אולי הפתרון האמיתי [לפחות תקראו]

RobinhooDw

New member
פיתרון הגמגום [תאמינו או לא] תראו

שמי טל שגב ואני הייתי מגמגם לשעבר, אני יודע ומכיר את הסבל הבלתי נמנע. כל החיים שלי היו סביב הגמגום לא הייתה דקה אחת שלא חשבתי על זה, חברי כיתתי בכתות ז,ח וט שנאו אותי ובנוסף לזה תמיד הרגשתי רע, תמיד היה לי קשה לדבר ולתקשר עם אחרים. אבל כשהגעתי לכתה יוד [השנה] משהו קרה לי, אני לא ידעתי בדיוק מה זה בהתחלה אבל אחרי בערך חצי שנה הבנתי לפפחות ככה אני מקווה. הבעיה של הגמגום היא בעצם הגמגום עצמו, ילד שמגמגם וכל ילד שמגמגם לא משנה אם זה גמגום קשה או פחות קשה משתמש בשרירי הבטן לדיבור, גם אני השתמשתי וככל שהמשכתי להשתמש ככה הגמגום נמשך. ופה אני מגיע לעיקר, ברגע שהפסקתי להשתמש בשרירי הבטן ושרירי הגוף לצורך דיבור ככה הגמגום השתפר לי אולי אתם לא תאמינו כמה טיפשי זה אבל כל הדרוש להפסקת הגמגום ולחיים נורמליים הוא הרגעת הגוף בוא בזמן של אי דיבור והכי חשוב בזמן הדיבור וזאת יש לעשות עלידי שני האמצעים הבאים: 1. דבר ראשון והחשוב מכל הוא, כשאתם מדברים אל תתאמצו לא חשוב מה אף פעם את אל תיאמצו את שרירי הבטן בזמן הדיבור, במקום עליכם לנסות לדבר רגיל כמו שאתם יודעים ואם אתם לא מצליחים אל תדברו פשוט אל תדברו או תנסו לדבר חלש בהתחלה אבל בלי להתאמץ כנראה שזה יקח מספר שבועות עד שתדברו רגיל אבל זאת היא הדרך היחידה, הייתי אצל ברברה דם והשיטה שלה היא קשה ולא רגילה, אין בן אדם אחד בעולם שמדבר עם "הברות" אני יודע זאת בגלל שאני לא מדבר עם הברות ואני מדבר שוטף בלי מאמץ ובלי הברות. בכל אופן, אולי זה יקח לכם מספר שבועות עד שתדברו נורמלי אבל זה שווה את זה. דבר שני הוא להרגיע את הבטן גם לא בזמן דיבור. הגמגום גורם לכם לאמץ את הבטן כל הזמן זה גורם להרגשה רעה ולפי דעתי גם הסיבה לגמגום אליכם להרגיע את השרירים בבטן כל הזמן! ובכן אני מאחל לכם בהצלחה וכל טוב, אני מקווה שעזרתי לכם אם כן תחזירו לי תשובה ב אי סיי קיו : 158516544 או ב איי מייל תודה טל שגב[email protected]

RobinhooDw

New member
אין כמו להפסיק לגמגם [לפחות תקראו]

