אולי זה לא הפורום הנכון אבל יש פה

LeeCooper69

New member
אולי זה לא הפורום הנכון אבל יש פה

אנשושים נחמדים ביותר שבטח ישמחו לענות לי ^__^ אז ככה: יש לי שאלה.... בפסטיבל הנבטי האחרון שהייתי בו (להגיד את זה גורם לי להרגיש חשוב בתור נבטי) כמובןם שעשיתי קעקוע (שאני יודע שקוראים לו טריקווטה עכשיו) וגם קניתי קריסטלים. הקריסטלים האלה נראו לי מיוחדים מאוד ורציתי לקנות אותם. קניתי 5 כאלה ואמא הוסיפה לי שלושה. בכל אופן... בדרך לבית נזכרתי שאותם קריסטלים הופיעו ב"מכושפות" בכל פעם שהן (הבנות) העלימו את המקור. כמובן שאני לא אסתמך על סדרה של WB כמקור מידע אבל נזכרתי גם שכששאלתי את המוכר (בערבית כמובן) למה משמשים הקריסטלים הוא ענה לי לגירוש שדים. גירוש המקור... גרישו שדים. אחד ועוד אחד וזה מה שייצא. בכל אופן, רציתי לדעת למה משמשים הקריסטלים האלה. אלו קריסטלים שקופים עם אבקה לבנה (שחק ככל הנראה) מסביבם. ניסיתי לסרוק אותם (כי אין לי מצלמה דיגיטלית) אבל הם יצאו בגוון מתכת אז ויתרתי.

Pink Bitch 2

New member
אני חדשה בכל העסק

אבל שני דברים אני כמעט בטוחה בהם: 1. לקריסטלים יש חלק חשוב בדתות הפאגאניות (בוויקה לפחות) 2. לא ידוע לי על שום טקס של גירוש שדים, לפחות לא בעזרת קריסטלים טוב לראות אותך גם כאן אגב

Justin Angel

New member
תראי, יש לנו מדיניות לא כתובה.

אנשים שלא מבינים כלום - לא עונים לשאלות. ברצינות, זה לא עלבון זה פשוט המצב. את בעליל לא יודעת דבר או חצי דבר על שום דבר בנושא הפורום, אז אתה מוזמנת להיות כאן ולקרוא, להצטרף לדיונים, אבל שאלות ענייניות משאירים לאנשים שמבינים משהו באותו עניין.

Dia Leoghann

New member
ג'סטין, תשנה את הטון

לפני שישתנה לך הסטטוס בפורום...

suki da yo

New member
תני לי לחלוק על זה , למעשה

לקריסטלים אין חלק בויקה עצמה. אפשר ואולי אף רצוי להשתמש בהם בטקסים, אבל זה בהחלט לא מרכיב חשוב בדת. אני אישית לא משתמשת בקריסטלים כמעט לעולם.

LeeCooper69

New member
אבל פה יש אנשים נחמדים.

במאגיה הם מצמררים אותי
(ואני לא מתכוון להשמע גזעני)

Pink Bitch 2

New member
אמממממממממממממם

אני לא בטוחה שמאגיה זה הפורום הנכון.... מצד שני, גם לא הפורום הנ"ל... באופן כללי הפורום הנכון היה פורום שעוסק במיסטיקה,אם תוכל לברר אילו סוגי קריסטלים קנית, אני אוכל לנסות לברר לך מה הם השימושים לגבי השימשו בדת, אין לי שמץ

LeeCooper69

New member
הומואים זה גזע../images/Emo35.gif

כי יש גזענות כלפי הומואים. זה מושג שהשתרש לכל אפליה על רקע שוני.

LeeCooper69

New member
חוצמזה שכן.

אם אלפים זה גזע, ופיקסים זה גזע ושדונים זה גזע אז גם מכפים זה גזע וקוסמים זה גזע.

Justin Angel

New member
אין קשר :)

אלפים, פיקסים, בני אדם = גזעים שונים, מהיותם שונים בפיזיולוגיה, פסיכולוגיה ומבנה חברתי שונה. מכשפים, קוסמים, מעלים באוב = מקצועות, כמו גנן, טבח ואופה.

L e s t a t

New member
טעית בהכל

אין גזענות כלפי הומואים, יש אפלייה ו"דעות קדומות". אלפים, פיות ושדונים (אלף ושדון זה אותו שם לאותו יצור, אגב) הם פיות, הם לא גזע. מכשפים זה לא גזע נפרד מבני אדם, מכשפים הם בני אדם לכל דבר. מאיפה הוצאת את הקשקושים האלה אני לא יודע אבל זה לא משנה כי המסקנה שלך בלאו הכי הייתה שאם אלפים זה גזע (מה שלא נכון) אז גם מכשפים זה גזע.. איך הגעת ל"מסקנה" הזו, לכל הרוחות?!

המקור הוא, כמובן,

משחק התפקידים הנושן D&D, שבו - למרבה הטימטום, לא הייתה הפרדה ממשית בין "גזעים" לבין "מקצועות". כך, כשבחרת מה הדמות תהיה, האפשרויות היו משהו כמו "קוסם, גמד, אלף, לוחם, כהן, גנב.". מזל שבאו המהדורות השנייה והשלישית!

L e s t a t

New member
על זה אני אשמח להתווכח איתך

לפי דעתי במהדורה הראשונה (כן, הקופסא האדומה...
) שגמדים ואלפים זה מקצועות\גזעים, אין טעות בכך. גמדים ואלפים באים אלינו מתוך המיתולוגיה הנורדית, שם מדובר ברוחות האדמה. אלפים הם סוג של פיות (ד"א, "אלף" זה שם שמשמש לתיאור של כמה וכמה רוחות-אדמה ולא רק "שדונים" פר-סה). ישנם כמה וכמה סוגים של אלפים (על זה אני אולי אכתוב בפורום "פיות שדונים וכל השאר" מתישהו). המהדורה השנייה והשלישית איבדו משהו שהיה אצל המהודרה הראשונה - התחושה שאתה משחק סתם משחק בשביל הכיף. כך שאם אתה מחפש משחק רציני - רק המהדורה השלישית, למרות שגם כאן יש תחושה חזקה שהמשחק פשוט מצועצע. עכשיו WOTC הבטיחו לשחרר מהדורה 3.5, כששאלו אותם מה יהיו השיפורים הם אמרו שבמהדורות הקודמות הקוראים התלוננו על כריכה רכה מדי והפעם תהיינה כריכה קשיחה... אם זה הולך להיות במסורת של כמה וכמה ספרי מהדורה שלישית, ככל הנראה זה באמת הולך להיות השיפור היחיד בספרים שלהם.. טוב, כל זה כבר נושא לפורום אחר לגמרי.

למעלה