אולי בכל זאת מנכ"ל הדואר צודק ?!

Sanchez

Member
זה אומר שאף אחד (כולל המנכ"ל המהולל)...
לא מבין ולא יודע מה קורה שם בדואר.
הכל מקרי לחלוטין.
יתכן ותקבל חבילה תוך שבוע, אך רוב הסיכויים שלא תקבל אותה גם אחרי חודשיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא מה שזה אומר... למעשה הרבה פעמים החבילות שם לא יוצאות
מהמחסנים תוך שבוע (בד"כ יש מעקב בתוך סין) וזה אם המוכר שלח מיד (יש כאלה שלוקחים ת'זמן, וכבר היו מקרים שהתחילו את כל התהליך רק שבוע אחרי שהזמנתי...).

מניסיוני האישי, גם לפני חמש שנים או יותר, כשהעומס לא היה בשמיים, עדיין חבילות מסין הגיעו אחרי שלושה עד שישה שבועות, כך שזה לא בהכרח קשור רק לדואר ישראל. לעומת זאת באותה תקופה חבילות מהונג קונג (דרך דואר הונג קונג) הגיעו תוך שבוע עד שלושה (ולכן השתדלתי להזמין באיביי ממוכרים מה"ק). כך שבהנחה שלדואר הונג קונג לא הייתה איזו פרוטקציה מיוחדת בדואר ישראל (או שלדואר ישראל יש חיבה יתרה דווקא להונג-קונגים
) המצב קצת יותר מורכב.

אבי לב50

New member
זה לא אומר כלום.
ובוודאי זה לא אומר שחבילות מהמזרח הרחוק בדרך כלל הגיעו תוך שבוע, וחיכו חודש+ בארץ.

מכיוון שאני משתדל, כפי שכבר סיפרתי פה בעבר, לקנות בעדיפות ממוכרים ששולחים עם מספרי מעקב, הרי שכבר קרו מקרים שמשלוחים יצאו מסין עצמה רק אחרי חודש אך הגיעו אלי אחרי חודש ו3-4 ימים, כלומר לקח להם רק יום או מקסימום יומיים "להסתובב" בארץ עד שהגיעו אלי.

לכן זה לא אומר כלום, במיוחד כשידוע שמשלוחים מתעכבים לפעמים בסין עצמה כמה שבועות ואפילו חודש ויותר.

דרך אגב כפי שציינה טריליאן בתגובתה, גם אני מעדיף מוכר מהונג קונג או כזה שמציין ששולח בדואר הסינגפורי, כי הם לרוב יותר מהירים.

אבל לסיכום בקיצור: זה לא אומר כלום ואין כללים בדברים האלה.

אבי לב50

New member
הכל יתכן.
גם אם הופיע במעקב שהמשלוח יצא מסין אחרי כשבוע, אין זה אומר עדיין שהוא נתקע במיון בישראל.
אנשים שוכחים שמרגע נחיתת המטוס ועד שדברי הדואר מגיעים למיון של דואר ישראל הם עוברים כמה ידיים וכמה תהליכים.

Sanchez

Member
אולי בכל זאת מנכ"ל הדואר צודק ?!
אז היום קיבלתי חבילה מבריטניה, שנשלחה אלי ב 21/6 !!! שיא עולמי לתקופה האחרונה.
מצד שני, קיבלתי היום גם מכתב מהולנד, שנשלח אלי ב 13/5 !!!

גם המכתב וגם החבילה נשלחו בדואר רגיל לחלוטין ללא שום מעקב.

אז, או שמ 1/7 חל שינוי כמובטח, או שהתיאוריה שלי, שאומרת שישנה ערימה ענקית בדואר וכל יום שולפים ממנה באקראי וממיינים...

אתם תשפטו...

אבי לב50

New member
הוא צודק לדעתי
גם אצלי המצב זהה למצב שלך בערך.
אנחנו צריכים להיות סבלניים למרות שכבר הסברת לי שאתה לא כזה בגלל המצב המתמשך.
העובדות מוכיחות בינתיים שהם באמת עושים ככל האפשר כדי להתגבר על העיכובים שנוצרו.
סביר להניח שהערימות לא היו מסודרות שם על פי סדר קבלתן ולכן לעיתים מה שנשלח מאוחר יותר מגיע לפני מה שנשלח קודם.
מנסיוני בחיים תאמין לי שסבלנות משתלמת.

