אולי בכלל צריך להפסיק להתייחס

אולי בכלל צריך להפסיק להתייחס

אליו. כמו בחיים - שכמישהו מנסה להרגיז אחרים ומצליח, הוא ממשיך לעשות את זה. ככה למשל, הכתבה נאציזם ופגאניזם במדור הניו-אייג' ב-nrg, שעוסקת בקומיקס (אלא מה?), היא בעלת כותרת בומבסטית, קשר לניו-אייג' אין כמעט בכלל, ולא נזכיר בכלל את הנגיעה למציאות. אני רק מקווה שהקוראים של אשד יודעים להבדיל בין קומיקס לבין מציאות.

אני מסכים ולא מסכים

מסכים - נכון, למה אנחנו צריכים את הכאב ראש הזה ואולי אם באמת נתעלם, זה יפסיק לעניין אותו. לא מסכים - אמנם מדור ניו-אייג' ב-nrg הוא לא ה New York Times, אבל בכל זאת זה משהו שלא מעט אנשים קוראים. אלי אשד טורח רוב הזמן להראות רק צד אחד של העניין, ובצורה כזאת, אם היא תמשך, לגרום לנזק של ממש בעתיד. הרי "המוות בידי הלשון", ובמקרה הזה, ביד ה- word. בארה"ב, למשל, אני די בטוח שכמה ארגונים היו קמים ודורשים מאתר שכזה לפחות לשנות את שם הכתבה או לפחות לשים כתבה מאזנת.

Nizzan Cohen

New member
זה די זול מה שאלי עשה.

נו, יופי, כותרת מושכת עיניים. משהו כמו "המורדים היתפשטו". ניפלא. אני אפילו יכול לנתח את זה ולהגיד שזה "כותרת פיקנטית המשתמשת במילים בעלות קונטוציות שליליות הנוגעות לציבור היהודי". תודה המורה ללשון והבנת הנקרא. מה אני אגיד, אם הוא לא ירגיש שזה מעצבן אותנו אולי הוא יפסיק. ואולי ביכלל עדיף לנו לקרוא לו לפה לפורום ולדבר איתו ולנסות להגיע איתו לקונצנזוס. כלומר - הוא הכותב היחיד כרגע שכותב עלינו ככה... זו לא מגמה. זה איש אחד. אנחנו רק צריכים להגיע איתו להבנה.

L e s t a t

New member
יש לי רעיון אחר

"אלי אשד טורח רוב הזמן להראות רק צד אחד של העניין, ובצורה כזאת, אם היא תמשך, לגרום לנזק של ממש בעתיד. הרי "המוות בידי הלשון", ובמקרה הזה, ביד ה- word." צודק בהחלט: "בארה"ב, למשל, אני די בטוח שכמה ארגונים היו קמים ודורשים מאתר שכזה לפחות לשנות את שם הכתבה או לפחות לשים כתבה מאזנת." אבל אנחנו בישראל, שחר. ארה"ב רחוקה מאתנו ואיתה גם הארגונים הנ"ל שיעמדו נגד כתבות המראות זווית אחת שמאוד לא מחמיאה (בלשון המעטה), אז זה תלוי במישהו או קומץ אנשים ישראלים שיראו זווית אחרת. אתרים ישראליים, כמו אלו של כרמית ושל ארי-אל, מן הסתם נחוצים (בעיקר בשלב זה) אבל לא מספיקים.

צודק.

