אולי בכ"ז?

שאלות בהיגיון ../images/Emo26.gif

כולם מוזמנים לשרשר את התשובות שלהם, ויהיה נחמד אם גם יהיו הסברים איך הגעת לכל תשובה. שאלות 11-16 מומלצות במיוחד אם מישהו מעוניין בשאלות בנושאים מסוימים - אז שלא יתבייש! בכל שאלה יש 2 טיעונים ומסקנה ועליך לקבוע: א. המסקנה נובעת בהכרח מכל אחת מהטענות בנפרד ב. המסקנה נובעת בהכרח מצירוף של 2 הטענות ג. המסקנה נובעת בהכרח רק מאחת הטענות ד. המסקנה אינה נובעת בהכרח מן הטענות. 1.כל חתול הוא עכבר בנפשו. כל עכבר הוא חתול סמוי. מסקנה:יש חתולים שהם עכברים 2.לכל העכברים זנבות ארוכים. כל בעלי השפם הארוך הם עכברים. מסקנה:מי שאינו בעל זנב ארוך אינו בעל שפם ארוך 3.אם חתולים מקרקרים אז צפרדפים נובחות. אם צפרדעים נובחות אז כלבים מייללים. מסקנה:אם חתולים מקרקרים אז כלבים מייללים. 4.כל הירוקים אינם אלא כחולים מלוכלכים. מרבית הקרפדות הן ירוקות. מסקנה:מרבית הקרפדות הן כחולות מלוכלכות 5.רק אנשים גבוהים משחקים כדורסל. אף אחד מהמשחקים כדורסל לא חבר באגודת שחקני הכדורסל מסקנה:מי שלא חבר באגודת שחקני הכדורסל הוא גבוה. 6.חלק משחקני הכדורסל יושבים על הספסל חלק מיושבי הספסל הם מאמני כדורסל. מסקנה:חלק ממאמני הכדורסל הם שחקני כדורסל. 7.נשים גבוהות מגברים באותו הדור. ילדים גבוהים מהוריהם מאותו המין. מסקנה:הבת גבוהה מאחיה 8.נשים גבוהות מגברים באותו הדור. ילדים גבוהים מהוריהם מאותו המין. מסקנה:הבן גבוה מאימו 9.נשים גבוהות מגברים באותו הדור. ילדים גבוהים מהוריהם מאותו המין. מסקנה:הבת גבוהה מאביה 10.רק קוסמים הם גמדים. אין גמד שאינו קוסם. מסקנה:כל הגמדים בעלי הידיים הקצרות הם קוסמים. 11.מי שלא ישן לא יתעורר יש שפנים ישנים מסקנה:יש שפן שיתעורר 12.רק גמד שרעב אוכל גמד שלא אוכל נהיה רעב מסקנה:כל הגמדים אוכלים 13.לא כל העגבניות אדומות אין עגבניה אדומה שאין בה תולעת מסקנה:יש עגבניה 14.כל מי שיש לו דבשת הוא גמל ורוד יש גמלים ורודים מסקנה:יש גמל שיש לו דבשת 15.כל הפילים צהובים. אין פילים צהובים. מסקנה:אין פילים עם דבשת 16. כל הקופים חמודים. רק קוף אחד ורוד. מסקנה:לא כל מי שחמוד הוא ורוד. בהצלחה!!

uniti

New member
לא טיפשים...

זה פשוט משעמם. למה שמישהו ישב ויפתור ש´ כשיש לו מספיק תרגול ובנוסף לכך גם לסבול מכתיבת התשובות דרך המקלדת?

