אולי אתם תוכלו לעזור לי להגשים חלום

ori 6

New member
אולי אתם תוכלו לעזור לי להגשים חלום

? טוב זה יהיה ארוך, אני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי. אני בן 19 עוד מעט. ואני בתחילת השירות הצבאי שלי, אבל כבר הראש קדימה. חלום חיי זה לעבור לכמה זמן לארה"ב וללמוד שם קצת, להכיר קצת חבר'ה לשחק שם כדורסל. אני כבר התחלתי בתהליכים, מהיום אני שולח מיילים לכל הקולג'ים שרשומים באתר שמרכז את הליגות של הכדורסל לגבי אפשרות שאני אלמד שם. אבל יש לי בעיה. אמנם אני לא עני או משהו, אבל עם 3 אחיות גדולות ו4 אחייניות ועוד אחת שבדרך הסכומים לשכרי הלימוד שם הם גבוהים מאוד למשפחה שלי ולי שהמשכורת הצבאית שלי מכילה 352.50 כל חודש. למשל תשובה שקיבלתי מקולג' כלשהו- שהם לא עוזרים כספית לתלמידים זרים ואם אני אוכל לעמוד ב42,000$ לשנה אז הם ישמחו. זו בעיה, איך אני יכול לקבל מלגה? ולא תספיק לי לדעתי מלגה להתקבל לשם הבנתי שיש משהו שנקרא "מלגת קיום" .. בקיצור סיפור ואני צריך המון עזרה מכם.. אם תוכלו.. כעקרון אם מוכר לחלקכם ה-jcc maccabi games אני השתתפתי בשנת 2002 במשחקים, וההורים שלי היו ראש משלחת ומאמן... חח אז יצרנו שם קשרים, גם יש לי עוד אנשים שמעורים בקהילות היהודיות שיכולים לעזור לי.. (אולי אני באמצע הבדיקות של זה). אם הלימודים עצמם בקולג' לא ייתכנו.. גם לעבוד ולגור שם זמנית אני אשמח... מאוד אשמח.. השאלה זה אם זה לא מוקדם מדי? אני משתחרר רק ב-2006 מהצבא.. ואם יש משהו לעשות כבר מעכשיו?<

amits6

New member
כאן עוזי חיטמן שלום

מה אנחנו חלום עליכם ? ילד, פרה פרה סיים משהו ואחרי זה תדבר על החיים אחרי זה (יש לך 3 שנים בצבא וזה הרבה) אחרי זה תדפוק את כל העדר ואם יהיה חשק אז את כל המשק. מצטער של התשובה הלא לעניין אבל גם השאלה שלך לא לעניין.

jethro1

New member
אין צורך להשתחצן

הבחור שואל שאלה, אז אפשר לענות בצורה עניינית. לגבי השאלה מה לעשות עכשיו כשיש לך עוד 3 שנים מלאות להעביר, אז באמת אין הרבה דברים שתוכל לעשות למעט להעמיק ולחקור בתחום. כלומר, ללמוד בצורה יסודית איזה מכללות באות בחשבון, מה הדרישות, האם אתה יכול לקבל מלגות ומאיפה. יש ארגונים יהודיים שמספקים מלגות לימודים ותצטרך לדעת מיהם ואיך ליצור אתם קשר. תוכל גם לפנות לפולברייט,קרן חינוך ארה"ב-ישראל, שיש להם משרדים בתל אביב והם יוכלו לתת לך עצות והכוונה. שיהיה בהצלחה.

היי

בזמן שגרתי בטקסס לפני שנתיים פגשתי שני חבר'ה (שני בנים תאומים) שקיבלו שניהם מילגת לימודים בזכות זה שהם שחקני כדורגל ממש טובים. אני ממש לא בקשר איתם ואין לי מושג איך ליצור איתם קשר... מצטערת .. אבל אני מקווה שלא תתייאש כי יש כאלה דברים.

modiin18

New member
אנשים אתם אומרים הרבה שטויות.......

