אולי הגעתי למקום הנכון לשאלה הבאה

ronen10001

New member
אולי הגעתי למקום הנכון לשאלה הבאה

האם מישהו יכול לפרט לי משפחות של באגים בזמן ריצה? האם יש בכלל מיון שכזה? אשמח לקבל אינפורמציה והפניות למידע בנושא. תודה:)

erandd

New member
אין מקום יותר טוב

לפחות בתפוז. לשאלה אילו בעיות צצות בזמן ריצה, התשובה תלויה כמובן באיזה מערכת זו (שרת לקוח, אפליקציה סטנד אלון וכו') עוד פרמטר הוא כמובן מה המערכת הזו אמורה לעשות, אפליקציה חשבונאית (מערכות מלאי וכו') אתר כלשהו וכדומה. בוא תמקד אותי

ronen10001

New member
קצת focus :)

ברור לי שצריך מיקוד לשאלה שלי, העניין הוא שאני לא יודע מהיכן להתחיל (נושא רחב מאוד) אך בכוונה אני פונה בשאלה לאנשים עם נסיון בתחום. מבחינתי שכל אחד מהמשתתפים כאן יפרט באגים של זמן ריצה על פי נסיונו, אך ברמת משפחה. נניח לדוגמא איזו אפליקציה שרצה על פלטפורמת XP : 1) משפחת תנאים לוגיים שגויים - לופים אין סופיים, תנאי if שלעולם לא יתממש וכיוב' 2) ניפוח זכרון - אי שחרור משאבים מתוזמנים/לא מתוזמנים(וכתוצאה מכך יש קריסה) , כתיבת קובץ לא פרופורציונאלית לגודלו האמיתי וכיוב' 3) ריבוי משימות - משימות מתנגשות, ממתינות וכיוב' זה מעט מן המעט שאני מכיר והייתי רוצה שנפתח את הנושא לדיון, ושכל אחד יעשיר מנסיונו, כלומר האם יש ספרות *טובה* בנידון, הפניות לאתרים העוסקים בתחום, מאמרים אקדמים, או סתם נסיונות של אנשים לאפיין מנסיונם את התקלות השונות בהן נתקלו ברמה מערכתית. תודה:)

vinney

Well-known member
לא הבנתי

מה זה "באגים בזמן ריצה"? כשהתוכנית לא רצה יש לה באגים? על מה בדיוק אתה רוצה לפתוח דיון? איך מתמודדים עם באגים? איך מאתרים באגים? המיקוד שלך רק מוסיף ערפל עוד יותר

ronen10001

New member
אני לא מבין מה אתה לא מבין...

אם לא רצה לך התוכנית בכלל יש לזה סיבה. אתה יכול לקטלג את הסיבה במשפחת סיבות שיש להן מכנה משותף? לא? אם יש בעיות בתפקוד התוכנה אפשר לקטלג אותן, לא?

ronen10001

New member
כן, בדיוק.

אבל רשימה ממוינת לפי משפחות (שיש קשר בין הבאגים השייכים לאותה משפחה...)

xslf

New member
בספר

testing computer software של Cem kerner/Jack falk/hung Quoc Nguyen (לי יש את המהדורה השנייה, בנתיים יצאו כבר מהדורות יותר חדשות) יש נספח של כ- 70 עמודים שמפרט בדיוק את התשובה לשאלה שלך. בכלל, הספר מומלץ לטעמי.

למעלה