אולי אתם תוכלו לעזור לי

אולי אתם תוכלו לעזור לי

ברשותי שולחן אוכל + כסאות עשויים מעץ בצבע כהה. המשטח העליון של השולחן פורמיקה (נראה לי). מאוד הייתי רוצה לצבוע את השולחן והכסאות, אני מניחה שצבע עץ בהיר כבר לא אוכל לקבל אז מה כן? באיזה צבעים להשתמש? עדיפות לגוונים בהירים - אשמח לרעיונות בשילובים או סתם בבחירת הגוון. צריך לעשות הכנה לעץ/לפורמיקה לפני הצביעה? הרבה תודה.

sigaliot

New member
את יכולה לצבוע צביעה אטומה...

וכך לא יהיה זכר לצבע הכהה של העץ... קודם כל לתת שיוף טוב על הרהיטים...לתת שכבת בסיס (פוליאור אם אני לא טועה) ואז לבחור צבע אקרילי ממגוון הצבעים של טמבור ולצבוע.

../images/Emo51.gifעל התשובה הזריזה ו

יש לך רעיון לגוון? ממש קשה לי לדמיין איך יראה... וגם צבע אקרילי הוא על בסיס מים, לא? איך זה מסתדר עם שולחן אוכל? שוב תודה.

sigaliot

New member
אז ככה...

לגבי גוון....זו צריכה להיות בחירה שתהיה מותאמת לגוונים הכללים של הבית או האיזור בו השולחן נמצא...מה צבע הקירות לי השולחן , האם תלויות תמונות ובאיזה סגנון וצבעים? איזב רהיטים נמצאים סמוך לשולחן ומה צבעם וסגנונם? אולי אם תצרפי תמונה של השולחן והאיזור בו הוא ממוקם אוכל להמליץ לך....יש לי את מניפת הצבעים של טמבור ואוכל לתת לך קוד של גוון מסויים. לגבי עמידות הצבע...כמובן את צריכה לצפות הכל בלכה...לא ממליצה על לכה על בסיס מים שכן אני לא חושבת שהיא תהיה עמידה לשולחן אוכל...ממליצה יותר על לכה על בסיס טרמפנטין , עמידה יותר ולא רעילה , מצפים איתה רהיטים לחדרי ילדים אז את יכולה להיות רגועה.

וואו ../images/Emo51.gifלסיגליות ולסאני

אתם אחלה! מדובר בבית חדש שעדיין לא תלויות בו תמונות. הקירות צבועים בכותנה רכה וקיר אחד באפרסק סמוק. פינת האוכל נמצאת בין המטבח לסלון ולמדרגות. המטבח בגוון אגס מזרחי (קצת כתום מאוד עדין), הסלון בצבע ירוק בקבוק אבל לא חזק, המדרגות מעץ אורן. נראה לי ללכת על גוון שמנת אולי בשילוב אפרסק למשטח של השולחן. כשאתחיל לעבוד אם יהיו לי שאלות - אחזור אליכם. המון תודה!

יש לי הצעה ../images/Emo140.gif

אני צבעתי חדר שינה שלם עשוי פורמייקה כך: אני אתן לך את השמות המדוייקים כשאגיע הבייתה אבל כעת אני אגיד לך באופן כללי, בסיידר? 1. צובעים בצע בסיס (פרימר) שהוא לבן ואוטם לחלוטין את הצבע שהיה קודם לכן. אפשר לשים אותו גם על עץ, פורמייקה או מתכת. מה שטוב בו זה שאין צורך לשייף את העץ או הפורמייקה קודם לכן. ממתינים לייבוש מלא (תוך 6 שעות). 2. צובעים באיזה צבע שרוצים מעל, אפילו בסיגנון עץ עם ערכה מיוחדת שיש בהום סנטר. זהו!!! אין צורך בלכה ולא בכלום והכל נישאר ולא יורד או נישרט. אני אישית צבעתי בשמנת בהיר. אם תרצי לדעת משהו נוסף, בשימחה. סאני.

dili

New member
כמו שכתבה סאני...

גם אני צבעתי ארון ועוד כמה דברים מפורמייקה. השכבה הראשונה היא הפריימר, תבקשי בחנות שיתנו לך צבע יסוד לפורמייקה. אבל תדאגי לנקות טוב טוב את הרהיטים לפני הצביעה, אחרת ישארו גושים קטנים על המשטח וזה לא יצא יפה. אחרי היבוש, אני צבעתי בצבע פוליאור של טמבור שזה צבע שמן (אני צבעתי בתכלת פסטל, כי זה לחדר ילדים) אבל יש שפע של גוונים, מעבר למה שיש על המדפים, הם יכולים לערבב לך איזה צבע שתרצי לפי טבלת הצבעים שיש להם. הפוליאור הוא צבע מט, אבל יצא לי עם מעט ברק, לי זה הספיק. אם את רוצה ממש מבריק אז לכי על הסופרלק. אלה צבעי שמן כאמור וזה יכול להיות מצוין בשביל שולחן אוכל.

ayelet i

New member
מצטרפת לסאני ו - dili...

לי יצא לצבוע כבר שני מטבחים עם דלתות פורמייקה. בראשון השתמשתי בפריימר ולאחריו צבע תכלת-אפור (לא כהה בכלל) שיצא ממש יפה! במטבח השני השתמשתי בצבע מיוחד שניתן לצביעה מייד על משטחים כגון פורמייקה - במטרה להימנע מהשימוש בפריימר. בשני המקרים השתמשתי בצבעים של paint magic - שאני אוהבת מאד. יש להם גוונים נפלאים, הם על בסיס מים - ממליצה. לסיום השתמשתי בלכה טובה. בכל אופן - פריימר באמת חוסך המון עבודה (של ליטוש ושיוף שאני מתעבת...) ומכין את המשטח לצביעה בכל צבע שתרצי, כולל צבעים בהירים.

למעלה