אולי זה יעודד...

קיט

New member
אולי זה יעודד...

שלום לכולם... כבר הרבה זמן שאני מסתובבת כאן, אני לא משתתפת הרבה ,אבל קוראת ועוקבת אחרי כולכם. ורציתי לחלוק משהו,שאולי יעודד ,שאולי יראה ש..הכל פתוח. לפני שלושה חודשים ( הזמן רץ!!!!) חזרתי מטיול של שלושה חודשים באפריקה .היה מדהים, אני חושבת שבקלות אני יכולה להגדיר את הזמן הזה כזמן הכי מוצלח שהעברתי בחיים... גם זה היה בתקופה מעולה , הכל הסתדר לי טוב , התקבלתי לאן שרציתי הגשמתי את החלום של הטיסה ...מה עוד יכולתי לבקש. אבל זה נגמר . וכשחזרתי לארץ עברתי את התקופה הכי קשה שהייתה לי בחיים. חודשיים וחצי סבלתי. לא מצאתי את עצמי.. הגעתי למקומת כמו הפורם הזה ואחרים בחיפוש תשובות, תמיכה. איך שחזרתי ארצה התחילו לי התקפי חרדה. הרגשתי שאני מאבדת אחיזה בכל המציאות היפה שהייתה לי. האשמתי את עצמי, כעסתי על זה שאני חלשה כ"כ כשאין לי שום סיבה להיות. הרגשתי שנפגמתי. לא עשיתי כלום כמעט חודשיים. הייתי בבית, נלחמת עם עצמי. נאבקת להפסיק את ההתקפים. עובדת מפעם לפעם. יש פורם אחד שעזר לי מאוד . שם עברתי תהליך מאוד חזק של בדיקה עצמית. חיטטתי בפצעים שלא הייתי מודעת בכלל שהכאיבו לי . עשיתי את זה בצורה מבוקרת ואז יום אחד -הפסיקו ההתקפים. עשיתי לעצמי תקופת המתנה לראות אם יצאתי מזה -הקצבתי חודש והוא עבר חלק , במקביל התחלתי לצאת מהבועה שלי. ואז זה הגיע. אחרי שלושה חודשים- לפני ארבעה ימים , הרגשתי שנחתתי. פתאום הציעו לי עבודות, והדברים כמו מעצמם מתחילים להסתדר. היה לי נורא קשה. הרבה דברים שאתם כתבתם כאן ,דברים שהרגשתם חשתי גם.כל פעם כשקראתי הרגשתי הזדהות מתוך מצוקה לא מתוך מצב שלם. אבל דברים משתנים. לפעמים בלי שנעשה כלום ולפעמים תוך כדי מאבק קשה -בעיקר עם עצמך. אני גם מודעת לזה שיכול להיות שלא יצאתי מההתקפים לגמרי, אבל אני מרגישה שעברתי משהו. שאני קצת חזקה יותר. ושסוף סוף אני כבר לא במאבק עם עצמי. אבל אני לא יכולה להתנתק מהפורם...בגלל שעכשיו אני כל כך רוצה שאנשים יאמינו שהשינוי הזה בנמצא, שלא סתם אומרים תמיד בשביל לעודד- "הכל יכול להשתנות".. שזה באמת ככה!! מנסיון. אני אומרת לכם- שלשום כשאני עדין ישנה התקשרו אליי ושאלו אם אני מעוניינת להעביר חוג באומנות.. הרבה כסף.. אחלה עבודה.. דברים כאלו קורים. תאמינו. מאחלת לכולם רק טוב. שתצליחו במאבקים שלכם. אוהבת מאוד קיט

מאוד שמחה בשבילך קיט ../images/Emo13.gif

כן, אפשר לשנות ולהשתנות, למרות שלאחרונה הייאוש תופס אותי יותר ויותר בלי שתהיה לי שליטה על זה. יום אחד אני בהיי ויום אחר i an gona die וחזרתי לא מזמן מהפגישה הראשונה עם הפסיכולוגית שהיתה דווקא מאוד נחמדה ונעימה ויותר מזה אני לא יכולה להגיד בינתיים כי זאת כמובן רק ההתחלה.

