אולי אתם יודעים

lefteye1

New member
אולי אתם יודעים

יש לי בעיה בלזכור דברים... זאת אומרת ללמוד מילים באנגית וכו.. יש לי פסיכומטרי ויש לי ללמוד בסביבות 1500 מילים בעברית ואנגלית... למישהו יש איזשהי שיטה איך אני עושה את זה?

שלום lefteye1../images/Emo137.gif

קודם כל תחלקי לקבוצות: מילים שאת כבר מכירה, מילים שיש להן סיומת או תחילית דומה. אם יש הפכים, נרדפות, קשורות לתחום דעת מסויים. וגם באופן שרירותי (נניח 20 מילים בקבוצה). עכשיו תחשבי באיזה דרך לנסות ללמוד את המילים שנראית לך מתאימה: * לחבר מנגינה למילה ופירושה. * ליצור תמונה מצחיקה שתקשר בין המילה לבין הפירוש. * לנסות לזכור את המילה והפירוש כמו שם של סרט. * ליצור מצגת במחשב של המילה ופירושה * לחזור ולשנן את המילים. * להכין כרטיסים עם המילים, ובכל כרטיס המילה הפירוש, והמילה בתוך משפט. * לדמיין את עצמך בסיטואציה שבה את צריכה לשוחח ומשתמשת במילה במילים שאת לומדת. מה שלא נקלט לשים בצד וללמוד לאחר זמן. בהצלחה

Wednesday

New member
השיטה שאני נעזרתי בה בפסיכומטרי

(לא בטוחה עד כמה היא יעילה, אבל אני מרוצה ממנה). למדתי את המילים עם הקשר כלשהו. מילה שלא קשורה בראש שלך לכלום - לא תיזכרי אותה. בהרבה מילים המשמעות קשורה לצליל, או לאופן שבו נוצרה המילה. האיזה אופן? בשביל זה לוקחים מילון. למשל, המילה "קובעת" פירושה "גביע" (גביע יין למשל). השורש במילה הוא ק.ב.ע - דומה מאוד לשורש ג.ב.ע של המילה גביע. כך גם המילה "קובה" שפירושה "חופה". מילים עם צליל דומה, כנראה ממקור דומה. ניבים למדתי גם כן על פי האופן בו נוצרו, או, כמו שהציעה "שמחה המקורי", עפ"י משהו שמזכיר לי (מה שנקרא, אסוציאציה). למשל, הביטוי "אני ואפסי עוד" הוא ביטוי המביע יהירות. איך זכרתי את זה? אמרתי לעצמי "אני (מקום ראשון!) וכל השאר- אפסים". מעין מיני-סיפור מסביב לביטוי. מקווה שעזרתי והרבה

yoniker

New member
אוי איזו שטות

זה ממש אבל ממש נשמע לי כמו בולשיט... אני לא למדתי בע"פ שום מילים באנגלית ובעברית במיוחד לפסיכומטרי, אני ממליץ לך פשוט לקרוא באנגלית ספרי ילדים ובמקביל לתרגל שאלות מהחוברות של חברות הפסיכו' הגדולות (אנקורי,קידום) כי ממש כל השאלות שם בהחלט ברמה של הפסיכומטרי. בעברית לא עשיתי כלום כי היה לי אוצר מילים עשיר עוד מכיתה ח,כי מכיתה ג-ח הייתי תולעת ספרים. לדעתי גם בעברית לקרוא המון המון המון ספרים יעזור לך,אבל לא באופן דרמטי כמו באנגלית,שם את יכולה להסתפק ב3 ספרי הארי פוטר כדי לקבל ציון גבוה מאוד. ללמוד מילים סתם ככה בע"פ גם משעמם,גם לא יעיל ואני לא מכיר מישהו אחד שעשה את זה וקיבל ציון גבוה כמוני. (אבל אני מכיר הרבה אנשים שלמדו בע"פ וקיבלו ציונים סופר נמוכים יחסית). אגב,גם ללמוד מאות תחיליות וסופי מילים באנגלית בע"פ לא יעזור לך לדעתי.

yoniker

New member
חוץ מזה אני ממש מתפלא

איך עברו יותר מ24 שעות ואף אחד לא אמר שללמוד בע"פ מילים פשוט לא עוזר. על הפנים הפורום הזה.

