אולי זה לא המקום המדוייק,

אולי זה לא המקום המדוייק,

אבל נוכחתי שיש פה חברה רציניים ומביני עיניין. אני על סף רכישת מחשב. כמובן אני מרכיב את המפרט בעצמי, ונתקלתי בדילמה. איזה מעבד/לוח אם/זיכרון כדאי לקחת? הייתי מעודכן עד לפני שלושה חודשים (אז קניתי מחשב לעצמי) ומאז פשוט לא עיניין אותי יותר מה יצא, מה עתיד לצאת וכדומה. אני רוצה מעבד שלא יהיה המילה האחרונה (מפאת המחיר) אלא משהוא בסביבות P4 1.5mHZ עם לוח חזק וזיכרון נכבד (256-512). הבנתי, אגב, שיש זכרונות מסויומים שתומכים בכזה מעבד ומהירויות שונות של לוח אם... בכל אופן אני אודה מעומק הלב למי שיוכל לפרוס בפני פה את כל התורה או לתת לינק למאמר עדכני בנושא.

dov98

New member
זה לא המקום , אבל אם כבר בזבזת

שורה, אז אבזבז את השניה: לך על AMD ATHLON 1800 . הוא זול מP4 וגם הזכרון שלו הDDR זול מהRDRAM . אני כמובן משווה לchipset 850 . אבל אל תעשה את זה אם אין לך תמיכה בשבילו ליד הבית.

אין לי,

מאחר ואני גר בחור... אני מעדיף להישאר עם אינטל (המוח הישראלי
). מה לגבי לוח למעבד 1.6 של אינטל?

antidot

New member
המלצה שלי...

מזה כבר כמה חודשים קיימים צ´יפסטים לפנטיום 4 עם זיכרון DDR (אפילו DDR 333 שאמור להיות מהיר ב25% מDDR266). כרגע יש את הלוחות של VIA ו-SIS. המלצה שלי: חכה קצת עד שזה יגיגע לארץ או תחפש(אולי כבר הגיעו). DDR333 לוקח את RDRAM כמעט בכל הקטגוריות וגם עולה פחות. לגבי אינטל, לדעתי אתה צודק: האתר www.tomshardware.com ביצע את כל ההשוואות האפשריות בין אינטל וAMD והגיע למסקנה שAMD יותר מהיר. אבל הם בעצמם טענו שהיו להם לא מעט בעיות תאימות של תוכנות וכו´. הם ממליצים לחכות קצת, טרם התוכנות יותאמו כמו שצריך לAMD. Antid0t

אנשים, אתם מדברים איתי סינית... ../images/Emo10.gif

פעם הכל היה פשוט יותר. 2-3 סוגי זיכרונות. 2-3 סוגי לוחות, וזהו. DDR - RDRAM - SIS - VIA - לא מוכרים לי כל ה"מוצרים". תעשו לי את הטובה של החיים, נסות ללכת איתי טיפה יותר לאט, כי לא בא לי ליפול ברכישה בזאת. אני אתחיל לסדר לי דברים בראש, נקווה שתשתפו פעולה. זיכרונות (סוגים):
SdRam: 168pins 100/133Mhz. - for P3 RdRam: 184pins 800Mhz. - for P4. DDR266: ?pins 266Mhz. - for ??? DDR333: ?pins 333Mhz. - for ???​
אנא, תקנוני באם טעיתי באם מהסעיפים, והאם יש עוד סוגים שלא הזכרתי? (פרט לאלה הישנים יותר מ-SdRAM כמו eDo וחבריו....
) עכשיו, יש פה עוד כמה עיניינים שאני צריך לסדר לעצמי: א. בזיכרונות: ECC and NON-ECC - מה זה בכלל? ב. במעבדים: Socket 432/438 - מה זה בכלל? ג. איך אני מתאים מעבד ללוח לזיכרון? ד. אם הבעבד עובד על (נניח) 800Mhz האם הלוח והזיכרון חייבים לעבוד על אותם מהירויות? בתודה מראש לכל עונה פוטנציאלי.