שמי טל שגב ואני הייתי מגמגם לשעבר, אני יודע ומכיר את הסבל הבלתי נמנע. כל החיים שלי היו סביב הגמגום לא הייתה דקה אחת שלא חשבתי על זה, חברי כיתתי בכתות ז,ח וט שנאו אותי ובנוסף לזה תמיד הרגשתי רע, תמיד היה לי קשה לדבר ולתקשר עם אחרים. אבל כשהגעתי לכתה יוד [השנה] משהו קרה לי, אני לא ידעתי בדיוק מה זה בהתחלה אבל אחרי בערך חצי שנה הבנתי לפפחות ככה אני מקווה. הבעיה של הגמגום היא בעצם הגמגום עצמו, ילד שמגמגם וכל ילד שמגמגם לא משנה אם זה גמגום קשה או פחות קשה משתמש בשרירי הבטן לדיבור, גם אני השתמשתי וככל שהמשכתי להשתמש ככה הגמגום נמשך. ופה אני מגיע לעיקר, ברגע שהפסקתי להשתמש בשרירי הבטן ושרירי הגוף לצורך דיבור ככה הגמגום השתפר לי אולי אתם לא תאמינו כמה טיפשי זה אבל כל הדרוש להפסקת הגמגום ולחיים נורמליים הוא הרגעת הגוף בוא בזמן של אי דיבור והכי חשוב בזמן הדיבור וזאת יש לעשות עלידי שני האמצעים הבאים: 1. דבר ראשון והחשוב מכל הוא, כשאתם מדברים אל תתאמצו לא חשוב מה אף פעם את אל תיאמצו את שרירי הבטן בזמן הדיבור, במקום עליכם לנסות לדבר רגיל כמו שאתם יודעים ואם אתם לא מצליחים אל תדברו פשוט אל תדברו או תנסו לדבר חלש בהתחלה אבל בלי להתאמץ כנראה שזה יקח מספר שבועות עד שתדברו רגיל אבל זאת היא הדרך היחידה, הייתי אצל ברברה דם והשיטה שלה היא קשה ולא רגילה, אין בן אדם אחד בעולם שמדבר עם "הברות" אני יודע זאת בגלל שאני לא מדבר עם הברות ואני מדבר שוטף בלי מאמץ ובלי הברות. בכל אופן, אולי זה יקח לכם מספר שבועות עד שתדברו נורמלי אבל זה שווה את זה. דבר שני הוא להרגיע את הבטן גם לא בזמן דיבור. הגמגום גורם לכם לאמץ את הבטן כל הזמן זה גורם להרגשה רעה ולפי דעתי גם הסיבה לגמגום אליכם להרגיע את השרירים בבטן כל הזמן! ובכן אני מאחל לכם בהצלחה וכל טוב, אני מקווה שעזרתי לכם אם כן תחזירו לי תשובה ב אי סיי קיו : 158516544 או ב איי מייל תודה טל שגב[email protected]

RobinhooDw

New member
אולי הפתרון האמיתי [לפחות תקראו]

בסדר קראנו אבל למה אתה מציף../images/Emo35.gif

גם הודעה אחת מספיקה.... בנוגע למה שכתבת , להסבר שלך: לא "מתלבש" עלי , אין לי שום כיווץ שרירים לא רצוי כשאני מדברת , שרירי הבטן שלי רגועים מאוד. אולי זה מתאים למגמגמים מסויימים. אני בטוחה שמי שירגיש הזדהות עם תיאורך יפנה אליך. תודה על השיתוף

RobinhooDw

New member
כן היצפתי לא בכוונה מצטער

רק שאלה אחת אם את לא מאמצת שרירים בזמן הדיבור אז מה את עושה כשאת נתקלת במצב שבו את לא יכולה להגיד את מה שאת רוצה להגיד?

shuky63

New member
טל,אם אני מבין נכון השגת את שטף הדי

הדיבור לבד ללא עזרה של קלינאי תקשורת? כל הכבוד,אני תמיד אומר שאנחנו הרופאים הכי טובים של עצמנו. רק תיקון למה שאמרת על השיטה של ברברה.דוקא דיבור נכון ושוטף הוא תמיד בהברות כי ככה החלק במוח שבונה את הדיבור מזרים אותו,הברה אחרי הברה. אני שומע לפעמים אנשים שאינם מוגדרים כמגמגמים אבל מדברים מאד מהר,ומה שהם פולטים זה מילים שלמות.אצל קרייני רדיו למשל אפשר לשמוע יפה מאד איך הדיבור זורם הברה אחרי הברה וככה זה צריך להיות.

RobinhooDw

New member
shuku איך אני מדבר שוטף בלי הברות?

