אולי זה לא כלכך הצליח אבל זה עדיף..

gilgolan

New member
אולי זה לא כלכך הצליח אבל זה עדיף..

חיסרון אחד בלבד יש למינידיסק לאחר שכל השאר כבר נפתרו והחיסרון הוא ההקלטה של 1:1, כלומר דיסק של 74 דקות ייקח 74 דקות להקלטה אך לא להרבה זמן...(פרטים בהמשך) שאר החסרונות שהיו למינידיסק הסתדרו עם הזמן כמו הדגם החדש שהוציאה חברת סוני MZR-500 שכולל גם MDLP4 וגם חיי סוללה ארוכים (סוללת AA אחת מספיקה ל48 שעות PLAY) ובנוסף על כך גם המחיר הזול של המכשיר בארה"ב (135$). חיסרון נוסף שהיה למינידיסק בעבר היה מחירי הדיסקים עצמם שהיו בשמיים אבל היום גם הם צנחו ביותר מ50% מהמחיר בעבר כך שזה משתלם מהבחינה הזאת. עכשיו לגבי הקלטת ה1:1 .. סוני בימים אלה מפתחת מכשיר netMD (מפתחת על הנייר עוד לא התחיל תהליך ההרכבה הראשוני ובטח שלא הייצור) בכל אופן, הנטMD יתחבר למחשב בUSB ויאפשר הקלטת MP3 ודיסקים של מוזיקה בצורה דיגיטלית ללא צורך בהשמעתם - כלומר זה כאילו יצרוב על המינידיסק את הMP3 ודיסקים וכל קובץ אודיו אחר.. אז אפשר להגיד שמתי שייצא הnetMD מחירו בהתחלה יהיה בשמים אך אין ספק שהוא יהיה זול בהרבה ממכשירי הMP3 וגם מהזכרונות שלהם. אני ממש לא חושב שיש בעיה עם גודל הדיסק עצמו מכיוון שמכשיר מינידיסק קטן במימדים בהרבה ממכשירי הMP3 וגם אם שמים אותו בנרתיק אין בעיה לשים שם עוד 2 מינידיסקים דקים. אני יעדכן כאן עם עוד כמה פרטים על המינידיסק הזה שאין ספק שהוא עומד "לכבוש את העולם"

Summoner

New member
נגני MP3

לדעתי אין השוואה בין נגני mp3 למיני דיסק. המחירים של המכשירים אינם הרבה יותר גבוהים (היום בכ200-250 דולר ניתן להשיג את ה-Archos Jukebox, נגן הארד דיסק של 6 גיגה זכרון, שהוא בגודל של מכשיר IPAQ, רק עבה יותר. גם נגני הזכרון הדקיקים יותר יכולים לפעול לא מעט שעות על טעינה קטנה, ובנגני הדיסקים השונים (למשל ה-Rio Volt) ניתן לנגן דיסק באיכות גבוהה (דיסק MP3 כולל כ-12 שעות של מוסיקה) למספר רב של שעות. אמנם המכשירים גדולים יותר, אך אין השוואה ללקחת שעה-שעתיים של מוזיקה בMD לעומת דיסק MP3 או נגן הארד דיסק, אפילו עם הוא בתיק והשלט מבצבץ החוצה. מהירות ההעתקה למכשירים גבוהה, כמה שניות לשיר, ובמקרה של מכשירים שאינם תומכים ב-SDMI, ניתן להקליט מהמכשיר החוצה באופן דיגיטלי (העתקת קבצים וכו) אני לא חושב שיש ממש סיבה לקנות כיום מכשיר MD כאשר יש מבחר כל כך גדול של מכשירי MP3 טובים. אריאל