"חזית הסברה" היא מה שאנחנו צריכים. כתבתי מכתב לעורך המדור ובקשתי ממנו שיפרסם כתבה מאזנת, המראה את הנקודות החיוביות בפגניות המתחדשת. לאחר מכן פרסמתי את העניין ב- israwicca ואני פונה גם לאנשים הקוראים כאן. מאחר ואיני מאמין שעורך המדור יחפש לבד כותבים לא משוחדים כנגד הפגניות החדשה (ובתקווה שלא יפנה לאלי אשד בבקשה כזאת), אנחנו צריכים לעשות את זה. בישראויקה אף הצעתי שאני אכתוב את הכתבה הזו - אך איני רוצה לעשות זאת לבד, מאחר ואיני רוצה שהדבר יראה כדיעה של אדם אחד. הכתבה לא אמורה להיות קונטרה לכתבתו של אלי אשד (ועם כל הכבוד הראוי לטלה בר, אנחנו צריכים מאמר שהוא לא בראש ובראשונה פמיניסטי), אלא כתבה שמראה גם את הצדדים החיוביים של הפגניות המתחדשת - לא רק וויקה, לא רק ריקליימינג, לא רק אסטרו, אלא כמה שיותר, עם גיבוי (בקישורים) למאמרים ואתרים רציניים, עד כדי מחקרים אקדמיים.

Justin Angel

New member
והתכנון הוא לפרסם ב-NRG?

למה שאתה מציע יש כמה צדדים, ולא כולם חיובים. אני לא משוכנע שאאוטינג ציבורי לקבוצה פאגאנית קטנטונת שייתכן וכי לא תתקבל בסבר פנים היא רעיון טוב. הבנתי את כוונתך של "לידע" את האנשים אשר הוטעו עקב כתבות לא מדוייקות. לעומת זאת יש לשקול את זה כנגד הפתרון שמוצע, אשר כולל מאמר אינפורמטיבי ומקיף על פאגאניות באתר חדשות גדול ישראלי. אני לא בטוח בעמדתי שלי בנושא הזה עקב ריבוי הקונפליקטים שעולה מהצעתך. לעומת זאת, אין לאף אחד זכות לנקוט עמדה של קבוצה שלמה בזכות עצמו ומכריו, ולכן אבקש כי תמתין עם המאמרים הנ"ל עד שלפחות יהיה קונצנזוס בעניין מכמה שיותר אנשים. סלה.

ובגלל זה כתבתי

שאני לא רוצה לעשות זאת לבד ואני אכן מחכה לקונצנזוס שכזה. לכן גם פרסמתי את זה כאן ובישראויקה. מה שעבר לי בראש הוא לא מאמר על הקהילה הפגנית בארץ, ולדעתי אפילו אפשר לא להתייחס אליה במאמר שכזה, אלא להתייחס לפגניות המתחדשת עצמה. אם יהיה צורך להביא דוגמאות, אפשר להביא אותן מארה"ב, למשל. הנקודה היא, להציג פן אחר. מצד שני, "אאוטינג" שכזה כבר היה, כאשר הופיעו המאמר ה-ynet על האתר של כרמית וכן על רינה במעריב בזמנו (אני חושב שעוד לפני שהוא הפך ל-nrg) - גם המאמרים של טלה בר. אך שוב, אפשר שלא להזכיר את הקהילה בארץ. פשוט לכתוב כתבה על הפגניות המתחדשת, לציין כמה זרמים בתוכה וכן הלאה, בדומה לערך באנציקלופדיה (למשל ערך "וויקה" בויקיפדיה בעברית יכול לשמש כדוגמא).

Dia Leoghann

New member
אני איתך

אילן אני מסכים איתך, ואפילו אשתדל לפנות זמן לכתוב יחד איתך מאמר. בתקווה, יצטרפו אלינו אנשים נוספים.

Justin Angel

New member
הבנתי את זה

וכל הצעתי הייתה לכבות את המנועים ולשקול את הנושא בצורה רגועה ולא בלהט הרגע. להחלטה שתתקבל כאן תהיה חשיבות לאופן בו דברים יתפתחו בארץ ויש להיות בטוחים כי תתקבל ההחלטה שתשקף את דעת הרוב לאחר דיון ציבורי פתוח וממושך. כתבה רצינית שכזו תעשה את הבדל לאורך הזמן בהאם ניכנס לתודעה הציבורית, בעוד כמה שנים, התפיסה של פאגאניות וכיו"ב. גם אם לא נציין שמדובר בפאגאניות בישראל, דמיונם של אנשים יוצת לטובה ולרעה. ללא קונצנזוס אמיתי בנושא הזה, פעולה של מספר אנשים תיראה ככפיית דעתם ותפיסתם על המשך הדרך על שאר הקבוצה. לפחות, בעייני. אישית, אני מאוד מעוניין לשמוע פנים-מול-פנים את הטיעונים היות וברור לי שיש צורך במספר נקודות מבט בכדי להגיע להחלטה בנושא זה. הצעתי כדלקמן, לקיים דיון ציבורי בעוד חודש ימים מהיום בנושא הנ"ל. התוצאות המצופות של אותו דיון יהיו ההחלטות בנושא הנ"ל. ובאם נחליט כקבוצה בעד הנושא, אני מעוניין לעזור בכתיבת המאמר. רוח לכנפיכם,

