אולי השופטים התחילו להפנים

shlish2004

New member
אולי השופטים התחילו להפנים

כי אחד מהצעדים בלחימה בתאונות הדרכים הוא החמרה בענישה. מצורף קישור לכתבה ב YNET

isra533

New member
ומה אתה צופה שיקרה בכבישים

בעקבות ההחמרה בעונש. האם זה ישפיע על מצב התאונות בכבישים? האם בכלל יש השפעה של הענישה על מספר תאונות הדרכים?

בהמשך לכתביו של ישראל

תאונת דרכים היא אירוע טראומתי לא נעים הזכור למשך שנים רבות, המלווה את המעורבים בכל צעד וצעד במהלך החיים. תאונה קטלנית, ואף קשה היא אסון קשה גם לנהג שגרם לתאונה, "הסוחב" איתו את האסון במהלך חייו, המהווה בשבילו טראומה קשה בה גרם לפגיעה קשה בחיי אדם. עקב אירוע קשה זה, נפגעו חיי משפחתו באופנים שונים וקשים, כמו במשפחה בעבודה ובחיים בכלל. אי לכך אני מציע להקל על חייו, ולא לגרום למשפחה נוספת אסון. הצעתי היא לבטל את בתי המשפט לתעבורה, ולא לשפוט נהגים הגורמים לתאונות קשות, להתחשב בטראומה שקרתה להם, ולהעניק להם ולמשפחתם טיפול פסיכולוגי על מנת להקל עליהם. המשפט שעורכים לנהג הוא לא הגיוני ומהווה מסכת ארוכה של טרטור ועוול לאדם שגם כך האירוע הקשה שעבר עליו הוא סיוט לכל החיים. בברכת נסיעה טובה בטוחה עם מודעות ואחריות!!!

די לענישה!!! ../images/Emo91.gif

לפני ימים אחדים התגלה בבת ים מחבל שתכנן לבצע פיגוע רצחני. כיממה לאחר מכן אותר בשטחים היזם של הפיגוע וחוסל. מנסיון כואב ורב שנים אנו למדים שעל אף סיכולים ממוקדים רבים שכוחות הבטחון מבצעים, המחבלים לא נרתעים וממשיכים בפעילות חבלנית באופן קבוע. אי לכך אני מציע לקיים סיעור מוחות ולחפש דרך אחרת לפתרון הבעיה, אולי נפתח במשא ומתן עם רוצחי בני עמנו וכך נביא שלום על המזרח התיכון??? אני מציע להפסיק באופן כוללני לנקוט בסנקציות כלשהן כנגד אנשים "הלוקחים את החוק לידיים", הרי אף אחד לא נרתע מעונש, והעבריינים השונים ממשיכים בפעילותם ללא הפסקה. יוזמה זו תחסוך כספים רבים למדינה ואלו יופנו לעבר מטרות חיוניות אחרות. הגולשים מוזמנים לפנות לגבי פעילות שתיקרא "די לענישה"!!!

shlish2004

New member
לבטל לקצב את הנבצרות../images/Emo91.gif

הרי הוא כבר סבל מספיק מהתקשורת לא כך? ואולי נכריז על זיכויו של אריה דרעי באותה הזדמנות? יש לי רעיון - אולי נקים את עמותת עברייני הכביש והם ידאגו לבטל את כלל תקנות התעבורה ואז לכולנו יהיה יותר טוב על הכביש.

לגיא הלוי-קודם נאמר "סוף לקטל

בדרכים". לאחר מכן נוכל לומר "סוף לענישה". מנסיון של הרבה שנים, לא קיים בעם היושב בציון שום תודעה של התחשבות בזולת ועל כן אנו חווים מידי יום תאונות רבות עם הרוגים. כשירדו התאונות לכדי 1 הרוג בשבוע נוכל לשנות את החוקים.

אנו יחד באותה סירה

חבל שלא הבנת את הציניות שבדבריי, כתגובה לאותו גולש שטוען שענישה לא תורמת ולא משפיעה על עקומת התאונות. גם אני מתנדב במשטרה ופועל גם בעמותת "אנשים באדום" למניעת התאונות ולהגברת המודעות לנושא. אשמח מאוד להצטרפות אנשים נוספים לפעילות להצלת חיים בדרכים.

isra533

New member
הבנו את הציניות

אם עדיין לא הבנת, אני במפורש טוען שצריך להעניש את עבריני התנועה כדי לשמור על החוק במדינה אבל לא כדי למנוע תאונות. עדיין לא ענית על השאלה ,האם הענישה משפיעה על מניעת תאונות הדרכים, בלי ציניות ובלי התחמכויות.

להעניש את עברייני התנועה???

בכל מקום ובכל פעם אתה טוען כנגד הענישה מסיבות אלו ואחרות. כולם קוראים זאת ומופתעים כל פעם מחדש על הרעיון. לא זכורה לי תגובה שלך התומכת בענישה חמורה או לדוגמא בצעד שנקט ביהמ"ש העליון (כפי שנכתב בהודעה הראשונית) כנגד אותו נהג שגרם לאסון נוסף מיותר. לא ידוע לי על מחקר שנעשה בין עברייני תנועה (ואני לא מתכוון לנהגים נורמטיביים) כיצד משפיעה עליהם הענישה ומה "זה עושה להם" כשקולגה שלהם מקבל עונש כזה או אחר. אולם יחד עם זאת ידועים מקרים רבים מאוד בהם נהגים עם עשרות עבירות נהגו, וגרמו לתאונות קטלניות!!! נו ו . . . חשוב לרגע, מה היה קורה אם אותו פושע (מה ההבדל בין אנס / שודד / לנהג משתולל) היה נענש בחומרה בגין אותה עבירה שביצע בעבר ? אולי היתה נמנעת אותה תאונה מצערת ומיותרת . . . למה בית המשפט שולח לכלא עבריינים פליליים??? האם הענישה משפיעה על ירידת עקומת הפשע??? ברגע שהענשת אדם ונקטת כלפיו בסנקציה חמורה מנעת ממנו את המשך מעשיו, והשגת את המטרה - אותה התנהגות קלוקלת ומסוכנת נפסקת.

למעלה