אולי אתם תוכלו לעזור

אולי אתם תוכלו לעזור

אני לא בטוחה,אבל בכל זאת.... מדובר בילד בן 4 שרשום בגן טרום חובה,לילד יש רגישות חמורה לחלב ומוצריו, במידה ואכל- חייבים לתת זריקה ולהגיע לבית חולים. יומיים אחרי תחילת שנת הלימודים,פנתה הגננת אל ההורים ואמרה להם שהם חייבים לדאוג לסייעת מטעמם או להיות עם הילד בגן,במידה ולא- לא להביאו לגן. האב הקליט שיחה עם הגננת שאמרה שאם יביא את הילד לגן-תזמין משטרה!!! אני מנסה לסייע להורים,עברתי מקרה דומה עם בני לפני כשנה(יש לו צליאק) אסור לו לאכול לחם או כל מזון שיש בו חיטה. כאן ההורים נלחמים באטימות של העירייה - שאצלם טוענים שהכל בטיפול אבל על פני השטח,הילד עדיין בבית ואף גורם מוסמך לא פונה אליהם. נשמח לקבל ייעוץ והכוונה תודה.

זהבה נ

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום כרמית

לא ברור לי מדוע או יותר נכון האם הסיבה האפשרית לבקשה של הגננת היא הרגישות. ה לא תפקיד הגננת להציב תנאי כזה להורים בגן ומטח של א להורי הילד. זה מנוגד לכל תקנה!!! עקרונית מעט קשה לי להשיב לך היות ואני מניחה שיש אולי עוד הבטים שאינך מצויה בהם, נסי להיות בקשר עם ההורים ואולי להפנות אותם לפורום ואשמח להיות להם לעזר. על פי החוק יש תקנות מאוד ברורות לסיוע או סייעת והגננת אינה יכולה להנחית על הורי הגן את הדרישה. מאחר ואים לי פרטים מדויקים על המקרה ממקור ראשון אני מאוד זהירה בעיצות שלי. מדוע ההורים של הילד אינם פועלים על מנת להשיבו אל הגן??? מה כבר כל כך קשה לא להכניס לתפריט הגן חלב ומוצריו, יש היום תחליפים מצוינים ואם יש נכונות והתגייסות לא צריך הנושא להוות קושי גדול, אלא רק רצון טוב של צוות ומנהלת הגן. להשתמע.

ההורים מטפלים בנושא

האב בעיקר,מה שאני מספרת לך זה ממקור ראשון,כך היו הדברים,כל הנושא התחיל מהגננת ונגמר בזה שבעירייה לא מטפלים בזה,

זהבה נ

New member
בכדי שתלמיד הנמצא בחוק חינוך חובה

יוכל לא ללמוד ולשבת בבית חיבים להתקיים כמה תנאים: 1 אישור מרופא. 2 אישור ממפקח בית הספר או הגן. מה קורה בדיוק אצלם? מי אישר את השארותו בבית? האם הוא לפני מסגרת חובה? מה אומרים או ממליצים הרופאים? יש לי עוד הרבה שאלות שאני לא בטוחה שאת יכולה או יש לך את המידע להשיב עליהם. להשתמע.

הילד נמצא במסגרת טרום חובה

הרופא לא ממליץ לשלוח את הילד לגן,אבל צריך להבין שבשנה הבאה הוא יהייה בגיל של גן חובה,ההורים צריכים להתפרנס,הילד לא נחשב לנכה ולא מקבל קיצבת נכות כלשהי,ההורים קונים לו תחליפים לחלב מסויה וזה עולה יקר, הגננת בהוראת הירייה הודיעה להורים לא להביא אותו לגן ללא סייעת. אף גורם מוסמך לא פונה להורים ומיידע אותם לגבי המשך הטיפול,כל פנייה של ההורים לעירייה הם מקבלים תשובה - בעוד כמה ימים הכל יסתדר. אני רוצה לבדוק עם אביו של הילד - ולחבר בינכם(אם את מסכימה) העבירי לי מסר!

זהבה נ

New member
צר לי על המצב העגום וחשוב אולי שוב

להורים לפנות לביטוח הלאומי על מנת לקבל הכרה בנכותו הפיזית, לבדוק שוב לעומק ושוועדה רפואית שוב תדון במקרה שלהם, ניתן לאחר חצי שנה לפנות שוב לביטוח הלאומי גם אם בתחילה קבלו תשובה שלילית, לעתים אלרגיה חריפה היא סכנת חיים ויכולה להיות מגבלה מאוד קשה. לא לוותר כל כך מהר. תמיד אשמח להיות בקשר עם הורים ולסייע, שלחי את האב לפורום והוא יוכל לקבל התייחסות גם משאר חברי הבית כאן. נסי לבדוק האם יש פורום בנושא אלרגיה, שם יוכלו ההורים להיות בקשר עם הורים נוספים.

המצב באמת עגום

ההורים הגישו ערעעור לביטוח לאומי. היום בבוקר מגיע צוות מערוץ 2

זהבה נ

New member
לעתים התקשורת יכולה לסייע -לא תמיד

כי המחיר הוא לעתים יקר וזה דבר שצריך לשקול לפני ולא אחרי. התקשורת כידוע מבקשת היום כמה שיותר "צהוב" כי זה כמה שיותר רייטניג וזה כמה שיותר מוכר או מעלה את אחוזי הצפיה. אני מקווה שההורים ידעו כיצד להגיש ער לביטוח הלאומי ומישהו סייע בידם, כי לעתים שווה לקחת איש מקצוע לנושא הפנייה הערר. המשיכי לעדכן אותנו כאן, זה יסייע להורים אחרים שנמצאים באותה הבעיה או מתמודדים עם קושי דומה. להשתמע.

למעלה