TheBlueOne

New member
../images/Emo45.gif

אני חייב לציין, שמהדיון האחרון שערכנו פה לגביי חשיפת ופרסום הפורום ברבים על גבי דפי תפוז, לא יצאנו בדיוק מגובשים בדעה. הדעות היו משני צידי המתירס. הייתי מעוניין שנגבש דעה מסודרת בעניין, אך אני חייב להסכים עם ג'סטין. יכול להיות שכרגע מוקדם מידי כיוון שהכתבה של אלי אשד עדיין טרייה ועמה הרגשות ויצר הפעולה. ייתכן שהתוצאות יהיו לא לטעמנו. אולי כדאי לפתוח את העניין לדיון מחדש בעוד שבועיים שלושה, בצורה מעמיקה על כל האספקטים הנוגעים בעניין כך שנוכל לגבש תוכנית פעולה אפקטיבית שתענה על המטרות אותן נציב.

hdawn

New member
מראי מקום

אנשים לא מבינים שהערכים הנאופגאניים הם הערכים המקודשים של המערב. אני חושב שהכיוון שיש לחתור אליו הוא הכנסת אמת זו לתודעה. צפו בקרוב למאמר שלי בנושא זה באתר שלי. בינתיים, אפשר להסתכל בקישור שנתתי לטעימה. שלומי טל

L e s t a t

New member
מה שהאנשים שממשיכים לקשקש שוכחים

הוא שבין כל הדיבורים על כמה שהנאצים אהבו את אודין, כנראה ששוכחים להזכיר שהנאצים התעמרו בחברי הGermanische Glaubens-Gemeinschaft (תנועה פגאנית גרמנית), לרבות איסורים והגבלות על התכנסותם של חברי התנועה, הוצאתו להורג של ארנסט וכלר, חבר מוערך בתנועה (אה, כי הוא היה יהודי!) וסילוק תערכתו של חבר אחר בתנועה (הוא סירב לחתום "הייל היטלר" על הציורים). אז היטלר היה מאמין בדת העתיקה אבל התעמר בקומץ המאמינים האחרים שלה? היטלר חתר לכיוון כנסייה גרמנית-נאצית, בה דמותו של ישוע כארי טהור (בה נעשה שימוש בפרופוגנדה בשילוב עם סמלים לאומיים כדי להלהיב את השמרנים) כבר אינה נחוצה והאלוהים-המשיח שלה הוא - אדולף היטלר. להיטלר, כנראה לא היה אכפת במה מי מאמין כל עוד זה שירת את הנהירה אחריו. להלהיב את הציבור בסמלים שפונים לכולם (סימבוליזציה רונית לצד מערכת סמלים רומית, דיבור על חשיבות המשפחה והחינוך השמרני הישן והטוב - כמו כל מטיף פרוטסטנטי, עיוות ממצאים ארכיאולוגיים כדי שיתאימו לראייה הנאצית וכו'). הדעה שלי היא שלפיהרר לא הייתה כלל אוריינטציה דתית דה-פקטו, אלא רק דה-יורה.

Thanos

New member
נראה קומיקס מעניין

ואתם סתם מחפשים להעלב, זה כמו שאני אגיד אפונה ותחתונים ואז מגדלי האפונה יעלבו. ד"א תודה על הקישור אולי אני אקנה את האוגדן של הסידרה הזו.

למעלה