כמישהו שקיבל מלגה למספר אוניברסיטאות אני יודע שבמיוחד בזמן שאתה בצבא הסיפור של השגת מלגות יכול לקחת הרבה מאוד זמן(לי לקח שנתיים וארבעה חודשים). קודם כול הסבר קצרצר על רמת האוניברסטאות: יכול ליהות לך את הרושם שהכי קל יהיה להתקבל וללכת לאוניברסיטה בינונית כי שם אתה תיהיה יחסית יותר טוב. אבל (מניסיון) האוניברסטאות הטובות הן הרבה יותר עשירות כך שהן פחות יתיחסו למצבך הכלכלי בהחלטה האם לקבל אותך.(הפחות טובות לא יקבלו אותך בגלל שהם יפחדו שלא תצליח לשלם להן מספיק). הטובות גם יותר נדיבות במלגות(אני קיבלתי מלגות מאוד גבוהות מהאוניברסטאות, ואני נוסע למרות שאפילו לא ביקשתי אף מלגה מאף גוף חוץ אוניברסיטאי) הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה ללמו ולהתכונן למבחנים(שים לב שיתכן שיחליפו אותם בקרוב כך שאל תתכונן למבחן הלא נכון) כי ספורט יכול לעזור מאוד לקבלה בכול האוניברסטאות ובחלק יכול להשיג לך מלגה, אבל בכול אוניברסיטה סבירה ידרשו ממך גם ציונים כדי להתקבל. האתר של איגוד המכללות הגדול בארצות הברית שכולל את כול המכללות ומארגן מבחנים (גם בארץ). http://www.collegeboard.com / אחרי שתתחיל ללמוד למבחנים ויהיה לך מושג מה טווח הציונים שלך, כדאי שתתחיל להסתכל על איזו אוניברסטאות אתה יכול להתקבל,(במקביל להתכתבות איתן בנושא הספורט) ומש תמשיך לעוד מידע אתה יכול לחפש בעצמך ברשת (האתר של אותו איגוד יהיה נקודת התחלה טובה), ללכת לפולברייט (שהם בסדר אבל הם חושבים שהם יודעים יותר ממה שהם יודעים וזה עושה נזק לפעמיים ) או מה שאני הכי ממליץ לשאול ב http://www.collegeconfidential.com/discus/ אתר טוב, עם פורומים והמון אנשים רובם שמחים לעזור אם אתה רוצה אתה גם מוזמן לפנות אלי באי סי קיו לעוד עזרה

jethro1

New member
בנוגע לשטויות

הנקודה הראשונה שלך מאוד לא ברורה לי. מה זה "אוניברסיטה טובה" לעומת "בינונית", ובמיוחד מה הבסיס לטענה ש"הטובות יותר עשירות ולא יתחשבו במצבך הכלכלי"? כל אוניברסיטה רוצה שישלמו לה שכר לימוד מלא, לא משנה מאיזה מקור. מלגות יש במקצועות מסויימים ועבור אנשים מסויימים (למשל, ספורטאים), אם דרך האוניברסיטה ואם דרך קרנות אחרות. האוניברסיטה תתמוך בך בתהליך קבלת ויזה רק אחרי שהוכחת יכולת לממן את הלימודים והשהייה שלך בארה"ב, לפחות לשנה הראשונה של הלימודים. ופולברייט הם מקור מאוד אמין למידע, הם רק לא אמונים על התכמנויות והמניפולציות שניתן לעשות (ושלא תמיד יביאו לתוצאות הרצויות). ולבסוף - לא נראה לי שאתה יודע יותר מכל אחד אחר, אז אולי כדאי לך להימנע מגישת ה"יודע כל".

modiin18

New member
אתה פשוט טועה(מניסיון)