hope_29

New member
קיט -

קיט, כמה נפלא, אני שמחה בשבילך!! אכן ההודעה שלך מעודדת ומפיחה קצת תקווה במידה ואתה לא ציני, מתוסכל ומריר...לצערי זה המצב שלי כעת. לא מאמינה שמה שקרה לך יקרה גם לי..יכול להיות שדברים מסויימים יסתדרו אבל לא מאמינה שהכול יסתדר ויבוא על מקומו בשלום. יש אנשים שסוחבים בעיות/מועקות/תעוקות במשך שנים...אני אומנם "רק" 6 חודשים במצב הזה אבל כשאני כנה עם עצמי אני יודעת שבעצם זה היה לפחות 5 שנים או יותר. בעצם, מרבית חיי היו דבר אפל ומדכא רק שלא הייתי מודעת לזה במיוחד...חשבתי שטוב לי...שכנעתי את עצמי. היום כשאני מתבוננת עמוק פנימה אני מבינה כמה החמצה, בזבוז וריק היו מרבית שנותיי.

קיט

New member
הופ..את כותבת משהו אחד ו..

משדרת משהו אחר... כתבת "אני לא מאמינה שמה שקרה לך יקרה גם לי "... אבל!! את ממשיכה וכותבת שמרבית חייך חיית בהחמצה ובבזבוז לריק.. ברגע שאת מודעת לכזה דבר זה כבר הבעת תקווה..את מודעת לשליליות ופותחת מקום לדברים חיוביים.שלא נדבר על השם שבחרת לך.. תקווה... בסך הכל לא קרה לי דבר מדהים- זה מה שאני מנסה להעביר. זה החיים. כמו שהרע מגיע לפעמים בבומים ככה גם הדברים הטובים. ובאותה מידה שקשה לקבל ולעכל דברים רעים -ככה גם קשה לנו לקבל כשדברים טובים מתחוללים.. אני אישית מרגישה שאני חיה על זמן שאול...-כלאמר- כאילו לא מגיע לי שטוב לי כ"כ עכשיו ובטוח זה יסתיים עוד מעט. אבל זה לא נכון. לא נכון להרגיש ככה. יכול להיות שזה יסתיים , יכול להיות שמשהו רע יקרה בדיוק באותה מידה שמשהו טוב . זה לא עניין של מגיע או לא. זה פשוט קורה. ברור לי לחלוטין שאדם גם מביא על עצמו דברים -בין אם שליליים ובין אם חיוביים, אבל לפעמים גם ה"שמיים" מחייכים אלינו. ודברים פשוט קורים. ברור לי שהמאבקים שלי ושלך לא יסתיימו בנסים, שצריך לעבור הרבה מאבקים, הרבה תיסכולים.. אבל מותר לנו לזכור שהכל פתוח. תמיד. הופ... כתבת את מתבוננת פנימה, וזה כבר (לפי דעתי) אחד התמרורים הכי גדולים בדרך להרגשה טובה יותר. כי כמה שכואב לפעמים להכיר את עצמנו, זה הכרחי כדי להתקדם. בהצלחה עצומה ממני אוהבת !! קיט

ואני עוד רוצה להוסיף

שהכי חשוב לחיות את הכאן ועכשיו. כשטוב, להיות עם הטוב ולהרגיש אותו ולחוות אותו. כשרע, להיות עם הרע, לבכות, או להתמודד בכל דרך אחרת שעוזרת. מה שבאמת חשוב זה מה שקורה בזמן הווה. כאן ועכשיו.