gilgolan

New member
אריאל,

אריאל.. רק רציתי לדעת, איפה ניתן להשיג את נגן ההארד דיסק של 6 גיגה ? ואני לא מאמין שהוא עולה 200-250 דולר ובטח שהמשקל שלו לא יכול להיות קטן מ400 גרם (שזה משקל ההרדיסק). אם היו שמים בו הרדיסק של מחשב נייד אז מחירו היה בשמים כמו מחירי הרדיסק למחשבים ניידים. והשיטה של מדיה דיגיטלית מכל סוג שהוא נכשלה כבר לענייני הMP3 ובנוסף MP3 זה לא פורמט איכותי כמו הATRAC שבו משתמשים במינידיסק. דחיסת הMP3 היא 1:10 בעוד שבמינידיסק הATRAC הוא 1:5. ככל שהדחיסה גבוהה יותר האיכות יורדת ולא רק שהיא יורדת כאן פי 2 אלא היא יורדת בצורה משמעותית יותר מכיוון שהMP3 מוציא תדרים שלא חשובים (לפי דעתו של יוצר הקידוד)

Archos Jukebox

היי אריאל לפחות לגבי המחיר הוא צודק פרטים נוספים תוכל לקבל בלינק המצורף גיל

Summoner

New member
Archos Jukebox

ניתן לקנות את המכשיר בדיוטי פרי ב-$400, ובארה"ב בכ $250, תסתכל ב http://www.funmp3players.com. משקל המכשיר אינו כבד ואני הולך איתו בכיס בלי בעייה, למספר מדוייק בדוק באתר החברה. איכות הצליל היא עניין סובייקטיבי, אמנם הMP3 מוריד תדרים ומכווץ יותר, אך בניגוד ל ATRAC (שגם הוא מוריד תדרים) הכיווץ הוא יותר טוב. קח לדוגמא את פורמט ש-WMA של מייקרוסופט. היום בעזרתו ניתן לכווץ באיכות של 48KBPS מה שב-MP3 מקבלים ב-128KBPS. כיווץ יותר טוב לא אומר מידע פחות נקי, אלה גם יכול להגיד מתמטיקים טובים יותר שפיתחו את המקודד. מכשירי המיני דיסק הם כמו קסטה - תקליט אליהם ותעשה פליי. מכשירי MP3 בעלי קיבולת גבוהה (לא זכרון פלאש, אלא הארד דיסק ו-CD), יכולים להפיק איכות לא פחות טובה ממינידיסק, ואף איכות משתווה לדיסק - כמובן תלוי באיכות הקידוד. קח לדוכגמא את פורמט ה-ZIP, הוא אינו פוגם במידע אך מקטין את גודלו... איך? הוא מחפש מידע שחוזר על עצמו, שם אינדקסים ויוצר טבלאות. במקרה של אודיו נוסף עניין התדרים וההרמוניות, וזה נהיה יותר מסובך, אך אין זה אומר איכות ירודה. מכשירי MP3 הם קלאסה אחרת של מכשירים, שיכולים לכלול כמות גדולה של מוסיקה - דרך אגב, במקרה של ה-Jukebox, ניתן לפתוח אותו ולשים בפנים הארד דיסק אחר (של לפטופ), כיום נדמה לי שיש כבר 30GB... תשווה את זה למינידיסק. ונגני CD, איכותם מצויינת, אני יכול להמליץ על הRio Volt, מכשיר מדהים, ואיכות סאונד מצויינת. ולגבי איכות הסאונד, ה-Jukebox שלי מחובר למערכת סטריו עם מגבר Marantz SR780 ו-8 רמקולים (שני סאבים שני קדמיים וראבעה אחוריים, תוצרות שונות של Bose, Wharfdale וAltec Lansing) כך שאם הסאונד היה לא משהו היו שומעים את זה לא? אריאל