האוניברסיטה באמת תתמוך בך בהליך הבקשה רק אם היא תדע שתוכל לממן את השהייה זה נכון(בערך). אבל השאר פשוט לא. 1)ברוב האוניברסטאות הטובות(אין הגדרה ספציפית לטובות כי יש גם גרועות שעושות את זה אבל מתוך ה US NEWS TOP 25 ידוע לי על 15 שעושות את זה ועל אחת שלא) אתה םיכול למלא טפסים שאומרים שאתה לא יכול לשלם על הלימודים/מחייה בזמן הלימודים, ואז אם הם מחליטים לקבל אותך, הם יתנו ישלימו לך לכמה שהם חושבים שאתה יכול לשלם(ויבקשו ממך הוכחות שאתה יכו לשלם את מה שהם חושבים שאתה יכול לשלם ואז יעזרו ך לקבל ויזה על סמך זה)(אני מדבר על אנשים בלי אזרחות, אנשים עם אזרחות יכגולים לעשות את זה כמעט בכול אוניברסיטה). ידוע לי על מקרה של אפריקאי שYALE האמינו לו שהוא לא יכול לשלם אפילו על טיסה ושילמו לו גם על זה.... בנוסף לכך יש 5 אוניברסטאות שהצהירו שהם מקבלים זרים בלי קשר למצב כלכלי ואם יש לזרים האלו בעיה לשלם, הם יעזרו(עזרה נדיבה ביותר לרוב) 5 האוניברסטאות הן Harvard,MIT,Princton,Yale,Williams האוניברסיטה עשירה ואתה תוך כדי קבלה אני פניתי ומילאתי טפסים כאלו ל11 אוניברסטאות (כולן ידועות, אבל רק 4 מאלו שהצהירו שהם לא יתחשבו במצב כלכלי) וחמישה מתוכם(אף אחת מה4 שאמרו שלא יתחשבו במצב כלכלי) קיבלו אותי והציעו מלגה(למרות שאחת החליטה שאני מסוגל לשלם חמש עשרה אלף דולאר בשנה יותר משהצהרתי, ונתנה מלגה נמוכה מידי אז אני לא מחשיב אותה) . 2)למרות שאני חבר בפולברייט ומתיעץ איתם וכן מתיחס למידע שלהם ברצינות, מניסיון הם לפעמיים לא יודעים על משהו ואז הם טוענים שהוא לא קיים. ויכולים לעשות כך נזק. בקיצור ההמלצה שלי היא לשקול אם בכלל להצטרף(אפשר למצוא שימוש יותר יעיל בדמי חבר) וגם אם כן אז כול דבר שהם אומרים שלא קיים, לבדוק עוד פעם ברשת.... 3)כשאמרתי שאומרים שטויות התכוונתי בעיקר לעצת אחיטופל שלא לעשות כלום. התהליך של עשיית המבחנים, קבלה וקבלת מלגה לוקח שנה, אם אתה מקדיש לו את כול זמנך בחודשים הקריטיים, בהנחה שלו צריך שנתיים בערך, וחבר מהצבא שהתחיל איתי, לא עמד בכמות העבודה הוהחליט לנסות אחרי השחרור. כך שתתחיל עכשיו! 4) לא אני לא יודע הכול(בלשון המעטה) ופולברייט יודעים יותר ממני, אבל אני לא טוען שאני יודע הכול, ואני יודע שמניסיון אישי מה שאמרו כאן(בעיקר על הנושא של הזמן של התהליך אבל גם מה שאתה אמרת על מלגות) זה פשוט שטויות.... נ.ב אני לא ספורטאי לא התחייבתי ללמוד במגמה מסויימת(בארצות הברית מחליטים על מגמה בסוף שנה שנייה באוניברסיטה) ולא שום דבר אחר. התקבלתי (וקיבלתי את המלגה) על סמך ציונים גבוהים במבחנים, המלצות טובות ממורים, חיבורים טובים שכתבתי וגיוון שאכניס לקמפוס בגלל הרקע ה"שונה" שלי (חייל בצהל)

jethro1

New member
כנראה שלא הבנת

ה"עזרה" שאתה מדבר עליה שמה בישראל מלגה. וכמו שאמרתי, היא ניתנת לאנשים מסויימים במצבים מסויימים, כאשר בהגדרה הזו נכללים גם קשיים כלכליים למיניהם. הניסיון שלך, עם כל הכבוד לו, הוא ניסיון של אדם אחד. שמועות יש המון, נראה לי שעדיף להסתמך על מידע מהימן (או לפחות מניסיון אישי) ולא על "שמעתי על מישהו שקיבל..." אבל זו באמת העדפה אישית. עם כל זה - היו הרבה משפטים בהודעה שלך שלא הבנתי, אז אולי התעצבנתי לחינם. (סתם, קשה לי לראות שאומרים על מה שכתבתי "שטויות"). ובאמת כל הכבוד על ההישגים. מניסיוני, כדאי לקחת יותר משנה לבדוק אוניברסיטאות, ללמוד למבחנים (בין אם זה טופל וsat או טופל וgre, ולפעמים גם gre subject במקצוע אותו אתה רוצה ללמוד - להבהרה, gre הוא המבחן ללימודים מתקדמים), לכתוב חיבורים וכו. לי לקח שנתייים לא אינטנסיביות.

Sharkey

New member
וואו ממש יפה

אלו טוניברסיטאות שרוב האמריקאים לא מצליחים להתקבל אליהן... רק כדי לדעת אם גם לי יש סיכוי כלשהו, מה בערך היו הציונים שלך בבגרויות ומה לקחת מוגבר?

למעלה