nobhhhh

New member
מצב טוב

שש חודשים את במצב טוב כי הבנת שיש לך בעיה אבל זה מאד מוקדם בשביל להבין שרק ששחודשים זה לא עושה אדם לחשוב ממי שהוא כבר שנה או שנתיים חוץ מיזה תעכבי אחרי ההועה שלך לפחות 5 או יותר מרבית חיי ועוד זה ימשך אי אפשר להתעלם אגב מההשפעה של הפסיכולוג שעוזר לעשות סדר בראש עם המחשבות שמתפזרות לבד אם עשית שינוי בחייך זה אומר שהעבר שלך היה אפל ומדכא במובן מסוים כמו שאת כותבת כי את לא שינית דעותייך מקריזה או הנאה רגעית(שאין בזה פסול)אלא כי הגעת למסקנות בחשיבה עצמית גם תחושת אי שייכות ומעבר ממשהו נסתר ממלא למשהו מציאותי זה איבוד של המילוי וזה קשה הציניות מבטאת את זה טוב כמי שחונכה תמיד על האמת במרכאות ורואה סימני דת גם בעולם החופשי בכל מיני מובנים בהסואה של חופש אבל מה שצריך כדי לחיות זה( ליסוע לחו"ל) וגם להפסיק לקטלג את עצמך כי את ממלאת את עצמך בינתיים עם הדברים האלה וכשאת ניגשת לפסיכולוג ואת אומרת לעצמך הנה עוד הוכחה שיש לי בעיה אבל אני רק 6 חודשים זה מתכון לדעתי להמשך לא רצוי שפתאום תשאלי את עצמך אני חיה בשביל להנות אבל אני לא נהנת כי אנשים מלאים גם אם הם עוזבים קשה להם לא לשאול שאלות את עצמם

nobhhhh

New member
גם

כל פעם שקורה משהו כמו טיפול פסיכולוגי ויהיו עוד דברים זה פשוט מחזיר למציאות (מנקודת מבט של הנפגע) וזה מוציא מהשיגרה המדחיקה כמה שהיא יכולה להדחיק

hope_29

New member
nobhhhh

אתה כל כך צודק בדבריך.... עושה רושם שאתה די מבין אותי... תודה

קיט

New member
תמיד הייתה לי תאוריה

בקשר להיי ולדאון.. לצערי גם יצא לי להתנסות בה קצת יותר ממה שרציתי. כבר לפני כמה שנים אני זוכרת שתמיד דווקא אחרי הימים הכי כייפים שלי, הימים הכי פוריים ומשמחים אני נכנסת אחרכך לאיזה דאון .. לא רציני אבל בהחלט תחושת דיכאון, קצת בכי וכו... ובדקתי את זה עם עוד אנשים -זו תופעה נפוצה .. אחרי שחזרתי מאפריקה- היי של שלושה חודשים הייתה לי נפילה עצומה . ואני חושבת שזה מה שהוכיח לי סופית כמה שהחיים שלנו מושפעים מההסתכלות, ומהעניים שלנו..( דבר ברור ובכל זאת..) . הרי מה איפיין את הדאון שהיה לי אחרי אפריקה- רק העניין שלא הייתה לי עבודה.הייתי בבית וזה קצת שיגע אותי.. אבל אני בטוחה ,במאה אחוז שאם אפריקה לא הייתה ברקע בחיים לא הייתי נכנסת לכזה משבר רציני. הכל נעמד מול ה"היי " שחוויתי. ומהם ה"היים" האלו? הם הצורה הטובה של החיים. הם הדברים הטובים שאנחנו מסוגלים להפיק מעצמנו בתוך המושג הזה חיים. והדאון מגיע חזק במיוחד אחרי אותם מצבי היי רק כי אז אנחנו מבינים מה אנחנו מפספסים בעצם... על מה אנחנו מוותרים בגלל כל מיני שיקולים.. חברתיים, כספיים, מציאותיים ועוד. אני מתייחסת ל"היי" הזה כמו לחלומות ולשאיפות שלי. שגם אם זה מתסכל שלא מצליחים תמיד להשיג אותו , אני בחיים לא אוותר עליו. עצם הידיעה שהוא שם מנחמת. נטע, לפי מה שזה נשמע לי היאוש תוקף אותך חזק עכשיו כי הוא מרגיש שאת נעלמת לו, כמו מאבק אחרון שלו לפני שהתחושה של השלווה תגבור ותנצח. ה"דאונים" הכי גדולים מגיעים כשאנחנו ליד ה"היים" הכי גבוהים. אז ,למרות שזה קשה עכשיו. אל תוותרי לו. ליאוש. והוא יתייאש ויניח לך. את יודעת כבר לאילו פסגות אושר ושמחה, ויצירה את מסוגלת להגיע. ואחרי שנחשפת לזה אני לא מאמינה שתתני למשהו לעצור אותך מלהגיע לזה. וזה לא סתם שדווקא עכשיו התחלת את הטיפול הפסיכולוגי. שימי לב איך הכל מתחבר.. את פשוט מתקרבת לנקודה שרצית להגיע אליה !!1 מגיע לך הטוב ביותר!! בהצלחה מתוקה!!1 קיט

