"אולי הכל יסתדר

Merav181

New member
"אולי הכל יסתדר

את יודעת כשאני משקר" אביב גדג' בסיטיהול אתמול. היה לי קצת עצוב לראות את האולם הגדול כל כך ריק אתמול, תמיד מביך אותי לראות הופעות בחללים גדולים, כשמול הבמה האימתנית של הסיטהול עומדים בקירוב אולי 40 אנשים. אבל הקהל החיפאי תמיד מאכזב. אבל למרות הכל היתה הופעה מושלמת, אין ספק שאביב יודע לתת שואו הוא פשוט כרזימטי להפליא וכל כך מהפנט. ההופעה נפתחה עם שלושה שירים חדשים מהאלבום שהוא עובד עליו, שבשמיעה שנייה נשמעו פשוט מעולים ומלאי הבטחה, לאחר מכן היה דם על הים, שתמיד נשמע מושלם. יוון ומנועים קדימה זכו לביצועים מעולים, כשאביב והגיטריסט פשוט נותנים בראש, והקהל המצומצם רוקד ומתפרע. לקראת סוף ההופעה הרבה מהקהל ביקשו את שלי, ואביב התחיל לנגן אותו עם חיוך וסיפר שהוא כתב אותו בגיל 14, לפני שהוא אפילו נישק בחורה. הוא שר שורות מעטות משלי ואחר כך עבר לשיר שחתם את ההופעה נאמנות ותשוקה, הוא ביצע רק חצי מהשיר, אמר תודה ירד מהבמה, האורות נדלקו המוזיקה החלה להתנגן וכולם הבינו שנגמר, שלפתע אביב חוזר ונותן ונתן סיום מושלם לשיר, וסיום מושלם להופעה. זה מסוג ההופעות שאני יוצאת מהם, וכבר רוצה לברר מתי הפעם הבאה שאני אזכה לראות אותה שוב. היה פשוט תענוג.

izzys

New member
מסכימה לגבי הקהל החיפאי, אבל..

אני חושבת שההבדל בין להופיע בחיפה במרתף 10 ללהופיע בסיטיהול הוא שמיים וארץ. שום דבר לא היה קורה אם ההופעה הייתה בדווקא, שהוא אולם אחד ליד וקטן יותר, ככה שלא הייתה נוצרת מבוכה מכמות הקהל שהגיעה. אבל אלה ענייני הפקה ואין לי כוונה להכנס לזה. הייתה הופעה מעולה, החומרים של אביב נשמעים נהדר, והביצועים לאלג'יר השאירו אותי בלי מילים. כמה תמונות מההופעה כאן.

AvtipuS

New member
לפחות הייתה הופעה.

בערב לפני [שישי] היו אמורות להיות הופעות של 3 להקות ועוד להקה צעירה בתור חימום. הלהקות הגיעו,אבל-הגיעו מקסימום 10 אנשים,הייתה רק הופעה של הלהקה הצעירה וזהו.

talspi

New member
רשמים.....

נתחיל מהשורה התחתונה - הופעה מעולה...! ועכשיו לשאר... הדיון לגביי הקהל החיפאי הוא קצת מבויי סתום.. זאת שאלה "מה קדם למה? הביצה או התרנגולת". האם הקהל החיפאי לא בא כי רוב הסצינה מוזיקלית מתרכזת במרכז והם לא מוכנים להצפין לחיפה, או שהם לא מוכנים להצפין לחיפה בגלל שהקהל שם לא מכיר אותם (כתוצאה מהטיעון הקודם). בכל מקרה - התוצאה זהה - 40 איש בהופעה... ובחזרה להופעה. אביב הקיף את עצמו בנגנים מעולים, ובמקרה כזה במיוחד בשירים של אביב (עם הלחנים החזקים) חצי מהעבודה כבר נעשתה. זה שאביב ברק נמצא היום בטופ של התיפוף (יחד עם רע) זה ידוע....אבל הגילויי החדש היה הגיטריסט. - רן בונקר...אף פעם לא ראיתי אותו מנגן עם מישהו (השמועות אומרות שהוא ניגן בהקלטות של אלג'יר)...אבל הבן אדם תותח. אביב שכלל קצת את ההרכב "הקלאסי" של גיטרה-בס-תופים....הוא הוסיף למשוואה עוד גיטרה - ו......אקורדיון. האחרונים שהשתמשו באקורדיון (אם זכרוני אינו מטעה אותי) היו הבילויים....וזה מפתיע לראות איך אותו כלי יכול להתאים ל 2 גישות כל כך שונות.....היתולית וקברטית (ע"ע הבילויים), עגומה וכואבת (ע"ע אביב גדג'). השירים החדשים של אביב, ממשיכים בנאמנות את הקו של אלג'יר...טקסטים של כאב, מהולית בדיסטורשנים כבדים....נוסחה מנצחת לא מחליפים. אפשר להגיד שאם השירים החדשים היו מופיעים תחת אלבום הנושא את השם "אלג'יר" לא הייתי מופתע....שזה מצד אחד טוב (כמו שאמרתי, הרכב מנצח לא מחליפים) אבל מצד שני גם קצת פחות טוב (קצת חידוש?). בסך הכל הופעה מעולה...אנרגטית...וחזקה.. מומלץ..

choo

Active member
יש עוד "הרכבים עם אקורדיון"

הנה כמה שנתקלתי בהם בשנים האחרונות - - התזמורת הטרופית של איליאן פאנסנסוי - פאניק אנסמבל (אותו אקורדיוניסט) - דומני שאצל אפרת גוש היה בעבר אקורדיון (כיום כבר לא) - קרוזנשטרן ופארוחוד - לאחרונה במופע חו"ל - "לא מעשנים" ואמיר קוסטוריצה - במופע הנוכחי ("הייקו בלוז") של דויד פרץ - יש אקורדיון (כשהוא מגיע עם מלוא ההרכב) אני מניח שיש עוד דוגמאות שפשוט שכחתי אם אתה מוכן לקבל גם מלודיקה (שמזכרה במשהו את צליל האקורדיון) - זה בשימוש חלקי אצל דפנה והעוגיות

למעלה