antidot

New member
הבהרות

נתחיל מזיכרון: SDRAM - מהירותו 100 או 133 MHZ DDR - מהירות של SDRAM X 2 ---> מקבלים 266 MHZ (המהירות מושגת ע"י BUS כפול של SDRAM כאשר כל אחד מהם הוא 133. ז"א קיימים 2 ערוצים מקבילים שמהירות כל אחד מהם היא 133 MHZ). לפעמים מתייחסים אל הזיכרון כDDR266 DDR333 - אתה יכול להסיק לבד שזה 3 ערוצים של 133 MHZ שסה"כ נותנים 333MHZ. עוד על הזיכרון והבדליו: http://www.sysopt.com/forum/showthread.php?threadid=92015 ECC - Error Correcting Code שיטת תיקון טעויות. פה יש הסבר מפורט על כך: http://accessories.us.dell.com/sna/topic.asp?folder=topic&section=004&topic=memory_guide&script=sna SIS ו-VIA - יצרניות צ´יפסטים של לוחות אם. דוגמא ללוח אם לפנטיום 4 שעובד עם DDR : http://www.tyan.com/products/html/trinity510.html ועל הצ´יפסט עצמו אפשר למצוא ב: http://www.via.com.tw/en/apollo/P4X266a.jsp והצ´יפסט הבא תומך בזיכרון DDR333 (של SIS): http://www.sis.com/products/chipsets/oa/pentium4/645.htm Socket 432: הסטנדרט המקורי של פנטיום 4 בעל 432 פינים. Socket 478: הסטנדרט החדש(הרחבה של 432) התומך במעבדי פנטיום4 יותר מהירים ותואם אחורה, ז"א כל מעבד 432 יכול לרוץ על 478 אך לא להפך (למעבד שהוא 478 יש 478 פינים מין הסתם). Antid0t

antidot

New member
אם היית מעיף מבט בלינקים...

היית מגלה שמהירות הBUS היא לא קובעת חד משמעית את מהירות הגישה אל הזיכרון. רוחב הBUS גישה אל RDRAM הוא 16 BIT בו זמנית. רוחב הBUS של DDR הוא 64 BIT. ז"א RDRAM יכול לקרוא 16 BIT עם 800 MHZ בו זמנית DDR יכול לקרוא 64 BIT בו זמנית עם 266 MHZ. אני מצטט: Actually RDRAM is slower than DDR SDRAM in both peak bandwidth and latency. PC800 RDRAM, which runs a quad-pumped 200MHz bus that´s 16 bits wide, has a maximum theoretical transfer rate of 1.6GB/sec. PC1600 DDR SDRAM runs a double-pumped 100MHz bus that´s 64 bits wide has the same theoretical bandwidth as PC800 RDRAM. PC 2100 has a 2. 1GB/sec bandwidth which is higher still. Intel´s i850 chipset relies on TWO PC 800 RDRAM channels to produce its 3.2GB/sec memory bandwidth. So while the platform has higher bandwidth it´s not simply because of RDRAM but how the RDRAM solution is implemented. And yes, RDRAM does support multiple channels more easily because it requires fewer traces. The highest bandwidth, or transfer rate, available to any current mass-market chipset is the 4.2GB/sec of the Nvidia Nforce chipset which uses a dual channel PC 2100 DDR SDRAM configuration. Antid0t

philips

New member
לגבי תאימות...

אמת הדבר ש AMD יותר מהיר /זול אך נופל ממתחרהו בנושא ההגנה התרמית ואולי גם קצת בנושא התאימות..... אבל בינינו אני עובד מסיבית מאוד (הרבה מאוד תוכנות שונות ) על AMD 1200C ולא נתקלתי בשום בעייה.....אפילו לא רמז לבעייה...וכנ"ל גם חברים רבים שלי. בעיות התאימות , אם ישנן הן בנושאים מאוד קטנים וספציפיים וחבל לערב בעיות כאלו בשיקולים...

dov98

New member
תראו! פעם התוכנות הקדימו את

החומרה, אך היום המרוץ המטורף של אינטל וAMD עוברים לדעתי את ביצועי התוכנות ולכן הדעה הפרטית שלי אומרת להסתפק לעת עתה בP3/1000 , כיון שהוא מתאים לרוב הביצועים ( ובסיגנון antidot אומר , אני לא הולך לכבוש את הגלקסיה)