hope_29

New member
תאוריית ה-"נד נד"..

זה פשוט מתחבר לי עם שיר הילדים: "נד נד, נד נד, רד, עלה, עלה ורד, מלמעלה עד למטה, רק אני ואתה, נד נד, נד נד..." באמת לא נותר אלא לקוות לתקופות אחרות...

פפה

New member
נחמד

אולי זו לא המילה המתאימה אבל גרמת לי לחייך. זה בדיוק - החיים הם נד נד אחד גדול. ואם נסתכל על זה בהומור ולא בפחד - יש לנו סיכוי לההנות. חיבוק - פפה

rash

New member
../images/Emo24.gif יהיה טוב...

קיט- אני שמחה בשבילך, נראה שאת מאוד מאושרת ושלמה עם מה שיש לך. אני מכירה את ההרגשה, שאתה קם בבוקר ורק אומר תודה על מה שיש לך, הכל זורח ומחייך... אבל אני כל כך מבינה מה הופ אומרת... במשך תקופות ארוכות בחיים שלי אמרתי תודה, אך היו לי תקופות גם מאוד קשות. אין לי מה להתלונן, סך הכל הייתה לי ילדות בסדר, הצלחתי להשיג בחיים מה שרציתי, אבל משהו בפנים מפריע לי, לא נותן לי להרגיש מנוחה. רוב התקופות בחיי הדחקתי את הקול הזה הדחקתי בעיות, לא דיברתי ונתתי לזמן, לשיגרת החיים, לאינטנסיביות של החיים, להעביר לי את הבעיות. בשלוש שנים האחרונות עבדתי כמו מטורפת, 24 שעות ביממה, לא יצא לי יותר מידי להסתכל פנימה. כיום חוץ מללמוד קצת אני לא עושה יותר מידיי בחיים שלי ופתאום הרבה דברים צצים מעל פני השטח. אמא שלי כל הזמן אומרת לי שאני צריכה שוב להכנס למערכת חיים נורמלית- לחזור לעבוד וכו´... נכון היא צודקת יהיה לי יותר קל להתגבר על דברים עם חזרה לחיים אינטנסיבים, אבל זה עוזר רק לטווח הקרוב עד הפעם הבאה שהכל יעלה, זה לא בעיה של החודש האחרון מאז הפסקתי לעבוד, אני יכולה לחשוב על גורמים מלפני עשר שנים שאף פעם לא דיברתי עליהם... זה לא יעזור שוב להדחיק את זה, אני באמת מאמינה שהגיע הזמן להתמודד עם זה פנים אל פנים ולא כמו שרבים מאתנו עושים, פשוט מנסים לשכוח ע"י המשך המרוץ של החיים. נטע- אני שמחה בשבילך על שהתחלת ללכת לפסיכולוג וזה נראה לי הצעד הבא שלי (ברגע שאני אמצא...) אהבתי את הקטע של הנדנדה...

קיט

New member
מצחיק שהשתמשת דווקא ב..

נד -נד .. יש לי סיפור שמחכה לאישור שנושא את השם הזה ככותרת...

למעלה