The Mystique

New member
מכשיר MP3 לעומת מיני דיסק

אין ספק שאם אין לך מיני דיסק ולא נגן MP3 ואתה מתלבט לרכוש אחד מהם, הכי פשוט ונוח זה לקנות נגן MP3, למיני דיסק יש חסרון והוא קניית המדיה והעברת כל המוסיקה שלך אליו, שזו עבודה רבה שדורשת זמן. המיני דיסק נכשל בקטע הזה, בדיוק כמו שקרה עם מכשירי הלייזר דיסק שיצאו בזמנו כתחליף לוידאו. היתרון של המיני דיסק הוא הניידות והתממשקות עם כל מכשיר מוסיקה אחר, מתאים מאד למקצועני מוסיקה שעובדים עם אולפני הקלטה ואך ורק להם. במיני דיסק האיכות ירודה מזו של דיסקמן (יכחישו כל שוחרי המינידיסק, אבל זו עובדה). לכן אני אישית ממליצה על מכשיר דיסקמן שקורא MP3 כמכשיר החם כרגע בשוק. מיסטיק

gilgolan

New member
במינידיסק האיכות לא ירודה מדיסקמן

אני אכתוב על זה בהמשך.. עכשיו אני צריך לזוז

yakir_g

New member
היא כן

זה בדוק כי השירים שמוקלטים לשם הם דחוסים. (דומה לmp3) ובדחיסה מורידים צלילים שלא כלכך משנים או צלילים גבוהים שהאוזן לא שומעת ועוד.. אני בהחלט מוצא הבדל בין שיר דחוס (גם באיכות הכי גבוהה) לדיסק

gilgolan

New member
44khz דיסקמן 48khz מינידיסק אומר לך

משהו ? אם לא אז אתה לא מבין בזה כלום האיכות אכן יורדת כי הז נדחס אבל אתה גם לא מבין איך זה נדחס אז אין טעם בכלל להתווכח איתך תעשה חיפוש על ATRAC באינטרנט תבין קצת יותר

Summoner

New member
אתה לא צריך להצהיר דברים

מה אני יודע ומה לא זה לא אתה תחליט... אם אתה לא מסכים איתי אתה מוזמן להסביר את דעתך - אבל לא להחליט בשבילי מה אני יודע ומה לא. אני מתעסק בתחומי האלקטרוניקה לא מעט ואני לא חושב שממקומך לפסול את הידע שלי. אולי מינידיסק זה 48KHz, אבל זה לא אומר כלום. קודם כל, אם אתה רוצה איכות יותר טובה מ44 אתה צריך להכפיל ב-2, כלומר 96. ה-CD דוגם 44 אלף פעמים בשנייה, שזה פי שתיים ממה שאנו שומעים: אנשים שומעים בין 20hz-20khz, פחות או יותר, עם הגיל התדר הגבוה קטן. ככה שכדי שהסאונד יהיה טוב, על פי חוק נייקויסט, צריך "לדגום" בפי 2. למשל טלפון, דיבור אנושי זה בסביבות 3Khz, טלפון עובד ב-8Khz, כדי לכלול קצת יותר. מינידיסק יכול להיות 48 אבל זה לא פי 2, זה קצת יותר, ואם אתה מקליט ממקור 44 זה בטח לא עוזר. קצב דגימה גבוה יותר ייתן סיגנל נקי יותר, אך אם המקור לא היה איכותי גם ההקלטה לא תהיה. ולעניין ה-ATRAC - ה-ATRAC משמיט פחות, זה נכון, אך הוא גם מכווץ פחות טוב. מה לעשות, שוב, תקח את הדוגמא של ה-ZIP והRAR. או איכויות שונות של קבצי JPEG, או DIVX וMPG או MP3 וWMA. יש פורמטים עם כוח מתמטי יותר חזק מה לעשות. המינידיסק זה טכנולוגיה שסוני ניסתה להכניס לשוק לפני כל עניין ה-MP3 והיא ישנה יותר. ודרך אגב, אני אישית העדפתי להשתמש בקסטות כרום איכותיות עם ווקמן טוב הרבה זמן לפני מכשירי ה-MP3 שיש לי, ונהניתי לא פחות. היתרונות של דיסק הם ברורים, אך אתה לוקח וזורק מספרים בלי שום קשר. עכשיו אם אתה רוצה לענות לי אתה מוזמן להסביר ולנמק. אם לא אז אל תבזבז את זמננו.

gilgolan

New member
טוב תירגע ותפסיק להתפלסף פה

תאמין במה שאתה רוצה .. ואין לך שום ידע בתחום אם אתה לא יודע איך ATRAC עובד. ובנוסף הRAR והZIP לא מורידים מאיכות הקובץ TXT או שכן

Summoner

New member
איך שאתה רוצה...

