אולי זה לא היה מתאים....

רעוּת

New member
אולי זה לא היה מתאים....

אז הייתי אצלך. מאז שעבר היומולדת שלך אני מנסה להדחיק....לשכוח...מהשלאיהיה. כאילו שאפשר בכלל. איזה דפוקה אני. איך יכולתי לשכוח את הנוסח של המצבה שלך. זה הרי כ"כ בנאלי. בן ל. נולד ב.נפלבלבנון. הלב שלי עדיין דופק חזק מדי, אני חושבת. אמרתי שאני לא אלך אליך. לא עכשיו, עם כל האזכרות שיש שם (וכל מקבץ פרסומות בערוץ 10 מתחיל ב"שנה למלחמה...", אולי הם מקווים שזה עוד יביא להם רייטינג. ובידיעות היום- תמונות מהמלחמה. ובכל מקום. שנה למלחמה. ועוד שבועיים ויומיים אזכרה.) "חשבתי דווקא שיהיה לי קל אבל אולי זה לא היה מתאים לבוא היום, לבוא בכלל" אז באתי. כי מה הסיכוי שיהיה שם מישהו בעשרה לשתיים בלילה. שלט קטן "בית העלמין הצבאי", כאילו שמי שהיה כאן פעם אחת יוכל אי פעם לשכוח. (ואני הייתי כ"כ הרבה פעמים, אני כבר לעולם לא אצליח לשכוח). כבישים ריקים ו-90קמ"ש, יא מטורפת אחת, זה ישר שלילה. יש אבן קטנה על הקבר שלך, זה גורם לי לתהות אם עוד מישהו זוכר. אם מישהו זכר שיש לך יומולדת והגיע לפה לפני כמה ימים ושם אבן קטנה על הקבר שלך, או שזה סתם נשאר שם מיום הזכרון, או שאחד החיילים שהיה פה מתרבות יום א' עבר ליד האבן שלך וראה שהיית בן 19, בגילו אולי, ושם לך אבן. ואולי זה סתם נשאר שם מיום הזכרון. כמה אבק. אף אחד בטח לא היה אצלך מאז יום הזכרון. אני לא הייתי. וגם בחושך זה נראה אותו דבר, אתה יודע? גם בחושך אתה מת. ואולי עדיף שיישאר בחושך. ככה רואים פחות. אף פעם לא הייתי אצלך בלילה. מטורפתאחת. אנשים נורמלים לא הולכים לבתי קברות בלילה. חשבתי ש....זה ישחרר משהו. אבל לא ממש. מאז היומולדת שלך...למה לעזאזל זה לא עובר?! והלב שלי דפק חזק מדי, ואני לא רגילה להיות הדבר הכי חי שנמצא במקום כ"כ גדול. או משהו כזה. במילא זה לא מרגיש לי ככה. מטורפתאחת. על פחות מזה מאשפזים אנשים. ואם אני מודעת לזה שאני פסיכית, זה הופך אותי לפחות פסיכית?! להיות אצלך ב-2 בלילה. אולי יש לזה את אותו האפקט כמו לחתוך בזיגזגים. לא יודעת, דווקא את זה לא ניסיתי. אולי בגלגול אחר זה לא היה נשמע כ"כ מורבידי, "אני אצל אח שלי". אם לא היית נהרג. אז הייתי יכולה להגיד "אני אצל אח שלי", וזה היה יכול להישמע כ"כ טבעי. נורמלי. אני רוצה שזה יפסיק, ועוברים כל התאריכים האלה, וסתם ימים רגילים, וזה לא מפסיק, אולי אפשר לחיות עם זה, אבל זה אף פעם לא מפסיק. לעזאזל. אתה יודע איזה שיר היה ברדיו בדרך? Wish you were here, ואם זה לא היה עצוב אולי הייתי צוחקת. זה יום הנישואין של חבר שלך ב-11.7. למה אני בכלל זוכרת. אולי כי הוא התחתן יום לפני המלחמה. אולי כי את שלך אני כבר לא אצטרך לזכור. לא הייתי בברית. הוא אומר שהתינוק ממש חמוד. החבר הכי טוב שלך כבר אבא. היית מאמין? וזה מגדיל את הצביטה בלב לגודל של חתך עמוק. בלי להתכוון אפילו. תראה איפה אתה. תראה מה שנשאר. אי אפשר להמשיך ככה הלאה. כולם ממשיכים הלאה, כל החברים שלך, כל העולם. זה רק מדגיש את הניגוד הזה. אין לאן להמשיך. זה מה שנשאר, אתה עדיין חייל. אפילו אני כבר לא. אפילו אני ממשיכה....אז איך אפשר לבוא בטענות לכל שאר העולם? "הכל עולה, הכל חוזר כאילו שום דבר עדיין לא עבר חשבתי ששכחתי כבר חשבתי ששכחתי כבר חשבתי ששכחתי כבר...." (יוני בלוך)
'"This is love," she thought, "Isn't it? When you notice someone's absence and hate that absence more than anything? More, even, than you love his presence?"'​
(ג'ונתן ספרן פויר) ואני עדיין אוהבת אותך כלכך. גם אם זה לא תמיד נראה ככה. אני אוהבת אותך נורא.

