אולי גם זה יעזור...

eti22

New member
אולי גם זה יעזור...

שלום לכולם. אני גרה בצרפת-[מאיה מפורום פוריות בנענע] ומאז שהועלה עניין הגזירות בארץ שנלקחו על ידי "המודל הצרפתי"האמת היא שדי נלחצתי כי לא ידעתי על קיומו בצרפת... אז ככה- אתמול הייתי אצל הרופא שלי ושאלתי אותו כמה נסיונות שלIVF מותר לי לעבור לפי החוק והוא ענה-ללא הגבלה!!! שאלתי אותו לגבי החוק המגביל והוא ענה שלפני כן היה חוק שהגביל לארבעה ניסיונות בלבד אבל מאבק של אישה שתבעה את הממשלה ביטל אותו וכעת אין הגבלה. דרך אגב- אם ביבי רוצה להעתיק את המודל אז תגידו לו שאני -לא אזרחית עדיין[תושבת בלבד] זוכה למימון מלא מהממשלה ללא השתתפות עצמית וללא טופס 17 ובלי אישורים כל פעם מחדש! אז תגידו לו שיבדוק לפני שהוא מעתיק... מקווה שאני לא מטעה-אבל אלו דברי הרופא + ניסיון אישי[לפני IVF שלישי] לגבי ילד שני-אין לי מושג עוד לא הגעתי למעמד לצערי... שיהיה בהצלחה!!! מאיה

ממה מיה

New member
ומצד שני בשבדיה מתנהל גם כן מאבק

פורסם ביום שישי בעיתון דגנס ניהטר (העיתון הנפוץ במדינה) סיפור על זוג המחכה לטיפול IVF כבר שנה ונדרש כעת לשלם בעצמו על הטיפול. הזוג טוען כי אי פוריות היא מחלה לכל דבר ומעלים את השאלה איך היו מגיבים אנשים אם היו מפסיקים לממן טיפולים לחולי סרטן. כאן לכל מחוז יש תנאים אחרים למימון טיפולים, כך שמה שקובע אם תקבל מימון או לא הוא איזור מגוריך. מחוז שטוקהולם, ע"פ העיתון הולך להיות המחוז היחידי בשבדיה שלא מציע טיפולי הפרייה חוץ גופית בחינם. תחילה הם הורידו את מס' הטיפולים בחינם משלושה לשניים והורידו את הגיל המקסימלי של האם ל 38 !!! הרופאים מוחים וטוענים שהדבר יגרום לעזיבה של רופאים את האיזור - זה מתסכל לעבוד עם זוגות ללא הצלחה ! על מנת להצליח נדרשים מס' טיפולים, עדיף לעבור למרפאות פרטיות. טוען אחד הרופאים. המסקנה היא - מרגע שיחליטו לקצץ אין לזה סוף ! תחילה יקצצו במספר הטיפולים, אח"כ יקצצו בשנית, יורידו עוד קצת את גיל הזכאות... כל פעם עוד ביס קטן מהעוגה ולא יישאר דבר !!!

ממה מיה..

מקווה שאצלנו העוגה בסוף תשאר שלמה...וללא שום קיצוץ (עדיין אופטימית) שיהיה לך המון הצלחה!!

eti22 תודה לך - שווה הקפצה!

ואולי כדאי לשלוח את זה ישירות ללשכתו של ביבי!!! מאיה - המון בהצלחה גם לך.

שווערצה

New member
אולי? בטוח!!!

הי! אנחנו מחפשים את המידע הזה בנרות כבר הרבה זמן, וטרם הצלחנו להניח עליו את ידינו. אם תוכלי להשיג את המידע המדוייק - זו תהא תרומה אדירה למאבק!!! אני שולחת לך מסר

שווערצה

New member
מאיה (eti)../images/Emo124.gif

שלחתי לך מסר עם פרטי המייל שלי אנא ממך, אם לא קיבלת אותו - או אם אינך יכולה לקרוא את העברית שבו בצרפת - הודיעי בהקדם, שכן אנחנו זקוקים בדחיפות (!!) לפרטי התיקון בחוק (מדוייקים לצורך ציטוט), וכן לפרטי התביעה שהביאה לשינויו.

eti22

New member
שווערצה

לצערי האמת היא שאין לי שמץ של מושג מאיפה להביא את פרטי החוק+בעלי[שהוא הצרפתי מביננו] נסע לעשרה ימים להונג קונג. מה שכן אוכל לעשות זה-בסוף החודש אני צריכה ללכת שוב לרופא ואבקש ממנו מידע לגבי איפה אוכל לקבל את המידע הזה כתוב. SORRY אבל אני באמת לא שיא המתמצאת ובלי בעלי אני בכלל LOST ...
שלכם ואיתכם אני

שווערצה

New member
חבל ../images/Emo10.gif

אם יש לך קצת זמן פנוי תנסי להתעניין בסביבתך הקרובה, ואולי תופתעי לגלות שיש מי שיכול לאתר את המידע. אולי, למשל, עורך הדין של בעלך יוכל לעזור (הוא נשמע איש עסקים, אז בטח יש לו אחד כזה צמוד
) אולי, ואולי, ואולי... האופציה הצרפתית כל כך חשובה שאני מסרבת לוותר על התקווה שהפחת בי הבוקר!

oorly

New member
אני אומנם גרה בארץ אבל בעלי מצרפת

והוא ברר לי באינטרנט (למקרה שהחוק יעבור ונרד מהארץ) ואכן אין הגבלה לילד ראשון, לא מצאנו מידע לגבי הילד השני.

שווערצה

New member
נשמח לקבל את הקישור

כולל קישורים לידיעות שמתארות את המאבק שהביא לשינוי ההחלטה הקודמת לממן רק ארבעה טיפולים.

../images/Emo124.gif התפקדות מטופלי חו"ל ../images/Emo124.gif

בעבר ובהווה כל מי שטופל, מטופל או עתיד להיות מטופל בהפריות בחו"ל - נא להתפקד כאן (מי שמעדיף מוזמן לשלוח מסר אלי) תודה רבה !

ממה מיה

New member
אם יועבר החוק הרי שנבצע טיפול בחו"ל

עלות של טיסה + טיפול זה באמת לא מעט. רוצים הפרייה כחול לבן אבל בתנאים הללו נראה לי שנפרנס כמה רופאים בשבדיה...

bambi123

New member
ביבי שוב משקר

תאמינו לי מנסיון, ביבי נתניהו משקר ובמילים עדינות, למרות שלא מגיע לו, לא מדייק בגסות בעובדות אמיתיות. הבן אדם או מי מטעמו פשוט אבל פשוט משקרים בלי להניד עפעף. מנסיון בגזרות אחרות ומאבקים אחרים הבן אדם לא אמין וזה בלשון המעטה.

eti22

New member
שווערצה יקרה

ניסיתי לבדוק וממש אין לי כיוון איך למצוא את החוק כתוב-מעטים האנשים שיודעים את הבעיה שלנו כאן ואני לא בקיאה בשפה מבחינת קרוא וכתוב כך שאני מוכרחה שמישהו יעזור לי.דרך אגב העורך דין של החברה הוא גם קרוב משפחה וממש לא מתאים לי לשתף אותו בצרות שלי... הדרך היחידה היא בסוף החודש כשאפגוש את הרופא שלי[הוא בכנס מחוץ לצרפת כרגע]והוא היחיד שאני מרגישה בנוח לדבר על העניין. מצטערת,
ומקווה שאתן מבינות אתי.\מאיה

למעלה