אולי זאת שאלה טיפשית???

אולי זאת שאלה טיפשית???

אני מתרגלת אשטנגה כבר שנה, ולאחרונה התחלתי לתרגל גם בבית בנוסף לשיעורים. וגם קניתי מזרן יוגה שהוא בדיוק כמו בחדר כושר. הבעיה שלי במזרן שהוא בניגוד למזרן של החדר כושר מאוד מאוד מחליק, אפילו שלא מזיעים. מאוד קשה לעמוד עליו כמעט בכל אסנה. אם למישהו יש פטנט לגרום למזרן להפסיק להיות כ"כ חלק אני אשמח. נמסטה לכולם

ואולי הסיבה היא פשוט אחרת

אולי זו הרצפה בביתך? האם היא מחליקה? האם מורחים עליה חומר החלקה או שבמי השטיפה יש חומר כזה? לגבי המזרנים יש כאלה שהם בדיוק כמו והם י קרים יותר רק מהסיבה הזו: הם לא מחליקים! שווה בדיקה.

יוגי בר

New member
אין פה שאלות טפשיות

היי עוגי אז ככה: 1. מצויין זה ממש אחלה שהתחלת לתרגל יוגה בבית. המשיכי את בדרך הנכונה. 2. המזרן מזרנים עשויים מחומרים שונים. עקרון אי ההחלקה של המזרן מה שקרוי: אנטי סליפ מושג בדרך כלל ע"י מבנה מחוספס של המזרן. החספוס יוצר או מעצים את את נקודות ההתנגדות. ואז את לא מתחלקת. אז בשלב א' בדקי את המזרן שלך. גם מול המזרן של מכון הכושר. באם הוא לא כזה צריך- מה לעשות להחליף אותו. ואגב, זו לא בושה להגיע למקום שקנית ולהגיד לו שאת רוצה מזרן חליפי כי מה שקיבלת לא עונה על צורכי התרגול. תסבירי למוכר מה את רוצה במזרן ומן הסתם הוא עשוי להחליף לך למזרן אחר (בתוספת מחיר?) 3. הגוף ישנם אנשים שבזמן פעילות נוטים להזיע יותר מאחרים. או.קי. זה טבעי. והדרך למנוע את זה? פשוט לפזר מעט טלק על כפות הידיים והרגליים. זה עובד טוב. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

בדקתי

קודם כל תודה על התשובה. מכיוון שהתחלתי לתרגל בחורף אז אני יכולה להבטיח שאני לא מזיעה. וזה גם בדיוק אותו מזרן של החדר כושר מכיוון שקניתי אותו בחדר כושר. הייתי קונה מזרן חדש אבל אני דיי סטודנטית תפרנית . אני בכל מקרה אמשיך לברר, כי עוד מעט בשוואסנה אני אחליק לכל הכיוונים. נמסטה לכם עוגי

יוגי בר

New member
תפרנות זו בהחלט לא סיבה לותרנות

היי עוגי אז ככה: אז על אחת כמה וכמה. קנית את המזרן בחדר כושר תחזרי אליהם ותגידי: חבר'ה הזה הזה זה לא זה. תסבירי את המצב ותבהירי את החלופות מה לעשות? החלפות. כמובן. למה מה קרה? מזרן יוגה טוב אמור למנוע החלקה. את מחליקה בשאווהאסנה. מה שאומר שאת בתהליך של ויברציות רציניות לכל הכיוונים. זה פנטסטי. ועכשיו, יאללה למכון ולהחליף מזרן. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

החלקה... יש פתרון ידוע

המזרונים הסטנדרטים ידועים בהחלקה בתחילת דרכם, בעקבות מעטה דק, שמוסר אט אט עם התרגול בגלל השחיקה. אם את רוצה לזרז את התהליך יש פתרון פשוט - לכבס! כן כן, או לשפשף עם סבון וספוג, או פשוט להכניס למכונת כביסה וזה יפתור את הבעייה. בהצלחה, וכל הכבוד על התרגול האישי :) תום

spitzmobil

New member
לכבס! לכבס! לכבס!

הבעיה מוכרת. מזרנים חדשים באמת נוטים להיות חלקים ולהקשות על תרגול האסנות. השאלה, אגב, היא ממש לא טיפשית. המזרן החדש לפעמים כה חלק עד שפשוט אי אפשר לתרגל עליו יוגה. המלצה שלי - לכבס את המזרן במכונת כביסה. ייקח לו כשבוע להתייבש סופית והוא יהיה הרבה פחות חלק. את השאר כבר יעשו התרגולים ששוחקים ומחספסים את המזרן. בהצלחה

תודה רבה על התשובות

אני כבר הולכת לכבס את המזרן, תודה רבה על כל העצות שבת שלום לכולם

המזרונים מחליקים בהתחלה

מכיון שהם מרוחים במין וקס שנועד לשמור עליהן בזמן שהם מגולגלים באריזה שלא ידבקו מדי ואי אפשר יהיה לפתוח אותם זה עובר עם הזמן (אחרי כמה פעמים שמתרגלים על המזרון) ואם רוצים להאיץ את התהליך אפשר לשטוף את המזרון במים.

למעלה