Yael Floyd

New member
../images/Emo14.gif

קווץ'.... למרות שזה לא נראה לי כזה מטורף. זה אפילו, הכי הכי מתאים שיש. (בצורה מוזרה שכזו, ועדיין.) [ואני שונאת אותך ואת נועה, יש כל הזמן פרסומות מעפנות ברדיו שממליצות על ספרים "לגיבור הבא שלכם קוראים צ'ובון שמיט, אבא שלו נפל ממגדלי התאומים בלה בלה!!!" ג'ונתן ספרן פוייר הרס לי ת'חיים עוד לפני שהוא הספיק להרוס אותם! פרנציפ לא קוראת ת'ספרים שלו.]

רעוּת

New member
קוראים לו אוסקר של ../images/Emo46.gif

ותאשימי את נועה. הכל בגללה. וחוצמזה שהציטוט בסוף זה מ"הכל מואר" שזה על השואה!! יחי האופטימיות ותודה

noosh

New member
......

או שאחד החיילים שהיה פה מתרבות יום א' עבר ליד האבן שלך וראה שהיית בן 19, בגילו אולי, ושם לך אבן. (אני מצטערת שאין לי מה להגיד כרגע וזו לא תהיה תגובה חכמה או משהו כזה. אני גם קצת מצטערת שנתתי לך את הציטוטים האלה, אבל אני יודעת איך לפעמים מילים של אחרים, עם כמה שהן מדויקות, מצליחות להעביר הרבה ממה שמנסים ולא מצליחים בעצמנו. ושלא תחשבי שאת לא מעבירה, אולי זה מרגיש לך לא-מספיק, כי שומדבר לא יספיק אף פעם כדי לתאר או לזכור או לשכתב או לגעת, אבל את מעבירה המון.)

רעוּת

New member
אל תצטערי ../images/Emo46.gif

חוצמזה שקראתי אותו בעצמי ויכולתי להביא אותם בעברית, אבל הכי כיף להיות פלצנית
אני חושבת שהמזוכיזם שלי תורשתי
קודם ראיתי את אמא מייבבת מול הרדיו כשהיה את "קולה של אמא" עם אמהות של חיילים פצועים (פה אפשר להתחיל לשיר "את מקנאההההההההה את מקנאהההההה" בסגנון מרגול) וחשבתי אם כדאי באמת להגיד לה שזה כבר לא רלוונטי עבורה? כאילו, בשלב מסוים היא תצטרך להשלים עם זה שהשתחררתי מהצבא ולהמשיך הלאה.. ותודה, כמובן

למעלה