מרגש
החלטתי לזרום עם הד"ר דנה פלורנטין, ולעשות כאילו בעידן המידע החופשי באינטרנט אני צריכה להסתפק רק בכתבה שלה.
הרגשתי חופשיה לקרוא בקפידה ולעקוב רק אל הקישורים הנלווים שהיא בחרה לצרף, וניטרלתי לצורך העניין את דעתי (שמורכבת רובה ככולה מנסיון אישי, מידע נוסף, מידע אחר, בורות וערימה מצטברת של דעות קדומות ואמונות תפלות).
דאגתי מאוד כשקראתי שהבעיה המרכזית עם מחלת השפעת היא סיבוכי השפעת. הנפוץ שבהם הוא דלקת ריאות. כשנכנסתי אל "מדריך החורף למבולבלים" מצאתי כתבה נוספת מפי אותה רופאה, ובה הסבר שממנו אפשר (וצריך) להבין שסדרת החיסונים הבלתי נגמרת נגד חיידקים פנוימוקוקים היתה אמורה לחסוך לנו את כל זה. למעשה אילו הפרבנר היה כזה שוס אדיר - אז גם סיבוכי שפעת אחרים היו אמורים להיחסך כאן (כמו דלקות אוזנים, לדוגמה).
למעשה כל הצטננות יכולה להסתבך ל...בדיוק אותם סיבוכים, לא משנה אם קוראים לווירוס בשם כזה או אחר.
מבלי להיכנס עמוק מדי לנקודת התורפה האישית שלי עם חישובים וסטטיסטיקה, אתייחס לכך שבמחקר שנמשך חמש שנים זוהו קרוב ל-3000 ילדים שחלו בשפעת. זהו? חמש שנים ומיליוני ילדים בארצות הברית וזה כל ה"שלל"? וואוו !
לעניין הסעיף הנוגע לבטיחות החיסון אני לא מתייחסת משתי סיבות:
1. זה מחקר מאוד ישן - 10 שנים זה המון, ומאז התחדשו עלינו אי אלו מחקרים שלא מיטיבים עם הטיעון על בטיחות החיסון.
2. פניות של הורים לתינוקות *מיד* אחרי החיסון לא בדיוק זורם עם הרעיון ש"סיבוכי" עשוי להופיע גם שבוע ויותר אחרי... ומכיוון שרווח בקרב החלוקים מין מנהג מוזר כזה לתקוע לתינוקות חיסונים שונים (ורבים) באותו ביקור ולצרף קומבינצייות כיד הדמיון הטובה - אין דרך בכלל לדעת או להפריד איזה חיסון גרם לתופעת לוואי חריגה. חוץ מזה די בעקביות ה"מומחים" ממליצים להורים לחסן תינוקות גם כשהם "קצת מנוזל" "קצת משלשל" "קצת מקטר" "קצת חום" "קצת בוקעות לו שיניים" - ככה שכשחוזרים לרופא אחרי חיסון עם תופעות לוואי חריגות, תמיד יש לרופא רשומה שמספרת שהתינוק היה "קצת" לא בריא עוד לפני החיסון.
זה, אגב, אחד הטריקים הכי מלוכלכים שהומצאו על ידי "ספר הרפואה הקדוש". הרופא אומר לחסן תינוק/פעוט/ילד/.... כשהוא חולה - ואז אין לו שום בעיה מוסרית-מצפונית-אתית להגיד להורה שזה לא מהחיסון. (הנה, שוב נפלתי בלערב את דעתי האישית).
אז אם כבר עברתי לאישי אספר שכולנו חלינו בשפעת בשנה שעברה. היחיד ש"זכה" בסיבוכי השפעת היה הבן שלי שהוא נפגע חיסונים. מי שלא ראה ילד מעורפל הכרה מרוב חולשה לא יכול לדמיין כמה זה קשה. אני האחרונה לזלזל במחלה או בסיבוכי מחלה. ובכל זאת - כאמא, אין לי אלא להשלים עם העובדה שהחיסון נגד שפעת לא יעיל מספיק, ולחלוטין לא מצדיק מבחינתי החמרה נוספת במצבו הנוירולוגי.
כרגיל, כמו בכל שנה, אמא שלי התחסנה. כי הרופא אמר. (נראה לי שהיא עדיין מאמינה ש
רופא זה כמו ב"בית קטן בערבה"). כרגיל - כמו בכל שנה היא יושבת בבית ומוחטת את הנזלת המולטיקולורית שמסכימה להשתחרר מדי פעם מהסינוסים שלה. אני לא דואגת כי היא קיבלה אנטיביוטיקה ושני סוגי משאפים בשביל סבב החיסונים הנוכחי. מכיוון שלפני חודשיים הכריחו אותה לקבל חיסון "נגד דלקת ריאות" (שזה בכלל פרבנר שעושים איתו ניסוי נרחב ובלתי פורמלי על מבוגרים) אז היא היתה אמורה להיות
מכוסה. אין לי אלא להמליץ לה על להתכסות בסוודר ולשתות איזה תה חזק עם הרבה לימון.... ולחכות כמה ימים בסבלנות.
גם ליצמן התחסן. קצת מביך, לא? בתפקידו כ"ממלא אחר הוראות הרופאים" הוא ישב יפה ונתן לרופא לעשות את מה שהרופא יודע לעשות מבלי להעיר הערות, או להציע הצעות של הדיוט שאינו מבין דבר ברפואה, אבל מתוקף תפקידו כשר הבריאות וגם סתם כמו פציינט טוב שיש לו איזושהי "דעת" הוא היה צריך להעיר לרופא שצריך ללבוש כפפות לפני שמזריקים. אני מעריכה דוגמה אישית.
וכדי לסגור את פינת חדשות השפעת אצרף שני פוסטים של עירית לינור מהפייסבוק:
https://www.facebook.com/iritlinur/posts/874455196005615?pnref=story
https://www.facebook.com/photo.php?...28992006.12972.100003234271091&type=3&theater
לא לקח הרבה זמן, פחות משבוע.