אולי הקץ לחיסון שפעת?

פולספגן

New member
אגב, התרופה הוכיחה סיכויי הצלחה של 80% במחקר על עכברים ואילו

יעילות החיסון נעה בין 3% (במקרה הבלתי סביר שיצרני החיסון בשנה נתונה קלעו בול לשני זני הנגיף הצפויים בעונה הקרובה – סיכוי של 10%) לבין 1% במקרה היותר שכיח

פולספגן

New member
כמובן שבכל שנה מזהירים אותנו שהשנה השפעת תהיה יותר קשה

זה אפילו חילחל לווטסאפים של הורים בגני ילדים ובבי"ס.

rainbow i

New member
מרגש

החלטתי לזרום עם הד"ר דנה פלורנטין, ולעשות כאילו בעידן המידע החופשי באינטרנט אני צריכה להסתפק רק בכתבה שלה.
הרגשתי חופשיה לקרוא בקפידה ולעקוב רק אל הקישורים הנלווים שהיא בחרה לצרף, וניטרלתי לצורך העניין את דעתי (שמורכבת רובה ככולה מנסיון אישי, מידע נוסף, מידע אחר, בורות וערימה מצטברת של דעות קדומות ואמונות תפלות).
דאגתי מאוד כשקראתי שהבעיה המרכזית עם מחלת השפעת היא סיבוכי השפעת. הנפוץ שבהם הוא דלקת ריאות. כשנכנסתי אל "מדריך החורף למבולבלים" מצאתי כתבה נוספת מפי אותה רופאה, ובה הסבר שממנו אפשר (וצריך) להבין שסדרת החיסונים הבלתי נגמרת נגד חיידקים פנוימוקוקים היתה אמורה לחסוך לנו את כל זה. למעשה אילו הפרבנר היה כזה שוס אדיר - אז גם סיבוכי שפעת אחרים היו אמורים להיחסך כאן (כמו דלקות אוזנים, לדוגמה).
למעשה כל הצטננות יכולה להסתבך ל...בדיוק אותם סיבוכים, לא משנה אם קוראים לווירוס בשם כזה או אחר.
מבלי להיכנס עמוק מדי לנקודת התורפה האישית שלי עם חישובים וסטטיסטיקה, אתייחס לכך שבמחקר שנמשך חמש שנים זוהו קרוב ל-3000 ילדים שחלו בשפעת. זהו? חמש שנים ומיליוני ילדים בארצות הברית וזה כל ה"שלל"? וואוו !
לעניין הסעיף הנוגע לבטיחות החיסון אני לא מתייחסת משתי סיבות:
1. זה מחקר מאוד ישן - 10 שנים זה המון, ומאז התחדשו עלינו אי אלו מחקרים שלא מיטיבים עם הטיעון על בטיחות החיסון.
2. פניות של הורים לתינוקות *מיד* אחרי החיסון לא בדיוק זורם עם הרעיון ש"סיבוכי" עשוי להופיע גם שבוע ויותר אחרי... ומכיוון שרווח בקרב החלוקים מין מנהג מוזר כזה לתקוע לתינוקות חיסונים שונים (ורבים) באותו ביקור ולצרף קומבינצייות כיד הדמיון הטובה - אין דרך בכלל לדעת או להפריד איזה חיסון גרם לתופעת לוואי חריגה. חוץ מזה די בעקביות ה"מומחים" ממליצים להורים לחסן תינוקות גם כשהם "קצת מנוזל" "קצת משלשל" "קצת מקטר" "קצת חום" "קצת בוקעות לו שיניים" - ככה שכשחוזרים לרופא אחרי חיסון עם תופעות לוואי חריגות, תמיד יש לרופא רשומה שמספרת שהתינוק היה "קצת" לא בריא עוד לפני החיסון.
זה, אגב, אחד הטריקים הכי מלוכלכים שהומצאו על ידי "ספר הרפואה הקדוש". הרופא אומר לחסן תינוק/פעוט/ילד/.... כשהוא חולה - ואז אין לו שום בעיה מוסרית-מצפונית-אתית להגיד להורה שזה לא מהחיסון. (הנה, שוב נפלתי בלערב את דעתי האישית).