Sanchez

Member
אני אתן לו עוד 30 יום של חסד...
עדיין יש לי מכתב מאירופה שלא הגיע גם אחרי חודשיים.

אבי לב50

New member
השאלה היא
האם המכתב מאירופה הגיע בכלל לארץ, ובארץ האם הגיע לדואר ישראל.
אנשים שוכחים שיש עוד ידיים שדרכם עוברים שקי הדואר מרגע המשלוח עד לרגע הקבלה.

אני לא מאשים מישהו עד שאינני בטוח באשמתו או שאפילו יש לו רק תרומה חלקית לאשמה.

Sanchez

Member
תשמע...
אם רק אלי (מכל מדינת ישראל) לא היו מגיעים מכתבים/חבילות, אז היתי אומר ניחא...
אבל מכיון שכל מדינת ישראל לא מקבלת דואר בצורה סדירה, אני יוצא מנקודת הנחה שהחבילות שלנו אבדו פה בארץ.

אבי לב50

New member
אתה צודק בהחלט, אבל...
ראשית אתה לא צריך לשכנע את המשוכנעים, ואני משוכנע בהחלט, אבל... (תמיד יש אבל)...
תראה, היום קיבלתי בדואר את שובר התשלום עבור רשיון הנהיגה שכבר שילמתי לפני כחודשיים באינטרנט, והרישיון עצמו שהצטלמתי עבורו לפני כחודשיים טרם הגיע אלי.
בשיחה טלפונית עם המוקד של רשות הרישוי נמסר לי שהרשיון נשלח באמצעות הדואר כבר לפני 32 ימים.
אז אני אמור לכעוס כמוך, נכון? הרי ברור שמשהו לא דופק בעסק, ולא חלקתי על כך לרגע.
אבל מצד שני קבלתי היום שני משלוחים שנשלחו אלי ללא מספרי מעקב, האחד נשלח מהונג קונג לפני 12 יום והשני מסין לפני 10 ימים ! וזה היה שיא המהירות שחוויתי במשלוחים מחו''ל.

אז עוד יותר ברור לי שמשהו לא עובד כפי שצריך.

אבל (הנה, הגענו לאבל) : לפי דבריו של האיש שבשמו פתחת שרשור זה, הדואר עושה מאמצים לחסל את העיכובים, ולכן אני נותן להם צ'אנס ולא כועס, כי מבין שהיו גם עיכובים שהם לא אשמים בהם, וכנראה שהם לא יכולים לטפל בכל המשלוחים על פי סדר הגעתם.

לכן אני מציע שנהיה סבלניים עוד קצת.
(אני מציע להיות סבלני תמיד, אבל לא תמיד זה בר ישום)...

trilliane

Well-known member
מנהל
מצחיק, ממש היום קיבלתי רישיון נהיגה זמני (נייר)
אחרי ששילמתי לפני חודש בעמדה בסופרפארם (ולכן כבר יש לי נייר חתום במקום, לא צריכה עוד אחד...). אבל האירוניה האמיתית היא שאת הרישיון הקבוע (פלסטיק) קיבלתי בדואר (רגיל!) כבר לפני שלושה שבועות... בתחילת יוני שילמתי ביום שני בערב בעמדת ס"פ, ביום ראשון בצהריים הוצאתי את המעטפה מתיבת הדואר שלי (כן כן, תוך שישה ימים!). לא רק שהדואר לא פישל, הורשמתי עמוקות מהיעילות של משרד הרישוי (כי הם מתחייבים לחודשיים, ובשיחה עם המוקד שלהם נאמר לי שגם על זה אי אפשר לסמוך...). עכשיו אני מתחילה לתהות אם יד שמאל לא יודעת מה יד ימין עושה או שסתם כיף להם לשלוח ניירת מיותרת בדואר...

אבי לב50

New member
זה מוכיח (לדעתי) את שכבר כתבתי.
לא שיד ימין לא יודעת מיד שמאל, אלא הרבה יותר פשוט:
בגלל הבלאגן, העיכובים, ופתיחת מרכז המיון החדש במודיעין, הם פשוט לא מסוגלים לחלק את כל המצבור הענק לפי סדר הגעתו.
ועצם העובדה שדואר שנשלח לפני יומיים כבר מחולק ודואר יותר מתעכב, אך מגיע, רק מעידים על כך לדעתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב הבנתי מרכז המיון במודיעין נועד למיון חבילות מחו"ל
זה הגיוני, הן מתקבלות בנתב"ג; אבל אין סיבה לנקז דרכו את כל הדואר הפנימי בתוך המדינה, למשל להעביר מכתב מעפולה לחיפה דרך מודיעין.

