אולי אתם תעזו לי

מאושרת33

New member
אולי אתם תעזו לי ../images/Emo4.gif

שלום לכם, שמי לימור, אני אמא לאלירן ילד לקויי ראיה בן שלוש וחצי. בעיית הראייה אצל אלירן היא בעייה תורשתית - אנירידה וניסטגמוס, ובעין שמאל ישנה עכירות מפגיעה של הקרנית בעדשה, אז רוב הסיכויים שהוא רואה בה מעט מאוד. אלירן הוא ילד פקח מאוד, חכם מאוד, אבל שקט, לא חברותי. לא יוזם, קשה לו להסתגל לדברים חדשים, הוא מפחד, מתחיל לבכות אלירן כרגע נמצא בגן ללקויי ראיה במסגרת של 5 ילדים אתם הוא כבר שנה שלישית. אלה רק הילדים שאלירן מכיר. אלירן לא מכיר ילדים אחרים בני גילו, ילדים שהם לא לקויי ראיה - פה גם אני קצת אשמה, אבל מה לעשות, גם אני לא מכירה? ההתלבטות שלי היא לגבי שנה הבאה - לרשום את אלירם למסגרת רגילה? גם עם 30 ילדים? הוא לא ילך שם לאיבוד? להשאיר את אלירן בגן בו הוא נמצא עכשיו, להשאיר אותו מוגבל עד מתי???

נסי כבר מעתה "לשדך" בינו לבין ילדים אחרים

אצלכם בבית, או אם יוזמן לבתים אחרים.. הגדילי את כמות הילדים מידי פעם למפגשים גדולים יותר וחווי יחד איתו את ההתנהלות החדשה שלו - מבלי להתערב כלל !! זה סוג של אינדיקציה מאחר ואת בסביבה ולא מדובר במקום חדש או גננת שהיא סמכות אחרת.. באופן אישי אני בעד - מעין הכנה לחיים לצידה של גננת שמבינה עניין כמובן, אולי אפשר בגן כזה להשיג עזרת כ"א נוספת או משרות לאומי לכל צורך או קושי.. אני מאמינה שאת עשויה להתפעל מכישוריו החברתיים ובקלות היחסית שבה הוא עשוי להסתדר... כמובן עם יד על הדופק... שווה מחשבה בהצלחה

liav83

New member
אין ילד מוגבל ,יש הורים מגבילים

זאת רק דעתי ונכון שאני עדיין לא הורה אבל בכל נתקלתי בכך בעצמי כלקוי ראייה ומספרים סיפורים של חברים ואפילו הייתי חונך של ילד לקוי ראייה..

softwar100

New member
שילוב

שלום רב, אני מאוד ממליצה לך לשלב את הילד כמה שיותר מהר במסגרות רגילות ההשתלבות הזאת תסייע לו מאוד בעתיד. וכדאי כמה שיותר מוקדם... אם לילד אין בעיות התפתחותיות נוספות מה הטעם להשים אותו במסגרת של ילדים מוגבלים. זה באמת יהפוך אותו למוגבל... בכלל אני נגד כל המסגרות האלה שלוקחות ילדים כבדי ראייה שאין להם בעיות התפתחותיות נוספות ופשוט הופכים אותם למוגבלים... אז נכון שיהיו לו קשיים איתם הוא יצטרך להתמודד ביחד איתך - אבל זו הדרך ומה לעשות החיים זה לא פיקניק... חוץ מזה מגיע לו סייעת ומורה שיקומית וכל הזכויות. לדעתי בגן שבו יש ילדים רואים ולא רואים או כבדי ראייה יפתח בפניו עולמות חדשים והתנסויות חדשות ומרתקות.זה גם המקום להכיר ילדים אחרים שגרים באותו אזור מושחקים בגן הילדים השכונתי ביחד... ככה מכירים אנשים ומתחברים להורים אחרים וילדים אחרים. בהצלחה

rnisser

New member
סתיו בבית ספר רגיל

ביתי סתיו בת 18 היום בכיתה יב' עיוורת לחלוטין. מהתחלה הלכה לגן פרטי רגיל, גן עיריה רגיל, בית ספר רגיל. במידה ואין בעיות נוספות כדאי לשלב את הילד במסגרות החינוך הרגילות. אחרת איך תסתדר בחיים? אנ מציע שתזמיני מורת שיקום הביתה שתלמד אותך ואת הילד. מאוד מומלץ. המורה הטובה ביותר שאני מכיר כיא רישה קרקובר. היום היא כבר בפנסיה אבל אפשר להתקשר איתה ולדבר איתה. אני מכיר הרבה משפחות שנעזרו בה (כולל שלי). עוד אפשרות היא ליצור קשר עם הורים אחרים לילדים כבדי ראיה ששולחים את הילדים לגן רגיל ולדבר איתם. בארגון אופק לילדינו (הורים לילדים לקויי ראיה), יש פרויקט בשם הורה להורה שנותן ייעוץ וליווי להורים על ידי הורים אחרים. אפשר להתקשר. ראובן ניסר

vered73

New member
ממליצה בחום, לפנות לפורום 741 שם תוכלי

לשאול את ההורים אך ורק לגבי נושא השילוב. אני אישית בעד השילוב של הילד בחברה, עם סייעת (במקרה שלכם רפואית, לא?), אך ורק בשלב שבו אישיות הילד חזקה ומגובשת דייה כדי להתמודד עם העולם האכזרי של הילדים. יחד עם זאת, בגילאים כה צעירים, הקבלה היא פשוטה יותר, וניתן לקיים רצף רב שנתי של שילוב הילד בחברה עימה יגיע (אולי) לבית הספר (וגם אם לא, יזכה לשחק איתם בבית או בסביבה מוגנת ומוכרת בשנים שלאחר מכן). ידוע הוא שהשילוב תורם גם לילד המשולב ובהחלט גם לחברה המשלבת. היות ואני באה מעולם של נכות שונה, אוכל לקשר אותך להורים המשלבים ומכירים את השילוב (חלקם אף עובדים בכך) ואשר יוכלו לחזק אותם. נשמע לי שאת בכיוון של "רוצה אך מפחדת על הילד". אגב, בפורום 741 חפשי את דפנה. דפנה היא אישה מדהימה ומקסימה, מנושאות הדגל של מאבק ההורים בארץ על הזכאות לשעות סייעת לילדים בעלי נכות המשולבים במסגרות החינוך הרגילות.
בהצלחה!

למעלה