dov98

New member
עוד דבר, שנה או שנתיים של delay

לא יגרמו לי שום נזק.(אבל יקלו בכיס)עוד פעם הantidot השפיע עלי

antidot

New member
רק בשביל פרספקטיבה

לי אישית יש בבית P3 800 256 SDRAM 133 2X9GB U3 SCSI Fujitsu HD כרטיס מסך Elsa Gladic 511 GForce2 MX400 32 MB בקר SCSI Adaptec 1960 צורב YAMAHA SCSI 40X16X10 כרטיס טלוויזיה כרטיס קול SB Live 5.1 DTS איך אני מתעלל במכונה: מערכת הפעלה: W2K Server שרת IIS פעיל שרת SQL פעיל חיבור ADSL תוך כדי בלי שום בעיה אני יכול לעבוד עם AUTOCAD , MATLAB ושלא נדבר על Photoshop וכו´. Outlook פתוח כל הזמן. כמעט תמיד Visual Studio פתוח. כל זה לא מפריע לי לראות טלוויזיה בחלון בצד או על כל המסך. לעבוד דרך PCANYWHERE עם תחנות מרוחקות. להחזיק 4-5 חלונות של Internet Explorer פתוחים. להיות מוגן ע"י firewall ואנטיווירוס וכו´ וכו´.... לאחר בדיקה קצרה מתברר שיש מעל 100 תוכנות שונות מותקנות. מערכת הפעלה הותקנה לפני שנה ואין לי שום רצון/צורך בהתקנה מחדש. אולי... אולי ... אני אוסיף עוד קצת זיכרון בשביל השקט הנפשי. שתבינו: המחשב עובר התעללות קשה ועדיין מראה ביצועים טובים. Antid0t (שמתחיל לצאת מפרופורציה)

ForumMan

New member
אחי, איפה המחשב שלי ?!

סתם כותרת נחמדה ! קודם כל, יש לך מחשב נחמד. דבר נוסף, למחפש המחשב, קנה AMD ללא שום חשש מתאימויות. עד היום לא קם האדם שנתקל בבעיה, ואני מתכוון לבעיה של ממש, עם מעבדי AMD. אולי לאוהבי ה LINUX יש קצת הנאה ממשחקי תאימות אבל לכל חובבי השקט הנפשי אין ממה לחשוש. קצת אמונה, אחי. אני עבדתי מילדות על מחשבים ומה שההורים קנו לי היה הטוב ביותר. אבל...... גם היקר ביותר. כואב ! כיום אני עובד רק על AMD - או במילים אחרות : איכות ללא פשרות, ומחיר שלא עושה צרות. ובנוגע ל ANTIDOT שוב, יש לך מחשב נהדר וגם אתר שווה שיושב עליו, כמו שכבר סיפרת. תמשיך עם אתרך - שקול תרגום לשפתנו, השפה העיברית. אתרים למידע בנושא הכרת המחשב. את כל מכריי אני שולח לאתרים ישראליים, והנה אחד מהם : www.pcphobia.co.il נהנה לקרוא את הפורום הזה. בואו ונמשיך כך. האיש והפורום.

nakai

New member
בעיות תרמיות לAMD

יש לי ולאחי מחשבים מבוססי AMD לי יש K6-2 400MHZ ולאחי DURON 700 , שני עובדים נהדר ללא שום בעית תאימות. בקשר לכותרת ... ראיתי סרטון מאתר toms hardware אשר מציז מעבדי אינטל ו AMD לאחר שמוסרים מהם המאוורים וצלעות הקירור- מעבדי אינטל שרדו את ההתעללות אך המעבדים של AMD העלו עשן( מאוד מרשים לראות את זה) אבל זה דבר שפשוט לא קורה צלעות הקירור והמעבד לא סתם נופלים כך שהסיכוי לכך הוא קלוש ביותר .

duke4you

New member
תשמע

מי אמר שהמאוורר נופל? יצא לי לראות הרבה מחשבים עם מעבדי אינטל שהמאוורר של המעבד לא עובד/עובד חלקית/בקושי זז כתוצאה מצבירת אבק או תקלה טכנית. עכשיו תאר לעצמך מה יקרה למעבדי AMD. חוץ מזה שעם הזמן מצטבר אבק על המאוורר... בקטע הזה מעבדי אינטל פשוט עובדים ועובדים ועובדים...

teen17

New member
אני עובד גם בתחום הזה אז המלצתי לך:

היא לך תקנה מעבד AMD T-Bird 1.2Ghz עם 256 מגה זיכרון או 512 מגה זיכרון ותקנה לוח של ASUS-הכי טובים בשוק. אני ממליץ על זה: מעבד: AMD T-BIRD 1.2GHZ לוח אם: ASUS A7V 266 זיכרון: 256/512MB 266FSB DDR אם אתה רוצה אני מכיר אישית בעלים של חנות מחשבים בחיפה שיש להם מחירים נמוכים (WWW.KSP.CO.IL) כנס לאתר שרשמתי תראה את המחירים ותדע שזה בערך המחיר שצריך לעלות לך הלוח הזיכרון והמעבד כשתזמין.

ForumMan

New member
בואו לא נריב, אבל...