אני מדבר בלי הברות ושוטף תנסה את מה שהצעתי אולי גם אתה תדבר שוטף

shuky63

New member
אם אתה מדבר שוטף אתה כנראה

מדבר בהברות,אלא אם אתה מדבר מאד מהר ואז יכול להיות שאתה מדבר שוטף אבל לא נכון.אבל זה בסדר כל עוד אתה מרגיש נוח עם הדיבור. מה שיותר נראה לי שאתה כמו הרבה מטופלים של ברברה שיצא לי לדבר איתם לא הבינו נכון את שיטת ההברות בטכניקה שלה. הדיבור בהברות הוא לא משהו פעיל ומודע.זה רק מה שיוצא לך בסוף מהפה אם אתה מתרכז בטכניקה שלה כלומר במוח ולא בפה.הרבה מטופלים שדיברתי איתם חושבים קודם על המילה מחלקים אותה בראש להברות ואז מנסים להגיד אותה בהברות ולרוב זה לא יוצא טוב,כי זה דומה לאיך שהם ניסו לדבר קודם.את ההברות צריך לייצר החלק הבלתי מודע במוח שאחראי על יצירת הדיבור.

marlen

New member
גמגום = בעיה פסיכולוגית

מתי כבר תבינו חברי המגמגמים שגמגום זה לא בעיה בדבור !!!!! גמגום זה בעיה פסיכולוגית בלבד !!!!!! לכן השיטה של ברברה דם (שגם אני הייתי אצלה) רקובה ומטומטמת מיסודה ! ללמד אותנו לדבר? אנחנו מדברים יפה מאוד שותף כשאנחנו לבד, לא? הפתרון - פסיכולוג ושברברה תדבר ככה כמו רובוט ותדחוף את השיטה שלה ל....

shuky63

New member
בעיה פסיכולוגית פותרים אצל פסיכולו

ושום פסיכולוג לא הצליח עדיין לרפא או אפילו לשפר גימגום. אני לא יודע מתי היית בטיפול אצל ברברה.עד לפני 10 שנים היא טיפלה לפי שיטת webster שבהדסה ירושלים משתמשים בה עד היום.בשיטה הזאת מלמדים לדבר מחדש והדיבור נשמע רובוטי,לעומת זאת זו שיטה קלה להפעלה כי היא מאד טכנית.צריך לפעול על פי כללים טכניים ואז הדיבור שוטף.בשיטה החדשה של ברברה היא בכלל לא מלמדת לדבר אלא להשתמש נכון במוח כדי להפיק את הדיבור. הדיבור לדעתי נשמע מאד טבעי וזורם אבל כיוון שאין כאן ממש כללים טכניים אלא תחושה של הנעשה במוח השיטה קשה לישום.כדי להקל על המטופלים ברברה פיתחה כלים טכניים שאמורים ללמד אותם לישם את השיטה.אבל לדעתי מי שלא הבין את מהות התאוריה שמאחורי השיטה לא יצליח לישם אותה בצורה מושלמת.גם כך הרבה מגמגים נעזרו בה כדי לשפר את שטף הדיבור שלהם וגם אני גם אם דיבורי רחוק ממושלם.עם זאת יש משהו בדברייך כי אם היינו מסוגלים לנטרל את השליטה שלנו במוח בעת הפקת הדיבור ולתת לו לעבוד לבד סביר שהיינו מדברים שוטף.יש כאן משהו פסיכולוגי.קונפליקט פנימי בין חלקים שונים במוח.אבל רובנו לא בשלים להכנס פנימה והתיר את הקונפליקטים והרבה יותר פשוט ללמד אותם פתרונות זמניים וטכניים.זה אינו פיתרון.זה כיבוי שרפות מקומי,אבל טוב יותר מכלום

marlen

New member
פסיכולוג כן עוזר

אני בטיפול פסיכולוגי, וזה הוריד משמעותית את רמת הגמגום אני בעד להגיע לשורש הבעיה, ולעקור אותה מהשורש., מאשר לטפל בזה קוסמטית

למעלה