לא אשת בשורות אני
צרפת מאוד מאוד קשה לצמחונים, ואזור נורמנדי קשה הרבה יותר מאזור פריז למשל. כשאנחנו היינו בנורמנדי הפתרון היה לאכול אומלטים, צ'יפס הרבה מרק בצל - אבל למען האמת המרק היה פתרון שקר. ברור לי לחלוטין שהמרק הכיל ציר על בסיס בשרי, רק שמאחר ולא היתה שום אופציה אחרת שאפילו היתה קרובה לצמחונית - החלטנו על מדיניות don't ask don't tell. אם לא היה כתוב שהמרק בשרי, הזמנו אותו בכל זאת. בנוסף, אכלנו הרבה אוכל שקנינו במכולת ועשינו ממנו פיקניק (אם כי גם כאן, רוב הגבינות מכילות רנט ממקור חי. אם אתה מקפיד על זה, צריך להזהר עם הגבינות. אני מודה שאני לא עד כדי כך קפדנית בנושא). יש לי המלצה אחת - ב-Petit Andely (החלק הקטן יותר של צמד הכפרים Les Andelys), בדרך מפריז לנורמנדי היתה לפני עשור בערך מסעדה שנקראת Mistral (ולפי אתר האינטרנט של הכפרים היא כנראה עדיין קיימת). אני לא יודעת מה הבעלות עכשיו, אבל כשהיינו שם לפני עשור שאלנו אם הם יסכימו להכין לנו משהו צמחוני, והם הכינו פסטה מצויינת. בנוסף, אכלנו שם עוגת שוקולד שהיתה עוגת השוקולד הטובה ביותר שאכלתי מימי. היא היתה עד כדי כך טובה, שבדרך חזרה לפריז עצרנו שוב בכפר הזה רק בשביל העוגה.