לא ניסיתי להתפלסף, אמרת של MD יש 48khz, יופי נו? ניסיתי להסביר למה לדעתי זה לא משנה. אני קראתי אינפורמציה גם לגבי ה-ATRAC3. אם אתה רוצה להסביר משהו אז בבקשה, אני חושב שדי נימקתי את דעותיי, אשמח לשמוע את שלך. ודרך אגב, לא אמרתי שZIP וRAR הם lossy (כלומר מאבדים מידע) אבל לRAR יש מנוע מתמטי טוב יותר. ואם לא שמת לב, אני מנסה להסביר את עצמי כך שגם מי שפחות מכיר בתחום יוכל להבין. אני חושב שחברי הפורום יעריכו את זה יותר אם תסביר יותר טוב מה שאתה רוצה להגיד.

ayay

New member
מי צודק? - התפלספות לשמה

קראתי את ההתכתבות שלכם והרגשתי צורך עז לנקוט עמדה ברורה בנושא: אז קודם כל מי ש י ו ת ר צדוק פה הוא Summoner כמובן, שניסח את הסבריו כמעט ללא אי דיוקים (לגבי משפט הדגימה של נייטוסט, מה שהוא אומר הוא שכדי לדגום אינפורמציה ללא איבוד מידע צריך לעשות זאת לפחות בקצב(תדר) כפול מקצב שינוי האינפורמציה. אבל קצב השינוי של אינפורמציה לא לינארית כמו מוזיקה הוא בעצם איסופי (כל צליל שמופק ניתן ליצוג ע"י תדר ראשון ואינסופ תדרי משנה (הרמוניות) ולכן הבחירה לדגום ב44Kh או לחילופין ב 48 מהווה מראש פשרה....ההסבר עוד ממשיך אבל סליחה נמאס לי לכתוב יותר!! בכל מקרה מקווה שהוספתי קצת ידע לא בלבלתי אף אחד

Summoner

New member
מסכים

אני מסכים איתך מאה אחוז, דרך אגב טענה של הרבה אנשים (ואני נוטה להסכים עם זה קצת) זה שתקליטים נשמעים יותר טוב מדיסקים... כמובן תקליט טוב ודיסק טוב ולא שרוט. ההרמוניות משתמרות טוב יותר בתקליט לעומת דיסק ש"מכמת" את המידע, כלומר הופך אותו לדיגיטלי. בסונד יש אינסוף הרמוניות, בדרך כלל משתמשים בראשונה ובשלישית אם אני לא טועה, ואולי בחמישית. ככל שיש יותר הרמוניות ככה זה נשמע יותר טוב, ולכן רמקולים עם תיבות תהודה גדולות נשמעות יותר טוב במוסיקה, כי הם יוצרים יותר טוב את ההרמוניות. וזו גם הסיבה שהופעה חייה של כלים קלאסיים (בעיקר) תישמע יותר טוב בהופעה חייה ולא בהקלטה.

gilgolan

New member
Summoner היקר ../images/Emo13.gif

טוב נו החלטתי לחקור את העניין לעומק ואולי לקנות CREATIVE 6GB. מה שרציתי לדעת, האם מותר לטלטל את הנגן ?? (מנסיון - אני יודע מה קורה כשמטלטלים הרדיסק בטעות - אז מה קורה פה גם בטעות ?) האם נגרם נזק כלשהו להרדיסק ?