אז אם כבר עברתי לאישי אספר שכולנו חלינו בשפעת בשנה שעברה. היחיד ש"זכה" בסיבוכי השפעת היה הבן שלי שהוא נפגע חיסונים. מי שלא ראה ילד מעורפל הכרה מרוב חולשה לא יכול לדמיין כמה זה קשה. אני האחרונה לזלזל במחלה או בסיבוכי מחלה. ובכל זאת - כאמא, אין לי אלא להשלים עם העובדה שהחיסון נגד שפעת לא יעיל מספיק, ולחלוטין לא מצדיק מבחינתי החמרה נוספת במצבו הנוירולוגי.
כרגיל, כמו בכל שנה, אמא שלי התחסנה. כי הרופא אמר. (נראה לי שהיא עדיין מאמינה שרופא זה כמו ב"בית קטן בערבה"). כרגיל - כמו בכל שנה היא יושבת בבית ומוחטת את הנזלת המולטיקולורית שמסכימה להשתחרר מדי פעם מהסינוסים שלה. אני לא דואגת כי היא קיבלה אנטיביוטיקה ושני סוגי משאפים בשביל סבב החיסונים הנוכחי. מכיוון שלפני חודשיים הכריחו אותה לקבל חיסון "נגד דלקת ריאות" (שזה בכלל פרבנר שעושים איתו ניסוי נרחב ובלתי פורמלי על מבוגרים) אז היא היתה אמורה להיות מכוסה. אין לי אלא להמליץ לה על להתכסות בסוודר ולשתות איזה תה חזק עם הרבה לימון.... ולחכות כמה ימים בסבלנות.
גם ליצמן התחסן. קצת מביך, לא? בתפקידו כ"ממלא אחר הוראות הרופאים" הוא ישב יפה ונתן לרופא לעשות את מה שהרופא יודע לעשות מבלי להעיר הערות, או להציע הצעות של הדיוט שאינו מבין דבר ברפואה, אבל מתוקף תפקידו כשר הבריאות וגם סתם כמו פציינט טוב שיש לו איזושהי "דעת" הוא היה צריך להעיר לרופא שצריך ללבוש כפפות לפני שמזריקים. אני מעריכה דוגמה אישית.
וכדי לסגור את פינת חדשות השפעת אצרף שני פוסטים של עירית לינור מהפייסבוק:

https://www.facebook.com/iritlinur/posts/874455196005615?pnref=story

https://www.facebook.com/photo.php?...28992006.12972.100003234271091&type=3&theater

לא לקח הרבה זמן, פחות משבוע.

פולספגן

New member
אגב, תראי איזה חוסר אחריות של פרופסורית
-

חולה בלמפומה מלמפומה פוליקולרית שואלת שאלה על חיסון שפעת, כאשר היא מספרת לפרופסורית שמזה ארבע שנים סיימה טיפול RCHOP ותודה לאל מעקב בסדר. "ברצוני לשאול לגבי חיסון שפעת שאף פעם לא קיבלתי - אני שואלת מכיוון שלפני שנה חליתי בשפעת מאוד מאוד חזקה - האם מותר לקבל חיסון לשפעת? - ואם כן - איזה חיסון לקבל? תודה רבה."

התשובה החסרת אחריות של הפרופסורית מבלי להתייחס למצבה, דיקלמה לה את המנטרה הקבועה של משרד הבריאות "ההמלצה היא לכולם להתחסן לשפעת. הכוונה לחיסון בזריקה שזהו חלבון ולא וירוס מוחלש. כמו כן מומלץ להתחסן לדלקת ריאות אם לא קיבלת בחמש השנים האחרונות."

rainbow i

New member
לצערי זה משהו שפשט במערכת כמו....מחלה?