בתחום המעבדים סיכמנו ש- AMD טובים, זולים או במילים אחרות משתלמים יותר. בתחום לוחות-האם כדאי שתדעו : במשך שנים אנשים דיברו על ASUS טובות, אך כיום ההמלצה היא על GIGABYTE או על A-OPEN. שתי החברות הללו מציעות לוחות-אם ברמה אחת ויותר מעל כולם ובמחירים של כולם, שלא כמו ASUS שנחשבים ליקרים יותר וגם עולים בהתאם ( רק חבל שלא מספקים בדרך את הסחורה הנדרשת והמצופה מהם ). ל- GIGABYTE יש לוח-אם כפול-ביוס ( DUAL-BIOS ). ל- A-OPEN יש את לןח-האם הנחשב למהיר ביותר כיום עבור מעבדי AMD. מיותר לציין ששתי החברות המדוברות להלן גם מייצרות לוחות-אם עבור שרתים, מה שאומר שהן מקצועיות ולא סתם עוד חברות שקמו עקב הביקוש שנוצר עד לפני כשנה בשוק ! לסיכום, מעבד AMD בין 1200 ל- 1900 ( XP ), לוח-אם של GIGABYTE או של A-OPEN ( אישית אני משתמש ב- GIGABYTE ונהנה מכל רגע - קלות עדכון BIOS דרך אתר החברה וכדו´ ), זכרון מועדף הוא של חברה יקרה ומוכרת כדוגמת MICRON וכדו´ ( שווה להשקיע בדבר שבעצם הכי חשוב כיום במהירות המחשב לפי זמני עבודה ). מי שיקנה את הדברים הללו ולא יחשוש להשקיע בשאר הדברים קצת יותר, ירויח מחשב שללא ספק יהיה טוב, איכותי וברמה גבוהה לפחות בשנתיים הקרובות ( לא הכי חדש והכי משוכלל, אבל יפעיל כל דבר חדש שיצא בטווח השנתיים הקרובות לפחות - וזו הבטחה ). תתחדש מ........... האיש והפורום.

קוברה@

New member
טוב הנה גם השתי סנט שלי

אז ככה בנוסף לכל מה שרשמו כאן... אני בכל זאת אוסיף לפני יומיים סוף סוף קיבלתי את הלוח שחיכיתי לו של MSI עם ה צ´יפסט החדש KT266A של VIA הלוח הוא בעל RAID ן כל מיני דברים נחמדים נוספים...על הלוח מותן מעבד 1600+ של AMD ו512 MB זכרון CAS222 של MUSHKIN המערכת עובדת פצצה...אני עבדתי כמה וכמה שנים בתחום ואני אוהד אינול מושבע אבל לאחר ההחלטות הגרועות שלהם עם הRAMBUS הבנתי שחבל על הכסף...אם אתה לוקח AMD אתה מקבל יותר ביצועים בפחות כסף! אגב לוח של GIGABYTE לא הייתי מתלהב ממנו יותר מידי למרות ה DUAL BIOS זה שזה הלוח היחיד הנורמלי שפלונטר(יא מהחשמם) מוכרים זה לא אומר שאין אלטרנטיבה ללוח הזה...ממבחני השוואה הלוח של אסוס A7V266-E הוא המהיר ביותר ביחד עם EPOX וSOLTEK בגל מקרה לעניין.לא שווה לחכות ל DDR333 כי עד שהוא יגיע לארץ כבר יוציאו דגם חדש וחוץ מזה אף פעם לא שווה לקנות את ההכי מתקדם שיש כי הוא עולה הון עתק אז המסכנה היא לקחת משהוא טוב לא הכי חדש והכי יקר שיתן מענה לזמן כמה שיותר ארוך.... לפי דעתי ATHLON XP 1600+ ולוח עם הצ´יפסט החדש של VIA KT266A וזכרון DDR 256 לפחות כמובן שרצוי 512 אין מה להשוות בביצועים בכלל לגבי המאוור אז לכל העצלנים שאין להם כוח לפתוח את המארז פעם בחודש ולבדוק שהמאוור עובד ושאין יותר מידי אבק שם ושכל המערכת תקינה מגיע להם שישרף להם המעבד ולא משנה כל הנושא של רגישות לחום...פשוט צריך אחריות מינימלית ...מה לעשות שבמחשבים החדשים של היום צריך קירור ממש טוב אחרת יהיה לכם תנור קטן וגם לא צריך מזגן אז לסיום בהצלחה עם קניית המחשב..אני מקווה שלא תיבהל מכל הסיפור המוזר שרשמתי כאן...תרשום כאן אם עדיין אתה צריך עזרה עם משהו ובהצלחה

למעלה