Summoner

New member
לא מומלץ הקריאטיב

אני אתן לך את האזהרה שנתתי למישהו אחר כאן - לא מומלץ הקריאטייב. לקריאטיב יש מספר בעיות שבגללן בחרתי את הArchos: 1) לוקח למכשיר כ-2 דקות לעלות, בARCHOS כ 10 שניות. 2) המכשיר מכריח (!) אותך לכוון להכל ID3, כלומר שמות לשירים, בניגוד לARCHOS, שם זה מופיע בתור ספריות. 3) לא ניתן להקליט החוצה מהקריאטיב. כלומר מה ששלחת פנימה תוכל לשמוע, אך לא תוכל לחבר למחשב אחר ולהעתיק אליו - ה-ARCHOS, מתפקד כמו הארד דיסק במחשב שלי, פשוט גוררים קבצים ועושים ספריות 4) הקריאטיב נתקע לפעמים, לARCHOS היו קצת בעיות בתוכנה שלו (שירים בקצב גבוה יכלו לקפוץ), עכשיו בגרסה 5 הכל עובד מצויין וזה משהו מדהים, תפקוד מושלם, ותכונות נוספות 5)ל-ARCHOS גודל פיזי קטן הרבה יותר מהקריאטיב. אני יכול ללכת עם הARCHOS בכיס של המכנסיים בלי בעייה, והוא מעט יותר גדול מהארנק שלי (הארנק לא כזה גדול, ובטח לא בגלל כסף :) ) הקריאטיב בערך בגודל של דיסקמן. שים לב שיש עוד נגני MP3 עם הארד דיסקים בפנים (ה-NEO ןה-TREO) אך הARCHOS טוב מהם גם בגודל (הקטן ביותר) וזמן בטרייה, כ-8 עד 10 שעות, ואני שמתי בטריות חזקות יותר, כך שהוא כרגע עובד בלי הפסקה פחות או יותר יום שלם (לומד לבחינות). לגבי קפיצות והרס, המכשיר קורא מהדיסק בקצבי MP3 רגילים פעם ב-2 דקות בערך, כמובן שבקצבים גבוהים הוא קורא יותר פעמים, דרך אגב, יותר קריאות=זמן בטריה קצר יותר. לגבי הרס, אם המכשיר מרגיש שהוא "משוקשק" הוא לא קורא מהדיסק ומחכה שיהיה רגוע, ושקשוק זה אומר לנפנף אותו באוויר, ללכת איתו לא עושה בעיות, וגם בריצה זה תלוי איפה אתה מחזיק אותו. בזמן שהוא לא קורא מההרד דיסק הראשים "חונים" כך שהם לא גורמים נזק לדיסק. שים לב שהמידע שיש לי על ההשואה בין המכשירים הוא בן כחודשיים ויכול להיות שקריאטיב שיפרו את המוצר שלהם - אך אני יכול להגיד לך שהARCHOS הוא Winamp נייד, לא פחות ולא יותר (חוץ מאנימציות מגניבות), יש את כל השאר.

The Mystique

New member
אז עוברים לגרמופון

זה עם האיכות הכי משופרת לפי דבריך
היה פה וואחד ויכוח, אבל אני שמחה שלמדנו דברים חדשים שלא ידענו. בהצלחה לכל קוני המכשירים. אני הולכת לקנות לי גרמופון, מישהו מבין בזה ? איזה דגם אחרון יש ? איך מחברים אותו לרמקולים ? ואולי יש בימינו מיני גרמופון ? מיסטיק

Summoner

New member
הוויכוח האינסופי

כאן נגעת באחד מהוויכוחים הקשים ביותר שיש בין אוהבי המוסיקה. אני אישית, יכול לתת לך השוואה של דיסק של Dire Straits, מי לא מכיר את Money For Nothing?? בכל אופן, ההקלטה בתקליט במערכת טובה (פטיפון עצבני, תקליט לא שרוט, רמקולי Bose 501) אין מה להגיד. ב-CD אין את האנרגיה שיש בתקליט

למעלה