לאחרונה אכלתי (ואני אוכלת)בעצמי קצת מהחומר הלא-טוב הזה. המחיר הפיזי והבריאותי של השנים האחרונות החליט להתחיל לבעוט בי ישירות, ואני יכולה להעיד ממקור ראשון שקיבלתי משלושה רופאים שונים עצות סותרות ומנוגדות, והמלצות לטיפול תרופתי שיכול להועיל - אם זה יקלע במקרה למטרה - אך יכול גם לא להועיל וליצור בעיות במקום שאין בעיות.
אגב, זה לא מנע מהאחות במרפאה להצמיד לי הולטר ואז להמליץ לי בחום על חיסון לשפעת - פשוט מתוך דקלום מכאני-אוטומטי. סירבתי, אני מודה. ואמשיך לסרב.

שמת לב לתרגיל האומנותי ב"חיסון לדלקת ריאות"?
אמא שלי אכלה את העוקץ בסוף קיץ האחרון תוך כדי דלקת ריאות. יחד עם אנטיביוטיקה, שני משאפים, וחום היא קיבלה את הלוקש והלכה לקבל פרבנר - שכשרוצים אז הוא חיסון הפלא נגד חיידקים פנוימוקוקים לתינוקות, וכשרוצים למכור עוד כמה חתיכות אז הוא הופך להיות חיסון נגד "דלקת ריאות".
מה שיפה בתעלול הזה הוא שמאוקטובר ועד מרץ מסבירים לצי-בור שהחיסון נגד שפעת אמור למנוע בעיקר......דלקת ריאות, לא?
אם הצטננת אחרי אפריל אז מנגנים על פרבנר במקום על "חיסון" שפעת. איכשהו זה רק הגדיל את מספר האנשים שחולים ומסתבכים עם מחלות "דמויות" שפעת.
שאלתי אותה למה היא חושבת שהיא קיבלה פתאום דלקת ריאות בקיץ למרות שהיא קיבלה חיסון בחורף. האמת היא שאין לה תשובה לזה. היא גם לא בדיוק ידעה להסביר לי למה היא הסכימה לקבל חיסון בזמן שיש לה עדיין חום, והיא בתוך דלקת ריאות פעילה. "הרופא אמר" - זו היתה התשובה.
שמתי לב שעד לא מזמן הצהירו על החיסון "נגד דלקת ריאות" שהוא ל"כל החיים", ועכשיו לפתע פתאום הוא ניתן לחידוש אחת ל-5 שנים. על זה אומרים 'נפלאות דרכי' המין האנושי... על פי ה"שיטה המדעית" הזאת אם זה לא הורג אותך על המקום אתה יכול לקבל עוד כמה.
בצד ימין של הקישור שהעלית נמצאת ההצהרה על כך שאין לראות בתשובות בפורום המלצה רפואית אישית. אני מקווה שהאשה שמה לב לזה.

פולספגן

New member
מה שכתוב בצד ימין זה כסת"ח וזה מופיע בכל אתר רפואי או לא

רפואי כדוגמת הפורום הזה.
&nbsp
זה נועד בשביל למנוע תביעות משפטיות ותו לא.

rainbow i

New member
יאייי הכסת"ח בעולם האמיתי הרבה יותר שנון, שימי לב:

1. בכל "תעודה רפואית" שתכליתה תיאור סיבת פניה, הפניה לבדיקה או לרופא אחר/מומחה מופיעות מלים חדשות בז'רגון המקצועי החדש. דוגמאות?
לדבריה/ לדבריו, לבקשתו/לבקשתה, לטענתו/לטענתה... וכן הלאה.
"לדבריה הילד כנראה לא ישן היטב בלילה. לטענתה יש לו נזלת מרובה והיה לו חום. לבקשתה יקבל אקמול להורדת חום ורסס אפצ'י לייבוש נזלת"...
2. בכל ביקור אצל רופא נוסף/מומחה הוא קורא את התיעוד של הרופא שקדם לו, וכמעט כל ההנחיות שהוא נותן סותרות, מנוגדות או הפוכות להנחיות של הרופא הקודם. ככה תמיד-תמיד תהיה איזושהי הוראת-רופא שהפציינט "הפר".

חידה לשבת: אם הדת-רפואה החדשה הולכת להיראות ככה, איך ייראה הכסת"ח החדש?

למעלה