Wednesday

New member
המממ

תעלה על דעתך לרגע מקרה שבו.. הנבחן בפסיכומטרי הוא לא תולעת ספרים? איך הוא ידע מילים? ... אולי... ילמד אותן?! תשאל מדריכי פסיכומטרי. אוצר מילים הוא תחום שאפשר להגיע בו לשיפור גדול מאוד ע"י למידה (לעומת אנגלית, שזה הרבה יותר תחום של "או שיש לך או שאין לך", והאמתה יא שגם לגבי אנגלית בפסיכומטרי שמעתי על אנשים ששיפרו משמעותית).

yoniker

New member
צודקת ב100%

"תעלה על דעתך לרגע מקרה שבו.. הנבחן בפסיכומטרי הוא לא תולעת ספרים? איך הוא ידע מילים? ... אולי... ילמד אותן?!" ואולי חשבת על זה שבאנגלית יש בדיוק 0 שאלות על מילים ספציפיות,ובעברית יש 2 סה"כ. שאר השאלות הן פשוט הבנת הנקרא השלמת משפטים וכו...אי אפשר לקבל את הדברים האלה רק דרך ללמוד סתם מילים,זה פשוט בזבוז זמן טוטאלי. עדיף לתרגם אפילו ספרון קטנטן באנגלית מאשר ללמוד 100 מילים בע"פ,להשתעמם ולסבול מזה,ובנוסף לשכוח 80% מהן כי לא קיבלת שום דוגמא לקונטקסט שבו השתמשו במילה. בפסיכומטרי,לדעתי,מנסים לבדוק מה את הבנת מטקסט ברמה אקדמית. אני לא מבין למה לא לשפר באמת את היכולת שאכן בודקים(או מנסים לבדוק) שם?! "תשאל מדריכי פסיכומטרי. אוצר מילים הוא תחום שאפשר להגיע בו לשיפור גדול מאוד ע"י למידה. " בקורס פסיכומטרי שאני הייתי בו-המדריך שם אמר לי שאני השתפרתי הכי הרבה באנגלית לעומת השאר. וזה הצחיק אותי כי לא למדתי בכלל כמו שהם אמרו אלא כמו שנראה לי הכי נכון. (הם רצו שאני אלמד מאות תחיליות וסופי מילים בע"פ-זה נראה לי עד עכשיו פשוט מגוחך) אולי אני באמת צריך לקחת את הפסיכומטרי עוד פעם ולשפר מ738 למשהו יותר גבוה,כדי שגם אני אהיה מדריך פסיכומטרי. גם אני בסופו של דבר למדתי מילים בע"פ אבל ראיתי לפחות דוגמא אחת וברוב המקרים עשרות דוגמאות-(כי הרבה מילים חוזרות על עצמן)- בהן הסופרת השתמשה במילה. " (לעומת אנגלית, שזה הרבה יותר תחום של "או שיש לך או שאין לך", והאמתה יא שגם לגבי אנגלית בפסיכומטרי שמעתי על אנשים ששיפרו משמעותית)." כן כן או שיש לך או שאין לך. ובכלל אנגלית זה דבר מולד,משהו גנטי. מעניין שאני השתפרתי בהערכה של המכון פסיכו' שהייתי בו מ110 ל140 (בסוף קיבלתי 138) ותוך כדי בציונים במבחנים ב5 יחידות אנגלית (במבחנים בבי"ס) מ70 עד 80 מקסימום ל90+,למרות שלא פתרתי אפילו בחינת בגרות אחת לדוגמא ובעצם לא עשיתי שום דבר לקראת מבחן הבגרות חוץ מלקרוא ספרים. תביאי לי דוגמא של מישהו אחד שהיה ברמה שלי בהתחלה והשתפר כמוני או יותר בשיטה המגוחכת הזאת. טוב את יודעת מה, אני לא אתווכח איתך יותר,כנראה שאת מבינה הרבה יותר ממני. את ו3 בנות שאני מכיר,לקחו קורס פסיכומטרי למדו מילים בע"פ וקיבלו 450+ (ארבע מאות חמישים ומשהו) 550+,640+ (שש מאות ארבעים ומשהו הגבוה מביניהן). בהצלחה בהמשך עם העצות שלך.

