון שעזבה את הבית כבר בגיל 9. במסגרת שהיא נמצאת בה עכשיו, היא יכולה לחוות פעם ראשונה, דרכך ודרך שאר המדריכים והמטפלים, מה זאת אהבה ללא תנאי, איך זה מרגיש כשמקבלים אותך כמו שאת ולא מנסים לשנות אותך.

BellA עלמה

New member
לדעתי צריך להעמיד גבולות בנושא של

שקרים. כמו שבעולם מחוץ לפנמייה זה לא מתקבל ככה גם בפנמייה. לדעתי הייתי מתיעצת עם הצוות שם

joyjoy

New member
לדעתי צריך לקחת את זה צעד צעד

בתחילתו של קשר כזה כמו שמתואר במקרה הזה יותר חשוב שהמדריכה תפגין קבלה שלה וחיבה ללא תנאים ויווצר אמון בסיסי ביניהן רק כך מאוחר יותר היא תוכל להתייחס לשקרים ולגבולות בנושא הזה, ואכן זה חשוב לעשות את זה אבל כרגע זה יהיה מיותר וגם לא יעיל בכלל, זה רק ירחיק ויצור אנטגוניזם ביניהן אז עדיף להתחיל בלהראות לה שהיא לא נרתעת ומתרחקת בעקבות הסיפורים האלו ולא מטילה בה ספק , חשוב מאד לצור אמון בסיסי לפני שמנסים ללמד ולהקנות ולהדריך לערכים...

חשוב גם לדעת מה הסיבה לשקר

אם זה, כמו שנראה במקרה הזה, שקר כדי לבחון את גבולות הקבלה של המדריכה מתייחסים לזה שונה מאשר לשקר לגביי דברים מהותיים שקשורים לחיים בפנימייה. בכל מקרה חשוב לשתף את הצוות, ולהתייעץ איתם, כי אף אחד בפורום לא מכיר את הנערה או את ה"אני מאמין", החוקים וצורת הטיפול בפנימיה הספציפית הזאת.

sky*

New member
תודה רבה לכל המייעצים ../images/Emo140.gif

קודם כל, לא מדובר בפנימיה אלא בדירה של נערות בסיכון. אני המדריכה היחידה כאן (בסה"כ יש כאן 4 בנות) ואני גרה איתן. כך שאין לי כל כך צוות שאני יכולה להתייעץ איתו כי יש מעליי רק עו"ס שבאמת מעודכנת על ידי בכל מה שקורה בבית במהלך השבוע, אבל כעקרון, אני זאת שנמצאת איתן רוב היום. אני באמת לא יודעת מה לחשוב על הבחורה הזאת. יש לי בראש כל הזמן את הזכרון של הבחורה הקודמת שהיתה בחדר שלה והיא היתה מאוד בעייתית, היא היתה שקרנית פתולוגית, היא סכסכה פה בין כולם אבל היא עשתה את זה תמיד מאחורי הגב וגם ללא שום סיבה, מין "הפרד ומשול" כזה. בגללה אבד לי כל האמון בבנות כאן כי היא היתה נורא נחמדה לכולם, תמיד עזרה כשביקשו ממנה ואף הציעה עזרה בעצמה, אף פעם לא התעצבנה על כלום ותמיד היה סביבה הרבה צחוקים והיה מאוד נחמד להיות איתה. אבל מאחורי הגב היא התנהגה באופן שונה לגמרי. כשהגעתי לדירה היא היתה לקראת סוף השהות שלה בדירה והיא התחילה לעשות המון בעיות, לא שמרה על שום חוק בדירה ותמיד היה צריך להיות עם שבע עיניים עליה. הבחורה הזאת שהגיעה עכשיו מאוד מזכירה לי את הבחורה שעזבה ולכן אני כל כך חשדנית. אתמול ישבתי איתה ודיברתי לליבה, אמרתי לה שאני מבינה שמאוד קשה לעשות שינוי כל כך חד, מלהסתובב ברחובות ובמסודות למגורים בדירת שותפות, להתחשב בהן ולשמור על כל כך הרבה חוקים אבל היא בעצמה אמרה שהיא רוצה להשתנות ואנחנו כאן כדי לעזור לה, לכן אני מבקשת לשמור על החוקים כי זה שיעור בשבילה ללמוד גבולות. נוצר רושם שהיא באמת הקשיבה לי ושהצלחתי להגיע אליה. אני מאוד מאוד מקווה שאני טועה לגביה ושהיא באמת רוצה להשתנות ולא מנסה לעבוד על כולם כולל את עצמה. הלוואי... sky

my sTar

New member
לגבי שקרים אצל חניכים/ות

שנה שעברה, בתחילת השנה חניכה שלי שיקרה לי על אונס שהיא עברה, ושהתחלתי לשאול אותה על זה ולשוחח איתה. היא התחילה לספר סיפורי אלף לילה ועוד לילה, והיה ברור לי שהיא המציאה את כל הסיפור הזה. וגם הייתה לי את ההתלבטות מה לעשות עם זה? מצד אחד יש חובת דיווח אני חייבת לדווח לגורם מוסמך על משהו כשזה שחניכה מספרת לי, מצד שני היא השביעה אותי לא לספר, והרי במילא היא לא עברה את זה.. אז לא חלה עליי חובת דיוח [כך חשבתי..] בסוף חשבתי לעצמי שאם היא מספרת דבר כזה, סימן שהיא במצוקה כלשהי. גם אם לא עברה "חווית אונס" ממש. אם ילדה ממציאה כזה דבר ברור שהיא צריכה טיפול.. בסופו של דבר הפנתי אותה לפסיכולוגית של הכפר והיא קיבלה טיפול כמה זמן עד שעבר לה "חיידק הצומי" הזה שנדבק בה. גם אני חושבת שלא משנה אם זה שקר או לא, חובה לטפל בדברים כאלו בצורה זו או אחרת, כי מישהו שמספר "על אמת" צריך טיפול אבל גם מי שממציא זקוק לתשומת לב, שהוא זועק אליה דרך הסיפורים האלה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. נראה שיש לך שם התמודדות לא פשוטה איתה ועם הבנות האחרות בדירה. מאחלת המון בהצלחה ושנה טובה !

למעלה