אתה גם לא חייב לענות על כולן

תבחא שאלה אחת שאתה בטוח לגבי התשובה לה ותענה עליה

asili

New member
ילד חורף תפרסם את התשובות

ואם תוכל גם הסברים תודה :)

topazi

New member
איזה דכאון../images/Emo7.gif

עשיתי פסיכומטרי שנה שעברה אבל לא קיבלתי מספיק אז אני עושה עכשיו עוד אחד בפברואר, אני רק רואה את השאלות שרשמת ונכנסת לדכאון אוףףף אני לא זוכרת כלום!! חוץ מיזה אני קוראת ספרים באנגלית ולומדת מילים אבל עדיין יש לי בסביבות 8-10 טעויות במבחן... יהיה טוב?

dwante

New member
את כבר עושה מבחנים???

רק שנייה את עושה פסיכומטרי בפברואר והתחלת כבר לעשות מבחנים ? שמעי מצבך מצויין לפי דעתי. אני כרגע לומד מילים מהספר של הייקיו אני בכלל לא יודע אך נראים השאלות של המבחן אמרו לי לא לגעת בספר התירגול שלהם עד תחילת הקורס שזה בסוף החודש נובמבר... כרגע אני ביחידה 20 מתוך 77 :(((((((( ואני שואל האם יהיה טוב????????????????????.............

nsr

New member
חצי הכוס היא מלאה תזכור תמיד!

יהיה טוב תיהיו חיוביים!!

realizer007

New member
אני אנסה קצת

ב-1 נראה לי שהמסקנה נובעת רק מהטענה הראשונה אם יש חתלול אז בוודאי יהיה חתול שהוא עכבר כי כולם עכברים ולא נובעת מהטיעון השני כי זה היפוך, רק פעולה אחת (צריך 2)

יש פה טריק קטן

התשובה היא ד - המסקנה אינה נובעת בהכרח מן הטענות אפשר לדעת שהתשובה היא ד´ מבלי להתעמק כלל בטענות. שים לב שבשתי הטענות מספרים לך דברים על תכונותיהם של חתולים ועכברים. אבל באף אחת מהן לא כתוב שבכלל יש(קיימים) חתולים או עכברים. המשפט הבא לדוגמא: כל הציפורים שעפות בשמיים עוצמות את עיניהן זה לא אומר שיש בכלל ציפורים שעפות בשמיים. זה רק מספר על תכונה של ציפורים שעפות בשמים. אפילו אם השמיים ריקים מציפורים המשפט הזה נכון. מקווה שהבנת. אם לא, אשמח להסביר שוב.

אני אזכיר לכולם את השאלה:

בכל שאלה יש 2 טיעונים ומסקנה ועליך לקבוע: א. המסקנה נובעת בהכרח מכל אחת מהטענות בנפרד ב. המסקנה נובעת בהכרח מצירוף של 2 הטענות ג. המסקנה נובעת בהכרח רק מאחת הטענות ד. המסקנה אינה נובעת בהכרח מן הטענות. 1.כל חתול הוא עכבר בנפשו. כל עכבר הוא חתול סמוי. מסקנה:יש חתולים שהם עכברים

LifeGiver17

New member
שתי טענות כלליות -> טענה כללית

פה יש שתי טענות כלליות והמסקנה יישית, ברור שזה 4

realizer007

New member
../images/Emo153.gifכדאי לקרוא...

זה בדיוק מה שחשבתי ממבט ראשון, וזה גם באמת הכי הגיוני אבל !!! פגשתי תרגילים בספרים של קידום ששם אם לדוגמא כתוב כל הפילים ירוקים אז הם מסיקים מכך שדווקא יש פילים ! אני עדיין זוכר אפילו שדוגמא כזאת נמצאת בתרגילי ההדגמה בספר השמן, ואני זוכר שזה גרם לי לכמה תהיות... בכל אופן "ד" בהחלט נראית תשובה מתאימה והגיונית !

pakapaka

New member
מה פתאום???

דוקא אני זוכר שבקורס של קידום הקפידו להדריך אותנו שאם יש טענות כלליות (כל ה...) זה בכלל לא אומר שקיימת טענה יישית (יש...)

asili

New member
נכון מ2 כלליות ברב המקרים לא ניתן

להסיק לגבי טענה ישית לכן התשובה היא 4

למעלה