כשדיברתי על יד ימין ושמאל התכוונתי למשרד התחבורה, לא לדואר. למעשה אני לא חושבת שקיבלתי את רישיון הנייר באיחור; הפלסטיק לא מונפק במשרד התחבורה אלא משודר ישירות לבית הדפוס (בארי?) שמדפיס רישיונות במסות ימים מסוימים בחודש, אני מניחה. אני חושבת שמדובר כאן בשני תהליכים שונים, והעובדה שהקבוע יוצר ונשלח (ללא עיכוב מיוחד בדואר, ללא ספק) לא מנעה את שליחת הזמני...

עם הרישיון הוצאתי מהתיבה מכתב רשמי מגוף כלשהו שהתאריך המודפס עליו עליו היה 19/6 (לפני שבועיים בדיוק). מצד שני זה התאריך שבו המכתב הודפס; איני יודעת מתי הוא נשלח בפועל ואם היה כאן עיכוב של הדואר או שגם בחברה השולחת לא מזדרזים לשלוח (מדובר במכתב שנשלח אליי אישית, לא חשבונית או דו"ח תקופתי שנשלח אוטומטית כל פרק זמן לכלל הלקוחות).

אבי לב50

New member
בעניין רישיון נהיגה
הבוקר קיבלתי באמצעות "מסר" (הדואר החלופי) את רישיון הנהיגה, והשאלה שאני שואל את עצמי היא האם זה הרישיון המקורי שנשלח כבר מזמן וזה יעיד שגם ב"מסר" יש עיכובים, או שמדובר ברישיון השני (כפל רישיון) ששלחה לי נציגת השרות של "בארי" שאיתה שוחחתי שלשום.

rexcor

New member
סאנצז,אולי הוא צודק אבל חייבים להתגונן בכל האמצעים נאלצתי לפנות לאמון הציבור והפלא ופלא למחרת הגיעה החבילה ;אחרי חודש מאירופה.מקרי??
אי אפשר לחשוש כל הזמן שהם יפשלו

Sanchez

Member
אמון הציבור זה גוף ללא שיניים...
הכוונות שלהם טובות, בפועל אין מהם הרבה ח'ייר.

rexcor

New member
סאנצאז,כבר ניסית אותם?יושבים שם עורכי דין שכן נושכים ושמעתי שהדואר משתף פעולה מתוך חשש של תביעות,תלי בחומרה כמובן.

trilliane

Well-known member
מנהל
ניסיתי, לא רק חסרי שיניים, זה היה חסר טעם. לא מאמינה
שהייתה להם יד בדבר מהיום למחר, הם לא כ"כ זריזים. סביר יותר להניח שזו אכן הייתה יד המקרה.

Sanchez

Member
ניסיתי פעמיים...
פעם אחת לפני כמה שנים, שלחו בשמי מכתב נו נו נו לבית העסק.
הבעיה בסוף נפתרה, אבל גם ללא התערבותם.
&nbsp
בפעם השניה, ניסיתי להשתמש לפני כחצי שנה.
שלחו בשמי מכתב ולא היתה תשובה מהצד השני.
ופה כל העסק מת.
ניסיתי לחזור אליהם שוב, אך הם לא ענו.
&nbsp
מאיזה תביעות הדואר מפחד ?
זה הרי לא עסק פרטי.
לא שמעתי שמישהו אי פעם פוטר ממוסד ציבורי, כי אמון הציבור כעסו עליו נורא.

rexcor

New member
שמעתי משניים שהם כן עזרו בסוף אבל לא היה לי נסיון קודם.המנכלית שלהם היתה באורלי וגיא וטענה שהדואר משתף פעולה.רק לידיעה: גם מוסד ציבורי יכול לספוג תביעות מה עוד שהדואר היום הוא חצי ציבורי ולא כמו שהיה פעם
המידע הזה נמסר לי ממשרד התקשורת..במשרד התקשורת יש מחלקה מיוחדת שאמורה לפקח עליו,בניגוד לעבר אבל דווקא היא חסרת שיניים ונותן תזכורות בעיקר.

למעלה