lefteye1

New member
אז מה את אומרת..

לקרוא ספרים... אבל ואללה עוד לא ניתקלתי בספר אחד שיש שם כאלה מילים כמו במילון המילים שלי בפסיכומטי...וגם לא באנגלית

yoniker

New member
דבר ראשון-אתה אומר ולא את אומרת

דבר שני-מה שיפה בספרי ילדים הוא שיש בהם את המילים היותר בסיסיות שבלעדיהן אין שום סיכוי להבין שום טקסט ברמה אקדמית. זה הכל. ועובדה שאני הצלחתי להשתפר. אני אשמח לשמוע על מישהו שלא יכל לקרוא (ולהבין) טקסט באנגלית והצליח להבין אותו אח"כ בגלל שלמד את המילים שמכון פסיכומטרי זה או אחר הציע ללמוד. אני לא מכיר אף אחד כזה. אגב,מה הכוונה בזה שלא נתקלת באנגלית בשום ספר שיש בו מילים כמו במילון המילים בפסיכומטרי?! אם היית קוראת ספר ילדים אחד (אחד!!) באנגלית,ואני מדבר על לפחות 200 עמודים,היית משתפרת בצורה דרסטית. אלא אם כן אני טועה ובגדול,לא עשית את זה. בקשר להשפתרות בעברית תכל'ס אני באמת לא יודע איך להשתפר תוך חודש חודשיים,כל מה שאני יודע הוא שלא למדתי את המילים שהם הציעו בע"פ אלא רק תירגלתי מהחוברת של המכון בו למדתי,וקיבלתי בסוף בחלק בעברית 142...תשאלי את עצמך אם בטוח שזו השקעה טובה ללמוד כמה מאות מילים בעברית בע"פ רק בשביל שתי שאלות. תזכרי שיש לך עוד 58 שאלות אחרות... בקשר לאנגלית אני בטוח במאה אחוז שלקרוא ספרים,ואפילו מעט ספרים,הפעולה הזו משפרת דרסטית את היכולת ואת ההבנה באנגלית.

yoniker

New member
כבר אמרתי לך שקראתי רק 3 ספרים

הארי פוטר 1 2 ו3... אבל אם את ברמה ממש נמוכה ואת רואה שממש כל משפט את צריכה את המילון,אז תתחילי בספרים לילדים קטנים. לדוגמא:http://www.magickeys.com/books/ בהצלחה!

yoniker

New member
אגב הכוונה ברמה ממש נמוכה...

היא שאת לא יודעת מה פחות או יותר קורה,ברוב המשפטים...לסופרת יש אוצר מילים עשיר כך שסביר שלא תדעי כמה עשרות או מאות מילים. תקחי פנקס ותכתבי מילים באנגלית שלא ידעת מצד אחד ואת התרגום הספציפי לקונטקסט שבו קראת אותו מהצד השני (לא לכתוב את כל הפירושים האפשריים). תוציאי 20 מילים ביום ותחזרי עליהן. אם כתבת אותו פירוש של אותה מילה יותר מפעם אחת,משהו לא בסדר.תוך חודשיים-שלוש תהיי ברמה שלי. הכי יפה זה אם תוך כדי את לומדת בבי"ס או עושה קורס פסיכומטרי בו בודקים כמה השתפרת כל פעם. משתפרים ככה ממש בקצב מפתיע. אבל תתחילי לעבוד קשה,ואל תתעצלי!!

למעלה